Bij juf achter op de fiets

18 september 2022

|

3 minuten leestijd

Bij juf achter op de fiets. Uitgelichte afbeelding

Ik ging naar de kleuterschool “Kleutervreugd” in Westzaan. Het was een fijne school. De eerste dag was spannend en mijn verslag thuis bijzonder, “mijn juf heeft oranje haar en roest in haar gezicht”.  Juf van Westen had kastanjebruin/rood haar en veel sproeten, vandaar. Moest ik in het begin erg wennen, we kregen een hele mooie band.

Bij juf achterop

Mijn ouders zaten in de oudercommissie en hadden daarom ook nauwer contact met de leerkrachten. Zo nu en dan werd mijn juf uitgenodigd om te komen lunchen bij ons thuis. Ik mocht dan bij haar achter op de fiets. Zij had een grote donkerbruine canvas fietstas achterop en ik moest mijn voeten daar dan in doen. Ik weet nog dat ik het leuk en spannend vond. Na de kleuterjaren ging je naar de lagere school – die stond ernaast – maar dat was een heel ander gebouw. De kleuterschool was redelijk modern met een fijn schoolplein waar een stenen beeld van een ezeltje op stond. Dat was ook de plek waar we met de hele klas op de foto gingen.

De lagere school – Noorderschool – was een heel oud gebouw, ik vond het geen fijne sfeer. Het was een hele grote overgang en ik miste de kleuterklas. In het begin ging ik vaak na schooltijd nog even buurten bij Juf van Westen. Ik mocht haar dan helpen opruimen in de klas en we praatten dan bij. Dat was altijd erg gezellig.

Een poosje geleden ging ik met mijn dochter om “Memory tour” langs de huizen waar ik in mijn jeugd had gewoond. Zo gingen we ook nog even naar de scholen. De lagere school staat er niet meer, het gebouw van de kleuterschool wel maar is wel verbouwd in de loop der jaren.

Wat voor band had jij vroeger met de leerkrachten? Deel je herinnering in de reacties.

Meer blogs:

SchoolBANK redacteur Ellenor avatar

SchoolBANK redacteur Ellenor

Ellenor is geboren in 1957 in Zaandam maar woont al sinds haar jeugd in Alkmaar en omgeving. Ze woont samen met Hans en hun hond Lady. De kinderen zijn het huis uit. Ze werkt als trainingsactrice/trainer/coach en schrijft zelf veel casuïstiek. Gaat graag naar theater en filmhuis en leest veel diverse boeken. Is lid van een gezellige kleine leesclub. Sinds 2019 gestart met stamboomonderzoek en daardoor ook veel bezig met het verleden hetgeen ook prima past bij verhalen over vroeger.

Meer artikelen van SchoolBANK redacteur Ellenor

Reacties 1
Tinie Marieke Heeger avatar
Tinie Marieke Heeger

23 september 2022 9:53:14 PM

Ja de grote witte bus stond bij de school opeens, dan was dat best akelig. Soms duurde het even voordat je klas aan de beurt kwam. Het ging op volgorde van je Achternaam. Ik was bijna de laatste omdat mijn achternaam begon met een V. Ook zonder verdoving en niet kindvriendelijk. Traumatische ervaring ook.

?