Ontdek PLUS

Op deze bizarre plekken mocht je vroeger gewoon roken!

|

3 minuten leestijd

Op deze bizarre plekken mocht je vroeger gewoon roken!. Uitgelichte afbeelding

Vroeger doodnormaal, maar nu mag het écht niet meer: roken op deze plekken. Wat vind jij; goed dat het niet meer mag, of mis je het wel een beetje?

In de klas! Als leraar maar ook als leerling

roken

roken


Zwanger roken, toen men nog niet wist hoe schadelijk het is

roken

Als het echt moest, hielp de verpleegkundige in het ziekenhuis je ook wel een handje.

roken

Een sigaretje in het vliegtuig, dat kan nu echt niet meer

roken

Zelfs tijdens de Tour de France hield men even in om te roken

roken

Op sommige plekken nog wel toegestaan maar vroeger mocht er echt op elk terras gerookt worden.

roken

Kun jij je dit nog herinneren? Weet jij nog andere plekken waar je vroeger gewoon een sigaret mocht opsteken maar iedereen je tegenwoordig erg raar aankijkt?

De beste premie voor jouw zorgverzekering

De zorg ging vroeger iets anders. Als er toen iets aan de hand was, zoals een tandartsbezoek of een griep, moest je meteen afrekenen. Dat was vaak onbetaalbaar voor veel mensen. Tegenwoordig is dat een stuk beter geregeld en is er enorm veel keus in zorgverzekeraars. Veel mensen struinen het internet af voor de beste deal. Onze partner Zeker.com biedt jou een hele handige vergelijker waar je meteen de beste deal vindt.

Bereken de scherpste premie »

SchoolBANK redactie avatar
Reacties 10+
fietje karekietje avatar
fietje karekietje

7 maart 2023 11:57:53 PM

Toen ik in de hotel&verhuur-was kwam te werken vertelden collega’s dat ze vroeger gewoon mochten roken met de was in de buurt. Onvoorstelbaar! Schone was weer verpesten..

Monique Kessens-Thomson avatar
Monique Kessens-Thomson

5 januari 2023 11:41:45 AM

Op de highschool (Canada) hadden we een “smokerig” een ronde plek waar je zat en kon roken tussendoor. De leraars gewoon aan hun bureau. Ik rookte op mijn werk op een bank. Gewoon de klanten helpen en door blijven roken. Bij de dr. kon dat ook in de wachtkamer. Bij een knieoperatie in de jaren 70 mocht ik in mijn bed in het ziekenhuis gewoon roken. Roken op Vliegtuigen, bussen en treinen was gewoon normaal. Ik rookte de 2 keer dat ik in verwachting was in de jaren 80. Beide zonen waren 3 weken te laat en bomen van jongens dus bij mij ging alles prima. Mijn dr. vond het belangrijker dat ik niet gestresst was, beter voor de babies. Dus ik bleef roken en een paar borreltjes was ook te doen. De maatschappij heeft vrouwen gewoon onbeseft een eng verhaaltje verteld zodat wij allemaal stopte met roken. Met al de uncomfortable dingen die gebeuren in zwangerschap ben ik blij dat ik lekker relaxed was. Al de dingen in mijn verhaal gebeurde in Canada waar wij al vieze plaatjes hadden op cigaret pakjes veel eerder in de jaren 70. Het stopte niemand met roken. Je had leuke hoesjes om over een pakje te doen. 50c per pakje. Nu zitten we rond de 10€ en we blijven maar roken. Maar tenminste heb ik genoten van het leven.

p dep avatar
p dep

31 december 2022 6:00:06 PM

In de middelbare school mocht men roken vanaf het 3e jaar tijdens de pauzes. Hoeveel ik toch niet rookte heb ik toch eens de grote jan willen uithangen in het 2e jaar en natuurlijk betrapt geweest. Heeft mij 4 woensdagnamiddagen strafstudie, pak strafwerk en ook nog 4 weken huisarrest opgeleverd.

Lex van Boetzelaer avatar
Lex van Boetzelaer

27 december 2022 5:05:33 PM

Gelukkig ben ik nooit voor het roken gevallen. Hoogstens tien sigaretjes heb ik in mijn hele leven gerookt. Ik heb het altijd smerig gevonden. Thuis heb ik het ook niet meegekregen. Mijn moeder stopte voorgoed met roken tijdens haar zwangerschap van mij, omdat ze er zo misselijk van werd.

Als kleuter ben ik wel één keer met mijn zakgeld naar het restaurant vlakbij gelopen. Tegen mijn moeder zei ik dat ik even sigaretten ging kopen. Terwijl ik onderweg was, belde zij gauw het restaurant dat ze geen sigaretten moesten meegeven. Tot mijn verbazing zei de verkoper dat ik ze niet mocht hebben, omdat ik daar nog te klein voor was.

jan koeman avatar
jan koeman

23 december 2022 7:23:15 PM

Ik was 9 jaar in 1945 toen er weer sigaretten in de winkel te koop kwamen, kocht ik een pakje HERIJZEND NEDERLAND. Wij gingen met 5 jongens bij ons achter op het land roken, na 1 sigaret hadden de meeste jongens genoeg. Een ging kotsen de anderen hoesten en niemand heeft weer gerookt voor hun achttiende.

Wim Almekinders avatar
Wim Almekinders

22 december 2022 4:30:20 PM

Vroeger rookte de meester gewoon in de klas,pijp of sigaret soms een sigaar.Als je jarig was trakteerde je op snoep voor je klasgenoten en een sigaar voor de meester.Later op kantoor rookte ook iedereen.Mijn oudste broer is overleden aan longkanker rookte zware van Nelle zijn vrouw is ook overleden want die rookte mee

petra scheepers avatar
petra scheepers

22 december 2022 3:50:45 PM

ja vroeger in de bioscoop roken heerlijk was dat en als je vriend bioscoop zakken had was dat het summum.
zolang geleden nu in het keurslijf van de regering wat een democratie .