Muziekles in de rook

19 november 2022

|

3 minuten leestijd

Muziekles in de rook. Uitgelichte afbeelding

Ik zal een jaar of 7 zijn geweest, mijn broer had pianoles en ik vond dat reuze interessant. Dus mijn ouders besloten dat ik ook op les mocht. Helaas liep dat wat anders dan ik verwacht had. Je hoort natuurlijk vaker dat kinderen, maar kort aandacht hebben voor een hobby of sport, echter bij mij was er een speciale reden voor.

Sigaar

Het is nu niet meer in te denken, maar de leraar zat naast mij met een dikke sigaar in zijn mond. En tijdens de les zat ik dus in de rook en de vieze sigarenlucht. Dat is al niet prettig, maar daar ik ook nog last had van bronchitis was dat echt zeer vervelend. Als kind gaf je soms niet goed aan wat er precies speelde. Ik weet niet of ik dat toen niet durfde, maar ik heb na een poosje alleen maar aangegeven bij mijn ouders dat ik wilde stoppen met de pianolessen. Daar zij mij niet wilde dwingen zijn ze akkoord gegaan en daar bleef het bij.

Spijt

Jaren later kreeg ik toch spijt dat ik niets meer met muziek was gaan doen. Ik heb nog een jaartje gitaarles gevolgd toen ik 12 of 13 was, bezocht de muziekschool voor een jaar, basiscursus en natuurlijk hadden we op school muziekles. Een paar jaar geleden heb ik toch maar weer een poging gewaagd en ben ik lessen voor mijn keyboard gaan volgen in de hoop dat er toch nog een geringe “carrière” voor mij was weggelegd. Het bleek niet mee te vallen, de kennis van het notenschrift was ver te zoeken. Door drukte met werk weer geparkeerd, toch hoop ik dat ik als ik ooit echt tijd heb er toch iets mee te kunnen doen. Eens zal het mij lukken.

Heb jij leuke herinneringen aan muziekles of ben je ook afgehaakt?

Meer blogs:

SchoolBANK redacteur Ellenor avatar

SchoolBANK redacteur Ellenor

Ellenor is geboren in 1957 in Zaandam maar woont al sinds haar jeugd in Alkmaar en omgeving. Ze woont samen met Hans en hun hond Lady. De kinderen zijn het huis uit. Ze werkt als trainingsactrice/trainer/coach en schrijft zelf veel casuïstiek. Gaat graag naar theater en filmhuis en leest veel diverse boeken. Is lid van een gezellige kleine leesclub. Sinds 2019 gestart met stamboomonderzoek en daardoor ook veel bezig met het verleden hetgeen ook prima past bij verhalen over vroeger.

Meer artikelen van SchoolBANK redacteur Ellenor

Reacties 1
fia bakker avatar
fia bakker

20 november 2022 10:43:00 PM

We kregen een oude piano van kennissen. Hij was nog van de eerste (overleden) vrouw van de man geweest. Dus mochten we op pianoles bij meneer Kassenaar in de Christelijke school. Mijn zus kon goed pianospelen, ik wat minder maar evengoed hield ik van pianomuziek. Nu nog steeds. Wordt er altijd een beetje melancholiek van omdat het altijd aan mijn jong overleden moeder en zussie doet denken.
Jammer genoeg heb ik de piano in mijn vorige huis achter moeten laten. Hij was niet van mij. Mis hem nog steeds. Het was een zwarte antieke C.F. Glass&Co. uit Heilbrunn met koperen kaarsenkandelaars, ivoren (of benen) toetsen, veel houtworm erin en zo vals als de kraaien. Een tingel-tangel. Was amper nog te stemmen. Hopelijk gooien de nieuwe huurders van het huis hem niet weg. Maar ja, daar heb je niks over te zeggen he.

?