Is dit alles

24 september 2022

|

2 minuten leestijd

Is dit alles. Uitgelichte afbeelding

Ja u kent ze zeker de band Doe Maar. Helaas is Henny Vrienten dit jaar gestorven. Het raakte me zeer. Links om of rechts om; Doe Maar vormen mijn jeugd.

Ik herinner mij dat een klasgenoot op HAVO 2 een cassette bandje op de school intercom draaide in de pauze. Voor het eerst hoorde ik: “Nederwiet”. “Het plantje is nog klein en dan wordt het groter en groter”. Ik voelde me net zo. Later zag ik Doe Maar in onze plaatselijke discotheek “De Grot”. Was ook niet meer dan een grot. Als er 100 mensen in konden was het veel. Vrienten stond voor mijn neus, een podium was er niet, en zong “is dit alles”.

Nee niet voor hem;

voor mij?

Later in stadions met 10 duizenden mensen. De razend snelle opkomst en ondergang van een wereld band. De vraag “is dit alles” nog steeds gesteld. Toen Vrienten voor me stond en de vraag zong begreep ik, dit is niet alles.

Nu vele decennia later weet ik.

Dit is alles…

Met welk nummer voel jij je heel erg verbonden?

Meer blogs:

SchoolBANK redacteur Roger avatar

SchoolBANK redacteur Roger

Hallo ik ben Roger van de Werff en ben van '65. Door veel verhuizingen op 3 verschillende lagere scholen gezeten. Middelbare school in Stevensbeek HAVO (3)/MAVO/HAVO alwaar ik ook op het internaat heb gezeten. Boxmeer Elzendaalcollege VWO. Daarna vanalles en nog wat gedaan aan studies en werk en tussendoor in '93 een motorongeluk gehad en daarbij zwaar hersenletsel opgelopen zie mijn site www.herstellenvanhersenletsel.nl. Als je niet genoeg van mijn verhaaltjes kunt krijgen kun je daar iedere week een nieuw "Hersenspinsel"/verhaaltje lezen. Zoals je ziet aan mijn profielfoto is mijn hobby oa. schermen en ja ondanks het ongeluk en bijna dood is dat ook weer motorrijden.

Meer artikelen van SchoolBANK redacteur Roger

Reacties 3
mariel lavrijsen avatar
mariel lavrijsen

11 oktober 2022 12:33:44 PM

Ik heb niet een nummer van Doe Maar waarmee ik me erg verbonden voel, maar als ik een van hun nummers en muziek hoor, krijg ik wel een heel nostalgisch gevoel altijd, net als bij “een beetje verliefd”van Andre Hazes, “Met kerstmis hoor je thuis te zijn”van Danny de Munck, “Hee, kijk daar-is/verdomd als het niet waar is/daar loopt een dromedaris op een zebrapad, enz.

fia bakker avatar
fia bakker

12 oktober 2022 6:12:29 PM

Is die laatste van het Cocktail Trio ofzo? Aan de tekst te horen wel.

Rob Aalders avatar
Rob Aalders

29 september 2022 8:59:04 PM

Ik stond voor de klas toen Doe Maar op kwam. Gillende meisjes en ik zi dat ik allemaal niks vond. Boze leerlingen. En stiekem vond ik Nederwiet het mooiste……

?