Welke cadeau kies jij: een tent of een brommer?

22 september 2022

|

4 minuten leestijd

Welke cadeau kies jij: een tent of een brommer?. Uitgelichte afbeelding

Ik was jarig in maart en mocht dat jaar kiezen, een tent of een brommer. Tja daar moest ik toch wel even over nadenken. Veel klasgenoten hadden al een brommer, best leuk en je kon sneller naar het zwembad, de stad, het strand. Maar omdat wij altijd kampeerden met een caravan was een eigen tent ook wel te gek.

Keuze gemaakt

Na een poosje plussen en minnen werd het de tent. Dan kon ik wel met mijn ouders mee op vakantie, maar had lekker mijn eigen plek. Een mooie groene tent met zelfs een kleine ruimte voorin met plastic raampjes. Ruim genoeg voor 2 luchtmatrassen en wat eigen spullen. Ik was er superblij mee.

Vakantievriendin

Wij gingen die zomer weer naar Oostenrijk, een eenvoudige camping aan de Plansee – een geweldig mooi bergmeer. Het jaar daarvoor had ik een meisje ontmoet waar ik vriendinnen mee was geworden en zij zou ook weer komen. Er waren daar sowieso veel jongeren van mijn leeftijd uit allerlei landen en ook veel kwamen jaarlijks terug. Mijn vriendin was ook alleen met haar ouders op vakantie en ik vroeg of zij het leuk zou vinden om bij mij in de tent te slapen, wel zo gezellig. En zo brachten wij de vakantie door, wel met ouders maar “op onszelf”. We hebben ontzettend veel plezier gehad.

Ook in de tuin

Naast de vakanties in het buitenland gingen we soms ook een paar dagen in Nederland weg en af en toe zetten we de tent op in de achtertuin, gewoon voor de lol. Dan nodigde ik mijn buurmeisjes uit en aten we bij de tent en sliepen we ’s nachts in de tuin. Dat werd doorgaans laat slapen want we kletsten wat af natuurlijk. Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze. Kamperen betekent al vrijheid, maar nu in mijn eigen tent was dat nog meer het gevoel.

Wie herkent dit? Deel je herinnering in de reacties.

brommer of tent

Meer blogs:

SchoolBANK redacteur Ellenor avatar

SchoolBANK redacteur Ellenor

Ellenor is geboren in 1957 in Zaandam maar woont al sinds haar jeugd in Alkmaar en omgeving. Ze woont samen met Hans en hun hond Lady. De kinderen zijn het huis uit. Ze werkt als trainingsactrice/trainer/coach en schrijft zelf veel casuïstiek. Gaat graag naar theater en filmhuis en leest veel diverse boeken. Is lid van een gezellige kleine leesclub. Sinds 2019 gestart met stamboomonderzoek en daardoor ook veel bezig met het verleden hetgeen ook prima past bij verhalen over vroeger.

Meer artikelen van SchoolBANK redacteur Ellenor

Reacties 1
Lex van Boetzelaer avatar
Lex van Boetzelaer

24 november 2022 8:41:36 PM

Voor mijn zestiende verjaardag kreeg ik een tweedehands mijn felbegeerde brommer. Een gele Yamaha, die ik met mijn vader in Nieuwegein ben gaan halen. En een nieuwe gele integraalhelm had ik uitgezocht. Ik had weinig verstand van techniek, maar van vrienden had ik gehoord hoe ik de brommer kon opvoeren. Nadat ik een jaar later ofzo met opgevoerde brommer door de politie aangehouden werd, moest ik op het politiebureau komen laten zien dat ik weer zonder opvoerset reed. De brommer was toen niet meer vooruit te branden. Voor mij was de lol eraf. Kort daarna heb ik hem weer verkocht.

?