Ga naar de inhoud

Deze 5 nostalgische dingen maak je met LEGO

Update:

Ben jij fan van LEGO? Lees dan snel verder. LEGO heeft fantastische producten in hun assortiment die je laten verlangen naar vroeger. Ga terug in de tijd en haal nostalgische herinneringen op door een van deze unieke bouwwerken te maken. Van een zelfgemaakte typmachine tot de Sterrenwacht aan de muur! 


 

Typen op je zelfgemaakte typemachine

 

Breng een vleugje nostalgie in je thuiskantoor met je eigen zelfgemaakte typemachine van LEGO. Deze LEGO creatie heeft een indrukwekkend ontwerp en bevat boordevol details. Leg er een blad papier in en start met typen. De wagen beweegt van rechts naar links terwijl je op de toetsen typt. Super gaaf! Dankzij de klassieke mintgroene kleur van de typemachine en de authentieke details heb je een eigen blikvanger in huis. De typemachine is gemaakt van 2079 stenen. Waar wacht je nog op?

https://www.lego.com/nl-nl/product/typewriter-21327 

 

Maak de blits met de Sterrennacht aan de muur

 

Een Van Gogh aan de muur. Dat is nu mogelijk – maar dan wel een van LEGO-steentjes. De Sterrennacht van Vincent van Gogh is een limited – en zeer gewilde – edtion. Dankzij de spectaculaire 3D-reconstructie breng je de wervelende wolken en glooiende heuvels tot leven. Na het leggen van 2316 steentjes kan je ‘m aan de muur hangen. Het originele schilderij is een van de beroemdste kunstwerken uit de kunstgeschiedenis. 

 

Je eigen unieke wereldbol 

 

Wie kan nou zeggen dat hij zijn eigen wereldbol heeft gemaakt? Met een hoogte van meer dan 40 cm is de wereldbol van LEGO echt een pronkstuk. De wereldbol kan echt ronddraaien en dankzij de glow-in-the-dark tegels worden de oceanen en continenten verlicht. Tot slot kan je je eigen wereldbol personaliseren met stenen, tegels en elementen.

https://www.lego.com/nl-nl/product/the-globe-21332 

 

Ga terug in de tijd met het Home Alone huis

 

Home Alone fans opgelet: je kunt je eigen Home Alone Huis maken. Als jullie budget met kerst iets duurder is dan gemiddeld – je betaalt voor dit unieke product €249.95 – is dit het perfecte kerstcadeau. Heb je gelijk een leuke activiteit voor in de kerstvakantie. Het is wel even een werkje, maar dankzij de verrassende details herbeleef je nostalgische momenten. Bouw de onvergetelijke scène na met Kevin en de aftershave, vecht tegen de boeven met een batterij aan boobytraps in het hele huis.

https://www.lego.com/nl-nl/product/lego-ideas-home-alone-21330 

 

Maak je eigen muziek met je eigen vleugelpiano 

 

Heb je vroeger piano gespeeld en/ of doe je dit nog steeds én ben je een enorme fan van LEGO? Maak dan je eigen piano van 3662 LEGO stenen. Deze piano heeft dan 25 toetsen, elk verbonden met een eigen hamer. Als je verbinding maakt met de speciale app, breng je de piano tot leven met beweging en geluid. Je kunt zelfs je eigen nummer uitkiezen! 

https://www.lego.com/nl-nl/product/grand-piano-21323 

Wat is het gaafste wat jij ooit gemaakt hebt met LEGO? We horen het graag in de reacties.  

Lees ook:

Reacties 2

  1. avatar
    fia bakker

    Het liefst maakte ik de grafsteen van mijn man(en van mij) van lego! Ik weet alleen niet hoe lang dat plastic meegaat in de zonnestralen.

  2. avatar
    fia bakker

    De oude(en nog complete!) legosets uit de jaren '60/'70 die ik nog steeds heb zijn allemaal om huisjes mee te bouwen. Was er helemaal gek van. Later wilde ik architect worden en dan een huis laten bouwen met een glazen koepel erbovenop zodat je onder de sterrenhemel kon slapen met een mega-telescoop naast het bed.