David Williams

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van David Williams en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  David Williams heeft 8 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  De leraren van het Nederlandsch Lyceum.

  De leraren komen 's ochtends aan door de poort in de Willemstraat, Kaptein (kettingrokende scheikunde leraar) in z'n Opel Kadett, ten Veldhuys ("Tev", rector) deftig op de fiets, Sijbesma, stokoude leraar Nederlands, gevaarlijk wankelend op de fiets, Verbraeck (aardrijkskunde) op de brommer, Kooistra (Pa Kooi) met wandelstok te voet helemaal van de Mildestraat. Je had Nihom, uitstekende wiskundeleraar, maar kattenhater. Hij gooide eens een glas water uit het raam naar een miauwende kat op het dak van de fietsestalling beneden. Daarentegen Offringa (Frans), dierenliefhebber, die met ontzet uitriep toen iemand eens een spin wilde doden. En Lodewijks ("je hoeft niet gek te zijn om bioloog te worden, maar het helpt"). Leuke vakanties met Natuur Historie Lyceum Club, dat in mijn tijd van naam veranderde in "Biologie Club" wat iets moderner klinkt! Bedankt ook aan Mej van der Wal (engels) die altijd meekwam in haar Citroen 2CV ("I was in England once - where hardly anyone had seen a 2CV - and was tanking up at a petrol station when a motorist shouted at me in an alarmed voice: 'Your wheels are coming off!'"). Gym kon ik niet. Voor Zimmermann was ik een b****poetser! Helaas kan ik hem niet meer vertellen dat ik 1991 de London Marathon binnen 4 uur behaalde! Veenhoven (Geschiedenis: "Ik moet me even verdiepen in Het Systeem" dwz zijn geheim systeem om te bepalen wie aan de beurt was voor mondeling overhoren!) En vooral Schoon, inspirerend leraar Nederlands. Ik heb hem kort voor zijn dood in Januari 2019 bezocht. Bedankt aan alle klasgenoten die mij geholpen hebben met het leren van de Nederlandse taal! Ik kan het nog een beetje!

  Het Nederlands Lyceum, 1962

  Hoe kwam ik op de HSV?

  Hoe kwam ik op de HSV? Mijnheer Hosper (rector) twijfelde of een 9 jarige jongen die geen Nederlands sprak in de school zou kunnen aanpassen. Op mijn eerste dag in Nederland stapte ik zijn kamer binnen, reikte hem de hand, en zei: "Dag Mevrouw..........o nee, Meneer!" Op dat moment werd ik geaccepteerd. Mijn eerste lerares was Mevrouw Brookman, een gezette dame. Eens wilde ze M.K.een kleine draai om de oor geven, maar daarbij viel ze plat op de grond. Eventjes afschuwelijke stilte, maar toen begon ze hartelijk om haarzelf te lachen. Toen lachten allen! Leuke tijd, met Juf Van Dijk bij wie we alles over Zwitserland leerden, en met Mijnh Van den Hoven.

  Haagsche Schoolvereniging, 1959