Ontdek PLUS

harry kruisselbrink

Kent 49 personen

RELATION
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van harry kruisselbrink en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  harry kruisselbrink heeft 19 klassenfoto's en kent 49 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Geweldige tijd!!!! Zou er graag weer werken!.

  Geweldige tijd!!!! Zou er graag weer werken!

  Miste/Corle, 1992

  Leuke tijd: Viveen die het allemaal op zijn heel eigen manier deed, maar o, o, wat wist hij het leuk te maken voor ons.

  Leuke tijd: Viveen die het allemaal op zijn heel eigen manier deed, maar o, o, wat wist hij het leuk te maken voor ons. Gekke ideeën (vlotten bouwen en de Slinge afvaren), proefjes die je nooit vergat; neus- en keelholte staan met elkaar in verbinding. Hoe demonstreer je dat? Wel, je snuift een touwtje door je neus naar binnen, snuift een paar keer, vervolgens vis je met je vingers het touwtje achter uit de keel en trekt het via de mond weer naar buiten. Vergeet je toch nooit weer? En uiteraard als rechtgeaarde puber je eerste stille liefdes....zo was ik als 13/14 jarige nogal onder de indruk van Dory Kruidenier...die had zo'n lief gezichtje, vond ik... En Leny Ydo, die met een aantal andere Duitse kinderen met een busje vanuit het Duitse Erle kwam. Daar was een Nederlandse militaire basis ofzo.... En uiteraard het reisje naar de Ardennen. Ik weet nog hoe we een auto volpakten met stenen (Viveen deed vrolijk mee), omdat enkele meisjes deze auto hadden herkend als de auto van een paar jongens die hen de vorige avond in het stadje hadden lastiggevallen. Wij stoere jongens zouden die gasten weleens terugpakken en legden zoals gezegd (heel voorzichtig) allemaal van die platte leistenen op de auto en voor/achter de wielen. Toen op een afstandje verstoppen en kijken wat er zou gebeuren. Komt er een wat oudere man bij de auto....vloeken en tekeer gaan die vent! Of het was de pa van één van die jongens, óf we hadden ons gewoon vergist...oeps!

  openbare ULO, 1966

  Gek, dat velen Juf Britteijn zo anders hebben ervaren dan ik.

  Gek, dat velen Juf Britteijn zo anders hebben ervaren dan ik. Ik vond haar juist weliswaar streng, maar ja....een klas met 48 kinderen. Kom er maar eens om tegenwoordig. Ze regeerde met strakke hand. Maar ik had misschien het geluk dat ik toen tot de betere leerlingen behoorde. Ik weet nog hoe ze een keer haar handtasje door de klas slingerde, richting Leo Wielhouwer. Die zat achter in de klas. Leo zag echter wat er op hem afkwam en wist op tijd te bukken. Knalde Juf Britteijn haar tasje met een rotgang tegen de muur en vielen al haar spulletjes eruit. Wel een beetje klote: ik kon al vlot lezen en was altijd als eerste klaar met het "aap noot mies" leesplankje. Kwam ze kijken en zei: "Prima, helemaal goed, heb je mooi gedaan". Om vervolgens het leesplakje om te kieperen met de mededeling: "Doe het nog maar een keer"...ik was hevig verontwaardigd! En toch: soms wilde ik dat de huidige onderwijsmensen af en toe iets zouden hebben van Juf Britteijn; ik denk dat de kids van tegenwoordig er echt niet slechter op worden als ze zo af en toe eens wat steviger worden aangepakt. Wij zijn uiteindelijk toch ook allemaal groot en flink geworden?

  SCHOOL O, 1960