Ga naar de inhoud

Aan deze snoepjes gaf jij als kind je laatste zakgeld uit

Update:
snoepjes

Na schooltijd met al je zakgeld naar de snoepwinkel op jacht naar snoep. Met een paar centen kocht je dan zoveel mogelijk snoep. Van kauwgom met tatoeages tot snoepschelpen: aan deze 25 snoepjes gaf jij als kind je laatste zakgeld uit. Of was snoep het enige waar jij je geld aan uitgaf…?

1. Tubble Gum

Tubble Gum, lichtroze kauwgom in een kleine tube. Vanwege de verpakking van dit snoepje, is misschien wel het coolste snoepje van allemaal. Hoe vet was dit. Je deed er ontzettend zuinig mee, zodat je er extra lang mee kon doen.

2. Tatoeage kauwgom

Kun je je deze kauwgom nog herinneren? Deze rechthoekige kauwgom was eigenlijk helemaal niet lekker, als kind vond je het zelfs ook al niet lekker. Maar die tatoeages die je erbij kreeg, maakten alles goed. Met een nat washandje plakte je alle nep-tatoeages op je bovenarm. Cool man.

3. Lange Jan

De lange Jan. Als iemand deze uitdeelde met Sint-Maarten, was jij echt dolblij. Het liefst zong je 3 liedjes zodat je alle smaken kon bemachtigen. Aardbei, citroen of sinaasappel. Welke was jouw favoriet?

4. De mini-hamburger

Dit snoepje was goud waard. Hij deed je altijd denken aan de krabburger van SpongeBob. Je kon deze hamburger helemaal ontleden. De hamburger, het broodje, de tomaat… Welk deel at jij als eerste op? Waarschijnlijk het broodje.

5. Lippenstift

Als je een meisje was, was dit snoepje sowieso een van je favoriete snoepjes vroeger. Dit snoepje had namelijk de vorm van een lippenstift. Zo kon je net als mama je lippen kleuren. Die van jou gaf alleen geen kleur, maar was wel lekker. Dat vond je toen net even wat belangrijker…

6. Hubba Bubba

Hubba Bubba was een opgerolde rol kauwgom. Het leek wel een kilometer. Wie wilde dat nou niet? Met dit snoepje kon je wel een maand doen, als je zuinig was. Maar meestal was hij na een paar dagen al op, ondanks dat je hele kleine hapjes nam. Zal het nog bestaan?

7. Fruitpoeder

Jaaa, fruitpoeder! Je moeder was hier alleen wat minder enthousiast over. Als je er goed over nadenkt, zijn dit best bijzondere snoepjes. Je had een plastic flesje in de vorm van een fruitsoort. Zo had je een ananas, aardbei, framboos en sinaasappel. Daarin zat heerlijk suikerpoeder. Jammie.

8. Poederbuisjes

Poederbuisjes, wow. Dit waren echt hele bijzondere snoepjes. Het waren lange, dunne staven met zuur poeder erin. Je kreeg het poeder nooit goed uit deze buisjes. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het poeder was écht heel lekker.

9. Snoephorloges

Papa, hoe laat is het? TIJD VOOR SNOEPHORLOGES! De naam zegt het al, dit snoepje was een armband gemaakt van snoep. Compleet met cijfers en al. Het eten van dit snoepje was ook altijd een feestje. Eerst at je alle snoepjes op. Pas daarna kwam de wijzerplaat.

10. Chocoladesigaretten

Vroeger at je als kind tijdens Sinterklaas gewoon chocoladesigaretten. Gek idee hè? Chocoladesigaretten waren echt heel cool. Met chocoladesigaretten maakte je echt indruk op je klasgenoten. En uitdelen? Ho maar. Ze waren echt allemaal voor jou. Het klopt dat je ze de laatste jaren niet meer in de schappen ziet liggen, ze zijn sinds 2013 verboden.

