Ontdek PLUS

Wendy van de Weg-van Uden

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Wendy van de Weg-van Uden en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Wendy van de Weg-van Uden heeft 7 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Aan deze MULO-school heb ik minder prettige herinneringen.

  Aan deze MULO-school heb ik minder prettige herinneringen. Ik ben er maar kort op geweest, een jaar. Er was een leraar in de brugklas die, zachtjes uitgedrukt, niet zo erg op mij gesteld was. We kregen Frans van hem. Hij rekende opzettelijk dingen fout. Dat kon gemakkelijk omdat er in de franse taal veel streepjes (accents) voorkomen. Toen ik er wat van zei kon ik naar de gang vertrekken. Toen ik met het schoolhoofd wou gaan praten, ging hij opzettelijk breeduit op de trap staan zodat ik er niet door kon. Het schoolhoofd was mijnheer Bosman, een aardige man. Erg genoeg is het hem blijkbaar allemaal te veel geworden. In die korte tijd dat ik hier op school was heeft hij zelfmoord gepleegd.

  Daniel Goedkoopschool, 1961

  Van 1953 tot 1955 zat ik op de Kamperfoelie.

  Van 1953 tot 1955 zat ik op de Kamperfoelie. Ik kan mij er niet zo heel veel meer van herinneren. Wel dat ik nou juist net deed wat niet mocht. We hadden een paar zandbakken en ook kraantjes achter het gebouwtje. Toen de juf zei dat we niet uit de kraantjes mochten drinken stevende ik er dus meteen op af. Met de oudste groep gingen we in het speelkwartier naar het pierebadje. Een keer hadden een paar jongens zich verstopt onder de fontein met manneke Pis. Zonder jongens ging de klas toen weer terug. Later is de juf ze gaan zoeken. Toen ze met de twee terug kwam moesten ze allebei met hun hoofd onder de kraan.

  Kleuterschool de Kamperfoelie, 1953

  In de 1ste, 2de en 3e klas bij juffrouw Hattink, een hele lieve juf.

  In de 1ste, 2de en 3e klas bij juffrouw Hattink, een hele lieve juf. Helaas is zij in mijn 3e leerjaar plotseling ernstig ziek geworden en overleden. We hadden ook een handwerkjuf. Ik weet haar naam niet meer. In de 4e klas meester Dekker. In de 5e en 6e klas meester Van der Lee, een vrij lange man. Ik had een hekel aan aardrijkskunde en geschiedenis want ik zag er het nut niet van in en "vergat" het meestal te leren. Als de meester een "blinde" kaart voor het bord hing begon de klas al bij voorbaat te gniffelen als het mijn beurt was. De hoofdmeester was mijnheer Bolijn, later kwam mijnheer Van der Sluiys.

  Frederik van Eeden school, 1955