Ga naar de inhoud

Verliefd op de meester

Update:
Verliefd op meester

Je kunt niet bepalen op wie je verliefd wordt. Maar verliefd worden op je leraar is wel erg complex. SchoolBANK’er Eline deelt haar verhaal met ons…

Verliefd!

“Ik zat op een streng Katholieke school, zowel op de lagere als middelbare. Natuurlijk mocht je geen contact hebben met de jongens die tegenover jou op school zaten. Dus als je er één tegenkwam liep je héél hard door. Achteraf moet ik hierom lachen, wat een tijd! Op school was een erg streng regime: schooluniform met de rokken tot over de knie, blouse smetteloos wit en sokjes met gelakte schoenen. Net na mijn eindexamen, moest ik in mijn uppie een school uitkiezen. Op de gang van de school stond een groot bord met de namen. Enfin, ik deed mijn ogen dicht en dacht, ja het moet dan maar.”

“Nu koos ik voor een hogere opleiding met natuurlijk ook… jongens! Leuk om toch na al die jaren nog gemengd zitten maar ik koos helaas voor de secretaresseafdeling, waar natuurlijk alleen meisjes op zaten. Gelukkig voor mij was er daar ook een boekhoudafdeling waar ook jongens zaten. En de afdelingen maakten gebruik van hetzelfde schoolplein. Dit vond ik behoorlijk spannend allemaal. De meeste jongens op het schoolplein waren erg aardig maar omdat ik in het begin nogal verlegen was, moesten ze wel mij aanspreken en ik niet hen. Na een aantal dagen kwam ik gelukkig wat meer los en werd het steeds gezelliger.”

“Het leukste van dit verhaal is dat ik niet verliefd werd op een leuke jonge knul maar op een oudere leraar. Hij was heel leuk en we konden urenlang praten. Hij heeft mij bovendien in positieve zin wegwijs gemaakt in het leven. Maar dit verhaal heeft ook een vervelend einde, voor mij althans. Ik wist mij geen raad met dit onderwerp en heb zo jong als ik was het besluit genomen van school te gaan. Die lieve leraar heb ik nog gesproken en hij vond het jammer dat ik wellicht iets besloot wat helemaal niet nodig was geweest. Ik bleef bij mijn standpunt en dacht nog: kon de tijd maar even stilstaan.”

“Deze keuze heeft wel veel invloed gehad op mijn leven en ik denk nog steeds wel dat ik de zaken anders had aangepakt als ik wat ouder en meer volwassen was geweest op dat moment. Ondanks alles ben ik toch blij dat ik toen die leuke tijd heb meegemaakt.”

Heb jij ook zoiets meegemaakt of andere mooie herinneringen aan jouw schooltijd. Deel ze hieronder!

categorieën: Liefde

Reacties 9

 1. avatar

  Dat ik op de Mavo kwam, was er een leraar waar ik smoorverliefd op werd. Hij was leraar franse les, en hij heette Eddy Morris. Met mijn vriendin van toen ging ik ondergoed kopen, want ik moest er wel mooi uit zien voor hem. Rare gedachten hoor. Had ook een nieuwe jurk gekocht en meneer Morris woonde in Amsterdam en ik wou met mijn vriendin toen naar hem toe. Meneer Morris was een van mijn favoriete leraren.

 2. avatar
  Gerard Lemmens

  Gerard Willem Charles Lemmens ging in 1952 naar de openbare HBS eerst bij Stork machine fabriek en daarna aan de Bataafse kamp in Hengelo (O). Mevrouw Lampe was toen de lerares Duits en toen nog ongetrouwd. Ik werd smoor verliefd op haar, kon mijn ogen niet van haar afhouden en tot nu toe is dat een geheim geweest want ik heb het nog aan niemand verteld. Maar zij werd verliefd op een man van haar eigen leeftijd en trouwde vrij snel met hem ! Dat was een zware pil om te slikken. Ook ik werd verliefd op een meisje van mijn leeftijd, maar zij trouwde met een ander. Pas toen ik mijn tweede studie deed in Edinburgh ontmoette ik mijn toekomstige Schotse vrouw waarmee ik heel gelukkig getrouwd ben in Edinburgh. Wij kregen twee zoons en een dochter. Ik woon nog steeds in de U.K. want Nederland is nooit mijn favoriete land geweest, mijn geboorte land was Nederlands Indie !