11. Kersenlolly’s

Oh, kersenlolly’s. Die hing je altijd in je oren. Dat was vooral leuk als je nog geen gaatjes had. Met kersenlolly’s over je oren had je toch een beetje oorbellen! De naam zegt het al, kersenlolly’s waren lolly’s in de vorm van een kers. Het gebogen stokje was dan groen en daar zaten dan 2 kersen(lolly’s) aan.

12. Kauwgom lolly’s

Kauwgom lolly’s waren ongekend populair onder kinderen. Je had ze in kersen-, aardbeien- en colasmaak. Het was altijd een kunst om eerst de lolly op te eten en daarna pas de kauwgom. Dit lukte eigenlijk bijna nooit dus kauwde je half op een lolly en half op de kauwgrom. Maar goed. Hij was wel lekker.

13. Snoepschelpen

Ken jij de snoepschelpen nog? Dit waren plastic schelpen in alle kleuren van de regenboog. De schelp was gevuld met snoep. Dit was een soort kruising tussen een harde winegum en een lolly. Ze waren wat lastig om te eten, maar waren wel heel leuk.

14. Crazy Dips

Crazy Dips waren roze lolly’s in een zakje in de vorm van een voet met aardbeiensmaak. Dit voetje kon je dan dippen in knettersuiker. Wanneer je je mond open hield kon je het poeder horen knetteren. Toen vond je het heel lekker en dacht je helemaal niet na dat het raar was om aan een voet te zuigen.

15. Schuimblokken

Schuimblokken. Als je denkt aan deze roze met gele blokken, heb je er waarschijnlijk al zin in. Je kon eindeloos op die blokken zuigen tot er niets meer van over was. Als hij op was had je altijd een witte kring rondom je lippen. Maar nee, jij had het laatste schuimblok echt niet opgegeten…

16. De snoeppizza

De snoeppizza was een rond snoepje in de vorm van een pizza. Het snoepje was gesneden in 4 stukken. Hij smaakte heel chemisch, maar de verpakking van dit snoepje maakte gelukkig alles goed. Hij zat namelijk in een mini pizzadoos. Hoe leuk?!

17. Pez snoepdispensers

Dit waren echt snoepjes voor kinderen die wel lang konden doen met hun snoep. De fruitige vierkante Pez snoepjes zijn verkrijgbaar in diverse smaken. Elke smaak was lekker. Maar het was niet de smaak waarom iedereen zo gek was op Pez. Vooral de verpakking van Pez snoep was bij iedereen favoriet. Verschillende bekende figuren schitteren boven op de Pez snoepdispenser.

18. Koetjes reep

Ah, Nederlandse nostalgie. De koetjes reep. Deze chocolade was zo lekker. Het goede nieuws is dat ze nog steeds bestaan. Ga maar gauw halen.

19. Dummies

Dummies waren kleine kartonnen doosjes met mini snoepballetjes. Als kind was je hier dol op. Je deed er altijd heel lang mee. Snoepje voor snoepje ging het naar binnen. Naarmate je ouder werd, ging het hele doosje in 1 keer naar binnen.

20. Fireballs Jawbreakers

Fireball Jawbreakers waren snoepjes voor de echte waaghalzen onder ons. Deze snoepjes waren rode kauwgomballen met witte vulling die voor een hete smaak zorgden zodra je ze doorbeet. Voor een paar seconden stond je met een bek vol tanden. Je durfde dit snoepje dan ook nooit te nemen en stopte hem altijd tegelijkertijd met je vrienden in je mond.

21. Diamanten ringen

Een ring is ook iets wat je niet als kind had, maar wat je wel heel graag zou willen. Snoepgiganten hadden dit fenomeen al snel door en brachten diamanten ringen op de markt. Dit waren plastic ringen met een enorme lolly in de vorm van een diamant.

22. Rijst snoep

Snoep van gepofte rijst in alle kleuren van de regenboog. Wat hier lekker aan was vragen wij ons nog steeds af. Toch kon je vroeger een hele zak opeten en baalde je als alles op was. Lekker hoor.

