Ga naar de inhoud

Bazooka kauwgom! Kon jij er als kind ook geen genoeg van krijgen?

bazooka

Herken jij dit nog? Als kind kon je er geen genoeg van krijgen. In deze rubriek nemen we je terug in de tijd. Deze week hebben we het over de nostalgische kauwgom Bazooka. Als kind at je er het liefst wel 10 op een dag. Wat is je leukste herinnering aan Bazooka kauwgom? 

Herinneringen aan Bazooka kauwgum 

Rood, wit, blauw… Nee, niet de Nederlandse vlag, maar je denkt aan Bazooka kauwgom! Wie voor het eerst kennis maakte met deze bijzondere kauwgom, was gelijk verkocht. Van de 5 cent die je van je moeder kreeg om snoep te komen, kocht je altijd een Bazooka kauwgom. Je propte er zoveel mogelijk in je mond en hoopte maar dat je niet gesnapt werd. Als je er meerdere nam, kon je namelijk grote bellen blazen. Het stripverhaaltje op het papiertje maakte het helemaal af. Het snoepje had een heerlijke, aparte smaak. 

Geschiedenis van Bazooka kauwgom 

De kauwgom werd in 1954 geïntroduceerd, met gag-stripjes van Henry van Carl Anderson. De kauwgom werd gefabriceerd in Cork en zo naar Nederland geëxporteerd. In het begin zijn er 50 verschillende stripjes. De stripjes werden snel al zo populair, dat iedereen ze wilde verzamelen. In 1961 werd er zelfs een Nederlandse Bazooka Club opgericht. In 1963 telt de fanclub ruim 100.000 leden. Door de jaren heen neemt de populariteit van dit nostalgische snoepje aanzienlijk af. 

Bekijk hier hoe een Bazooka kauwgom eruit zag 

Haal wat nostalgie op met dit korte videofragment. Kan jij het iconische stripje nog herinneren? 

 

Goed nieuws: Bazooka kauwgom is nog steeds te koop bij enkele Jamin-franchise. Bijvoorbeeld in die van Alkmaar. Heb je gelijk een goede reden voor een stedentrip! Wat is jouw favoriete herinnering aan de bubble gum? We horen het graag in de reacties.

Meer blogs:

Reacties 6

 1. avatar
  benno barkel

  wel is n bazoekakouwgumpi perongeluk doorgeslikt .........ze zijn nl niet om op te eten

 2. avatar
  Paul van Calsbeek

  'sAvonds in een glaasje water met suiker; de volgende ochtend kon je je scheel kauwen zo hard als het stukje dan was.

 3. avatar
  Tonny Ton Hoedeman

  Vond het helemaal niet lekker, je kauwde voor 5 minuten en de smaak was er al uit. Het rukte ook de vullingen uit je mond. Omdat we geen geld hadden en vonden een ketel met verharde pek dan broken we een stukje af en kauwde daar op 😊

 4. avatar
  Liduin Mora - Klück

  De Bazooka was inderdaad heel taai en de smaak was er snel af. Beter kon je dan 5 muntendropjes kopen van je stuiver.

 5. avatar
  Hilly Hilly Versnel

  Ja dat was zo maar ik vond Belga’s lekkerde

 6. avatar
  Wilko Mulder

  Jammer dat je hier geen foto kan plaatsen, heb nog een Bazooka bestelautootje uit de jaren '60.