Verliefd op de meester

7 mei 2019

|

3 minuten leestijd

Verliefd op de meester. Uitgelichte afbeelding

Je kunt niet bepalen op wie je verliefd wordt. Maar verliefd worden op je leraar is wel erg complex. SchoolBANK’er Eline deelt haar verhaal met ons…

Verliefd!

“Ik zat op een streng Katholieke school, zowel op de lagere als middelbare. Natuurlijk mocht je geen contact hebben met de jongens die tegenover jou op school zaten. Dus als je er één tegenkwam liep je héél hard door. Achteraf moet ik hierom lachen, wat een tijd! Op school was een erg streng regime: schooluniform met de rokken tot over de knie, blouse smetteloos wit en sokjes met gelakte schoenen. Net na mijn eindexamen, moest ik in mijn uppie een school uitkiezen. Op de gang van de school stond een groot bord met de namen. Enfin, ik deed mijn ogen dicht en dacht, ja het moet dan maar.”

“Nu koos ik voor een hogere opleiding met natuurlijk ook… jongens! Leuk om toch na al die jaren nog gemengd zitten maar ik koos helaas voor de secretaresseafdeling, waar natuurlijk alleen meisjes op zaten. Gelukkig voor mij was er daar ook een boekhoudafdeling waar ook jongens zaten. En de afdelingen maakten gebruik van hetzelfde schoolplein. Dit vond ik behoorlijk spannend allemaal. De meeste jongens op het schoolplein waren erg aardig maar omdat ik in het begin nogal verlegen was, moesten ze wel mij aanspreken en ik niet hen. Na een aantal dagen kwam ik gelukkig wat meer los en werd het steeds gezelliger.”

“Het leukste van dit verhaal is dat ik niet verliefd werd op een leuke jonge knul maar op een oudere leraar. Hij was heel leuk en we konden urenlang praten. Hij heeft mij bovendien in positieve zin wegwijs gemaakt in het leven. Maar dit verhaal heeft ook een vervelend einde, voor mij althans. Ik wist mij geen raad met dit onderwerp en heb zo jong als ik was het besluit genomen van school te gaan. Die lieve leraar heb ik nog gesproken en hij vond het jammer dat ik wellicht iets besloot wat helemaal niet nodig was geweest. Ik bleef bij mijn standpunt en dacht nog: kon de tijd maar even stilstaan.”

“Deze keuze heeft wel veel invloed gehad op mijn leven en ik denk nog steeds wel dat ik de zaken anders had aangepakt als ik wat ouder en meer volwassen was geweest op dat moment. Ondanks alles ben ik toch blij dat ik toen die leuke tijd heb meegemaakt.”

Heb jij ook zoiets meegemaakt of andere mooie herinneringen aan jouw schooltijd. Deel ze hieronder!

SchoolBANK redactie avatar

SchoolBANK redactie

Meer artikelen van SchoolBANK redactie

Reacties 0
?