23. Snoepijsjes

Deze snoepjes waren ook echt gaaf. Deze had je ook in allerlei kleuren. Iedereen had altijd een voorkeur voor een kleur en vond het zonde om het hoorntje van plastic uiteindelijk weg te gooien.

24. Knetter chocolade

Knetter chocolade, dit waren witte staafjes die knetterden in je mond. De smurfen op de vrolijke verpakking maakten het helemaal af. Mmm…

25. Zwartwit poeder

Zwartwit is een soort drop in poedervorm, waarvan de ingrediënten zwart en wit van kleur zijn. Dit poeder dat smaakte naar drop en salmiak. Heel lekker. Je zat er dan ook heel veel met je vingers in. Ja, ook net nadat je van de zandbank kwam. Gelukkig was hygiëne nog geen ding.

Hoeveel van deze 25 snoepjes herken jij? En welke was jouw favoriet? Laat het ons weten.

De beste premie voor jouw zorgverzekering

De zorg ging vroeger iets anders. Als er toen iets aan de hand was, zoals een tandartsbezoek of een griep, moest je meteen afrekenen. Dat was vaak onbetaalbaar voor veel mensen. Tegenwoordig is dat een stuk beter geregeld en is er enorm veel keus in zorgverzekeraars. Veel mensen struinen het internet af voor de beste deal. Onze partner Zeker.com biedt jou een hele handige vergelijker waar je meteen de beste deal vindt.

 

Reacties 57

 1. avatar

  Nu nog eten en drinken jaren '60.; Geboren in '96, dat is wel heel erg jong. Er zitten ook heel oude knarren op schoolbank, dus wat verder terug in de tijd mag best! Ik mis heel veel eten en drinken (snoep b.v.. Zwart op Wit, Exota, enz.) uit de jaren 50 en 60. Ik heb een map vo; foto's uit die tijd van uitsluitend snoepgoed. Ook speelgoed, en foto's wat we speelde op straat.

 2. avatar
  marijke brevet

  Salmiak?/ zwart wit 5 cent!

 3. avatar
  maaike tuijl

  zoethout

 4. avatar
  Mieke Niekerk

  Dit is een oude knar uit 1956. Exota vond ik wel lekker, je had rood en geel, geloof ik. Kreeg je veel als je bij een vriendin ging spelen of op een verjaardag. Ook limonadesiroop die je aan moest aanlengen met water. Sommige tantes deden er te veel water in, dat vond ik niet lekker. Te weing was te zoet. Ik was ook eens op visite, er werd limonade beloofd en ze vergat het weer. Ik had wel trek maar durfde niets te zeggen. Mijn moeder aan haar mouw trekken. Mama, ik heb geen limonade gehad......

 5. avatar
  Marjan Degen

  Mooi gezegde van: Kinderen die vragen worden overgeslagen (zij die zwijgen zullen nooit iets krijgen hahaha)

 6. avatar
  Ineke Piet

  fabeltjeskrant drop, van de markt, er zijn maar weinig mensen die dat kennen, dat was zo een aparte smaak, was er helemaal aan verslaafd en de caramella's van Jamin

 7. avatar
  J.H. Michel

  Exota dronken we vroeger ook, en limonadesiroop drink ik nog steeds, met melk. lijkt op een soort milkshake maar zonder ijs.

 8. avatar
  Jos Thorborg

  Net als Hans ben ik wel iets ouder dan Ilse en gaat mijn herinnering aan snoepgoed verder terug in de tijd. Wanneer je eind jaren '50 op de lagere school je verjaardag vierde en wilde uitdelen dan was het toch heel bijzonder wanneer de jarige trakteerde op snoepgoed van vijf cent per stuk. Stroopsoldaatjes waren zeer geliefd, want daar kon je zo lekker lang mee doen en er een heel scherpe punt aan zuigen. Daarnaast was een pakje Bazooka kauwgom met daarin grappige strip ook heel gewild.