 3. avatar
  marja van klaveren

  Ja we hadden een klasseavond, op de Mulo,,en deze knappe leraar die engels gaf,zijn naam was Bob van Dam,,,en alle meisjes waren weg van hem,toen had ik de plaat van ,Ach was ik maar Bobby*s schat,ik wou dat ik Bobby had,, .en de plaat werd gedraaid toen hij binnenkwam,, je had hem moeten zien hij liep met een vuurrood gezicht rond,maar we hebben er allemaal om moeten lachen hij ook,,

 4. avatar
  michel wessels

  Toen ik op de lagere school zat werd ik stapel verliefd op een klasgenote Een hele knap uitziende meid In de kringen waar ik vandaan kom voelde zo iets als onbespreekbaar en hulp kreeg ik gezien mijn beperking ook niet Het bleef beperkt tot een zoen met de al even knap uitziende zus van haar Nu zijn wij beiden gelukkig met onze eigen relaties

 5. avatar
  Helga Hoogsteder

  Op de MAVO was ik hopeloos verliefd op onze aardrijkskundeleraar Auke van der Hout. Een echte tienercrush. Natuurlijk begreep en wist ik ook dat het nooit iets zou kunnen worden maar stiekem fantaseer je wel als tiener. Volgens mij was hij zelfs ongetrouwd. En vanzelfsprekend had ik altijd hoge cijfers voor aardrijkskunde. Eén van mijn vriendinnen was smoorverliefd op een andere leraar. Die hebben we zelfs in een melige bui gebeld om hem dat te vertellen. Hij was heel gevlijd hierdoor maar gaf aan (uiteraard) dat het niets kon worden. Maar dat hij bereid was met haar in gesprek te gaan als dat haar kon helpen. Wij vonden dat toen helemaal 'te gek' dat hij zo reageerde. Overigens hebben we nooit verder iets gedaan met onze verliefdheden, behalve héél veel giechelen.

 6. avatar
  Hannie Klootwijk

  Ik was verliefd op de juffrouw en dat kon natuurlijk helemaal niet in die tijd. Had een heel sentimenteel gedichtje geschreven en, owee, dat vond ze. Haar reactie was hartverwarmend. Ze zei dat ze vereerd was. Daar bleef het bij.

 7. avatar
  Wendy van de Weg-van Uden

  Ik was ooit es verliefd op een leraar. Het was natuurlijk puberliefde. Maar toch had het mij goed te pakken. Hij woonde een heel eind bij mij uit de buurt. Maar ik stapte op de fiets en ging naar zijn huis. Maar toen ik in het portiek stond kreeg ik het toch benauwd. Stel je eens voor dat hij nu net naar buiten zou komen. Wat moet ik dan tegen hem zeggen? Dus ik maakte toch maar dat ik weg kwam. Opgelucht dat hij niets gemerkt heeft......!

 8. avatar
  Elly Schouten

  Op de lagere school heb ik in de eerste 4 klassen juffrouws gehad. In klas 5 en 6 twee oudere meesters. Op een dag kwam er een nieuwe leerkracht voor de 5e klas, een knappe jongensachtige vent die geen pak en stropdassen droeg maar altijd nonchalant gekleed was. Zijn manier van lesgeven was ook heel anders dan dat van de oudere leraren. Hij was minder streng, maakte vaak grapjes en lachte veel. Dit werd mijn eerste groote verliefdheid en nooit eerder ging ik zo graag naar school. Op een nacht droomde ik dat deze meester van school wegging en ik voelde mij intens verdrietig toen ik wakker werd. Het bizarre is, dat toen ik de andere dag op school kwam, de meester echt verdwenen was. Er werd geen uitleg gegeven maar veel later hoorde ik dat hij niet van de jongens af kon blijven en op staande voet ontslagen is.

 9. avatar
  Annemarie van Groningen

  Het was op de wc Bradelaan in Hilversum. Lhno/ Intas. Jaren 80. Peter de Hart. was mijn ( en van zo’n beetje de hele school crew) favoriete leraar. Ben nog steeds op zoek geweest naar hem, en zo benieuwd hoe het met hem gaat. Helaas is dat niet gelukt.