Ga naar de inhoud

Welke cadeau kies jij: een tent of een brommer?

tent of brommer

Ik was jarig in maart en mocht dat jaar kiezen, een tent of een brommer. Tja daar moest ik toch wel even over nadenken. Veel klasgenoten hadden al een brommer, best leuk en je kon sneller naar het zwembad, de stad, het strand. Maar omdat wij altijd kampeerden met een caravan was een eigen tent ook wel te gek.

Keuze gemaakt

Na een poosje plussen en minnen werd het de tent. Dan kon ik wel met mijn ouders mee op vakantie, maar had lekker mijn eigen plek. Een mooie groene tent met zelfs een kleine ruimte voorin met plastic raampjes. Ruim genoeg voor 2 luchtmatrassen en wat eigen spullen. Ik was er superblij mee.

Vakantievriendin

Wij gingen die zomer weer naar Oostenrijk, een eenvoudige camping aan de Plansee – een geweldig mooi bergmeer. Het jaar daarvoor had ik een meisje ontmoet waar ik vriendinnen mee was geworden en zij zou ook weer komen. Er waren daar sowieso veel jongeren van mijn leeftijd uit allerlei landen en ook veel kwamen jaarlijks terug. Mijn vriendin was ook alleen met haar ouders op vakantie en ik vroeg of zij het leuk zou vinden om bij mij in de tent te slapen, wel zo gezellig. En zo brachten wij de vakantie door, wel met ouders maar “op onszelf”. We hebben ontzettend veel plezier gehad.

Ook in de tuin

Naast de vakanties in het buitenland gingen we soms ook een paar dagen in Nederland weg en af en toe zetten we de tent op in de achtertuin, gewoon voor de lol. Dan nodigde ik mijn buurmeisjes uit en aten we bij de tent en sliepen we ’s nachts in de tuin. Dat werd doorgaans laat slapen want we kletsten wat af natuurlijk. Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze. Kamperen betekent al vrijheid, maar nu in mijn eigen tent was dat nog meer het gevoel.

Wie herkent dit? Deel je herinnering in de reacties.

brommer of tent

Meer blogs:

Reacties 4

 1. avatar
  Lex van Boetzelaer

  Voor mijn zestiende verjaardag kreeg ik een tweedehands mijn felbegeerde brommer. Een gele Yamaha, die ik met mijn vader in Nieuwegein ben gaan halen. En een nieuwe gele integraalhelm had ik uitgezocht. Ik had weinig verstand van techniek, maar van vrienden had ik gehoord hoe ik de brommer kon opvoeren. Nadat ik een jaar later ofzo met opgevoerde brommer door de politie aangehouden werd, moest ik op het politiebureau komen laten zien dat ik weer zonder opvoerset reed. De brommer was toen niet meer vooruit te branden. Voor mij was de lol eraf. Kort daarna heb ik hem weer verkocht.

 2. avatar
  willem vromen

  Wiel vromen 15-12-2022 In mijn lagere schooltijd was er helemaal niets toen was oorlogstijd wij moesten 4x per dag 25 min lopen. later die tijd zat ik op klas 2 was 6jaar was onze school Gebomberdeerd en kregen we later les in de Vroedvrouwen school/ hadden we halve dagen school wij hadden leuke meesters vooral van den Ende.

 3. avatar
  Berta de Keizer-Vink

  geen van beiden, vreselijk.

 4. avatar
  fietje karekietje

  Dan had ik vast een tentje gekozen. Van oude lakens mochten we er wel eens eentje maken. Over de waslijn gooiden we ze dan en dat vonden we al heel wat!