 9. avatar
  Henk Wimmenhoeve

  Hoepman trekdrop, Haribo Bico's ( zoete dropstaaf met rode veter), Belga salmiakknotsen, Belga snoepkettingen, Katja Fruit- en dropmatjes, double lollies, Haribo Drop Jojo's ( toen met een gekleurd snoepkraaltje in het midden), zoethoutstokken en niet te vergeten Smith's kleine zakje chips ( naturel of paprika) met in de verpakking een klein zakje zout! Als kleine jongen al gek op en later ca. 25 jaar in de zoetwarenbranche gewerkt.

 10. avatar
  Ankie Broek

  Ik ben van 1943 : wanneer er iemand jarig was kreeg je een toffee wat waren we daar blij meer. Doordeweeks was er nooit snoep. zaterdag boodschappen dan wat koekjes en snoep bij Jamin. Een meisje bij ons in de klas was enig kind zij trakteerde op zuurballen van Jamin die waren 2 ct. per stuk geweldig. Nu hebben de kinderen niet 1zuurbal maar iedere dag een zak vol. De tijd is anders maar wij waren heel blij met de ene toffee/zuurbal. Ankie van den Broek

 11. avatar
  Robert Ewoldt

  Ja ik ben van 1960,dus als kind van 5,6 jaar gingen de kinderen heel vaak naar Jamin.die hadden een glazen draaimolen met vakken erin.daar kochten we dan van duimdrop,spekken,schuimblokken,dropmatten,dropping,s,toverballen,zoethout,zwart op wit zakjes,zoute dropstaaf,en als we dan de winkel verder in liepen waar de koek en chocolatier toonbank was.keken we meestal onder de toonbank want daar lag wel eens kleingeld of heerlijke chocolade,als kind eten je dat gewoon op wat onder de toonbank lag.want dat was als kind niet te betalen.nee echt een schitterende tijd en jeugd gehad.

 12. avatar
  Mieke Niekerk

  Ik ben van 1956 en ik herken dit allemaal wel. Schuimblokken, ja. En toverballen. Daarvan herinner ik me dat wij die in de klas trakteerden bij verjaardag. Dat kon toen nog, gewoon snoep delen. Een kind trakteerde eens toverballen, maar de mijne rolde op de grond. Een ander kind pakte hem en stopte hem in zijn mond. Juffrouw boos, ik teleurgesteld en die jongen moest mooi voor mij een nieuwe kopen voor vijf cent.

 13. avatar
  Hilbrand Kroeze

  Hoi Ik ben Hilbrand Kroeze ik ben van 1960 ja ik kocht heel vaak trekdrop met daarom heen gedraaide rode drop dat was super lekker en kauwgom.

 14. avatar
  Rik van Hooft

  Dummies, pez snoepjes, wijnballen van de markt.. Mijn zoontje heeft nu ook pez snoepjes alleen dan in deze tijd.. Brandweerman sam, frozen, en toy story.. Dummies en chuppa chups is hij ook gek op.. Fireballs zijn ook nog steeds te krijgen.. Vaak wel op kermissen..

 15. avatar
  Frits Olthuis

  In mijn tijd dat ik naar de "ambachtsschool in Coevorden ging waren de snoepjes met drank erin erg populair. Ik heb geen idee hoe die dingen heetten maar ze waren rechthoekig en en gevuld met allerlei soorten drank.

 16. avatar
  Dicky Vermeulen

  Ja, die ken ik ook nog, maar weet ook niet meer hoe ze heten. Heb er weleens naar gezocht. Heeft geloof ik een Engelse naam. Ze zaten in rechthoekige rolletjes.

