Ga naar de inhoud

Is dit alles

doe maar

Ja u kent ze zeker de band Doe Maar. Helaas is Henny Vrienten dit jaar gestorven. Het raakte me zeer. Links om of rechts om; Doe Maar vormen mijn jeugd.

Ik herinner mij dat een klasgenoot op HAVO 2 een cassette bandje op de school intercom draaide in de pauze. Voor het eerst hoorde ik: “Nederwiet”. “Het plantje is nog klein en dan wordt het groter en groter”. Ik voelde me net zo. Later zag ik Doe Maar in onze plaatselijke discotheek “De Grot”. Was ook niet meer dan een grot. Als er 100 mensen in konden was het veel. Vrienten stond voor mijn neus, een podium was er niet, en zong “is dit alles”.

Nee niet voor hem;

voor mij?

Later in stadions met 10 duizenden mensen. De razend snelle opkomst en ondergang van een wereld band. De vraag “is dit alles” nog steeds gesteld. Toen Vrienten voor me stond en de vraag zong begreep ik, dit is niet alles.

Nu vele decennia later weet ik.

Dit is alles…

Met welk nummer voel jij je heel erg verbonden?

Meer blogs:

Reacties 4

 1. avatar
  Rob Aalders

  Ik stond voor de klas toen Doe Maar op kwam. Gillende meisjes en ik zi dat ik allemaal niks vond. Boze leerlingen. En stiekem vond ik Nederwiet het mooiste......

 2. avatar
  mariel lavrijsen

  Ik heb niet een nummer van Doe Maar waarmee ik me erg verbonden voel, maar als ik een van hun nummers en muziek hoor, krijg ik wel een heel nostalgisch gevoel altijd, net als bij "een beetje verliefd"van Andre Hazes, "Met kerstmis hoor je thuis te zijn"van Danny de Munck, "Hee, kijk daar-is/verdomd als het niet waar is/daar loopt een dromedaris op een zebrapad, enz.

 3. avatar
  fia bakker

  Is die laatste van het Cocktail Trio ofzo? Aan de tekst te horen wel.

 4. avatar
  Berta de Keizer-Vink

  daar vond en vind ik helemaal niks aan, die man kon niet eens zingen.