 17. avatar
  Ineke Burger

  Ik ben dus duidelijk van een andere generatie... Van bovenstaand lijstje herken ik er maar 5..! In onze tijd (jaren '40-'50) hadden we o.a.: dropveters, wijnballen, zuurstokken, kaneelkussentjes, ananasblokjes, toverballen, klapkauwgom, suikerbeestjes, engelse drop, toffees, boterbabbelaars, katjesdrop, zoethoutstokjes... En niet te vergeten de gekleurde hartjes met een tekst erop!

 18. avatar
  Mieke Niekerk

  Ja, die hartjes.....ik hou van jou......dat was spannend als je die van een jongen kreeg. Je had ook verpakte snoepjes met een omkaderde tekst op het papiertje.

 19. avatar
  Mieke Niekerk

  Op het plaatje staan diverse zuurtjes. Daar hield ik niet van. Soms sprong een scheurtje in het snoepje terwijl ik aan het sabbelen was en dan ging het velletje van mijn tong ertussen zitten. Daar had ik een hekel aan, dat irriteerde me echt. Ik was dol op salmiakstaafjes, zoethoutstokjes, salmiaklollies, Bazooka kauwgom, daar zaten leuke stripjes bij. Mijn tante had altijd Bazooka's, als we op visite waren kregen wij zo'n lekker stuk roze klapkauwgom. Ik liet hem eerst op mijn tong smelten, zo lekker zoet...

 20. avatar
  Joop van der Ent

  Koekkruimels en veterdrop

 21. avatar
  Yvonne Huizing

  Toverballen,trekdrop,laurier,duimdrop,munt drop, belga kaugom

 22. avatar
  Annemieke Wensveen

  Bubbelgum. Lekker bellen blazen...

 23. avatar
  Yvonnne Grissen Stalman

  dropjes vindt heerijk.....

 24. avatar
  jettie bouman

  Ik ben van de jaren '50, maar ik herkeen maar 5 soorten: chocolade sigaretten (waren spannend en eigenlijk niet eens zo lekker), schuimblokken (ik was er geen liefhebber van), koetjesreep (zelden gegeten), dummies, en zwartwitpoeder. Een enkele keer kwamen deze soorten 5 snoep in huis. Drop en veterdrop, zuurstokken en wijnballen op de jaarlijkse kermis net als de suikerspin, toverballen at ik ook soms, en gekleurde hartjes en haverstroballen. Veel snoep kwam niet in huis. Er was gewoon geen geld voor.

 25. avatar
  Ad Blankesteijn

  Zoethout en lauriedrop ( lekker stek).

 26. avatar
  Martha Waterman Faber

  En duimdrop. En candij

 27. avatar
  f. bakker

  Lekker hoor. Alles eigenlijk. Ben een echte suukerflieg. Heb in vijftig jaar wel een Dumper vol snoepgoed achter de kiezen gewerkt.

 28. avatar
  Math. Strijbos

  Ik herken alles wel zo,n beetje. Wat mij betreft ontbreekt wel het "opeet papier". Was eigenlijk helemaal niet zo lekker. Het ging mij vooral om het idee.

 29. avatar
  Martha Waterman Faber

  Ja dat was toch dat auwel dat smolt in je mond.😄

 30. avatar

  Wat ik in al de reacties niet tegenkom is de kauwgom (met plaatjes van voetballers of filmsterren) en het toen (1950) onder de naam "joden-vet" (in een zakje) verkrijgbare spul (heb begrepen dat het nog steeds te krijgen is maar uiteraard onder een andere naam (zeer begrijpelijk, waarom het toen zo heette, weet ik niet maar het was wel lekker). Allemaal verkrijgbaar bij de favoriete snoepwinkel "Betje Lek" op de Korvelseweg in Tilburg en ook nog vlakbij school gelegen. Daar (in Tilburg) was er ook jaarlijks een specialiteit te krijgen met Nieuwjaar, n.l. de nieuwjaars-koeken in vele formaten met tekst. Ze zijn tegenwoordig nog steeds verkrijgbaar bij speciale bakkers daar ter plaatse. Als je die zelf wil maken was er een recept op 24Kitchen te verkrijgen. (Succes ermee) Goede oude tijd

 31. avatar
  LW Roode

  wat te denken van stroopsoldaatjes

 32. avatar
  Lies Steenhuis

  Ik ben geboren in 1951. Het allerlekkerste snoep vond ik massee; dat kocht je bij de bakker. Het waren witte brokken. Voor 5 cent kreeg je een flinke zakvol. Heerlijk!!!! Toverbal ging de hele klas door. Ieder mocht er een kleur zuigen! (Gelukkig kenden we nog geen Covid)

 33. avatar

  Ik vond zwart-wit lekker dat at je tot je er misselijk van werd, en polka brokken ,een soldaatje, en gekleurde vellen Ouwel.

 34. avatar
  Vera van Tiggelen

  Bazooka kauwgom, zoethout, zuurstokken, ulevellen, kaneelballen......

 35. avatar
  eric voorhoeve

  Zoethoud voor een stuiver kocht ik bij de drogist in de raamsteeg, vlakbij de Spuistraat te Amsterdam. Lekker lang sappelen op school , de prinseschool ,in de spuistraat. Nu zit er het bekende bierproeflokaal de Gollem, waar mijn liefde voor bier is begonnen.

 36. avatar
  Hendrik Jan de Boer

  Zoethout eet/kouw ik nog steeds..... Laurierdrop ook. lekker............. en ja stroopsoldaatjes mmmmmmmm zwart/wit zout en zoet

 37. avatar
  Klaartje Riemsdijk

  Ik zag hieronder Massee, had er nog nooit van gehoord. Wij hadden het over druivensuiker of jodenvet en toen zei mijn buurman dat is massee. Kennelijk is dat hetzelfde. Ook ik ben van 1961 en ken al die snoepjes wel. Woonde toen in Breda en daar had je Belga kauwgom, die had lekkere smaak en behield die ook nog redelijk lang. Stroopsoldaatjes van de markt waren mijn favoriet. Wij hadden op de hoek bij de school bakkerij van beckhoven en daar had je punten taart van de restanten van de bakkerij. Kon je kopen voor een dubbeltje en later voor een kwartje. Kun je je nu niet meer indenken.

 38. avatar
  J.H. Michel

  nee, tegenwoordig is het wel een stuk duurder, wel leuk trouwens die nostalgie

 39. avatar
  Koosje Thomas

  Mijn kinderschooltijd (50-er jaren ) speelde zich af in de Jordaan (Amsterdam ) en kocht van het dubbeltje dat ik van mijn moeder kreeg afwisselend toverballen , grote wijnballen , schuimblokken ,duimdrop , Bazooka Joe kauwgum(verrukkelijk zoet !!) zwart op wit zakjes die ik vermengde met poederzuiker ( ozo lekker !!!) , ulevellen in verschillende kleuren die smolten op je tong en hele lange dunne slierten drop (ben de naam vergeten) Al dit soort lekkernijen haalde ik bij tante Alie of oom Mick in de Hazestraat ,twee legendarische snoepwinkeltjes in de Jordaan om de hoek van de Lauriergracht waar ik op de St.Jozelf lagere school zat en nog altijd verlang ik naar deze snoepsoorten die er niet meer zijn .

 40. avatar
  Marion van der Zwan

  Woonde in die tijd ook in Amsterdam. Zwarwit was ideaal want dat kon je aanlengen met suiker. Ook de kauwgom van bazooka joe (hadden die geen plaatjes van donald duck) en mijn moeder had boterbabbelaars en harde framboosjes als snoep. Als het kermis was mocht je een ding uitzoeken: groe wijnbal, een zuurstok een kaneelstok of een toverbal😋. Als drop had je duimdrop of trekdrop.

 41. avatar
  Berrie van der Made

  Die lange dunne slierten drop waren dropveters. Die waren zeker 1 meter lang, maar nog altijd te kort...

 42. avatar
  Tineke Kuchta

  Zwart wit, duimdrop, wijnballen, rijstsnoep 😋

 43. avatar
  Tineke Kuchta

  Naast de stalpaert van der wieleschool, leao zat een snoepwinkeltje in Delft, moest je een trapje af….

 44. avatar
  mariel lavrijsen

  Na afloop van 'n nachtje slapen bij opa, kregen we altijd een gulden en een koetjesreep! Trekdrop, centendrop en veterdrop, zoethout en ouwel, botersnoepjes, spekkies (ook die grote spekken), zo lekker! Kijk maar eens bij de snoepkraam op de kermis en in zo'n ouderwets snoepwinkeltje. Al heb ik geen trek, ik "moet"toch even iets kopen.

 45. avatar
  Yvonne Adam

  Yvonne Adam-van Petegem, Ik gaf mijn geld uit aan Hubba Bubba en zwart wit. In mijn tijd kon je bij een zeer ongeduldige winkelierster uit een grote blikken doos twee dropjes voor een cent kopen. Of een jujubes voor 5 cent. Een spekkie of een lolly. Soms vond ik een cent op straat en dan rende ik meteen naar die bewuste winkel Ik heb het zelfs gepresteerd om een stuk kauwgum waar reeds op gekauwd was op te pakken om verder op te kauwen. Ik weet dat hij heel vers was en lekker smaakte.....

 46. avatar
  Karen Strijker-Berggren

  In Capelle aan den IJssel haalden we altijd snoep bij het sigarenboertje. Zijn vrouw die altijd hielp was heel sjagrijnig maar dat hield ons niet tegen. Schuimblokken, zwart-wit en zoethout, dat laatste, daar deed je het langst mee. Gek eigenlijk: nu lust ik het niet meer.

 47. avatar
  Ina Versteegh

  Pakjes knalroze Bazooka kauwgom, mierzoet, maar daar kon je geweldig grote bellen mee blazen!

 48. avatar
  Appie Ruitenbeek

  En daar zat toch ook een wikkel om met een heel kort teken verhaal??

 49. avatar
  Babette Schriks

  Ja volgens mij ook!

 50. avatar
  Berrie van der Made

  Geweldig Ilse! Ik ben nu 77 jaar, maar voelde mij weer even als in mijn kindertijd, echt leuk...

 51. avatar
  Ans Offenberg

  Ik had vroeger een eigen snoep/koektrommeltje waar soms wekenlang dezelfde snoepjes inzaten omdat ik daar echt niet om gaf , onze dochters en kleinzoons ( gelukkig !) ook niet .

 52. avatar
  fietje bakker

  Lekker hoor! Ben er nog steeds gek van. Zit bij ons in de familie, dat gesnaai.

 53. avatar
  Berta de Keizer-Vink

  zwartwit, je bleef net zolang eten totdat je er misselijk van werd...

 54. avatar
  Berta de Keizer-Vink

  ik mis de negerzoenen, de centendrop, duimdrop, stroop likstaaf, ik weet de naam niet meer, zo'n puntstaafje omwikkeld met papier. colalolly's, de trekdrop, de opgerolde dropkabeltjes met in het midden een snoepballetje, de nogablokken omhuld met chocolade, de chocolade lolly's die van binnen wit waren, zoethout, wat ik altijd kreeg van mijn opa als die kwam... en lekker dat we dat vonden.. nu moet ik er niet meer aan denken, al dit spul. de ruitenspekjes in roze met geel, die waren wel lekker vonden wij. chocolade centjes,

 55. avatar
  J.H. Michel

  ik vond die fruittella snoepjes lekker.

 56. avatar
  will bergwerff

  fruittella en katjesdrop

 57. avatar

  […] Aan deze snoepjes gaf jij als kind je laatste zakgeld uit […]