Ga naar de inhoud

Haar unieke stemgeluid en indrukwekkende muziek- en acteercarrière maakte Cher tot een wereldster 

Cher

Cher, geboren als Cherilyn Sarkisian, is een Amerikaanse zangeres, actrice en televisiepersoonlijkheid die al decennialang aan de top staat van de entertainmentindustrie. Ze begon haar carrière in de jaren zestig als de helft van het duo Sonny and Cher, en werd later een soloartiest. Cherilyn is al meer dan 50 jaar actief in de muziek- en entertainmentwereld en blijft tot op de dag van vandaag een invloedrijk en iconisch figuur. Haal nostalgische herinneringen op met Cher. 

Haar unieke stemgeluid maakte Cher razend populair

Er zijn verschillende redenen waarom Cher zo populair is én blijft. Een daarvan is haar unieke stemgeluid. Haar krachtige, rauwe en expressieve stem maakte haar tot een van de meest opvallende en herkenbare zangeressen in de popmuziek. De stem van Cherilyn heeft een onmiskenbare kwaliteit die zowel haar ballads als haar uptempo nummers een emotionele lading geeft. Haar vermogen om te spelen met de grenzen van genres en stijlen maakte haar ook tot een trendsetter en pionier in de muziekwereld.

Indrukwekkende acteercarrière

Een andere reden voor haar populariteit is haar indrukwekkende carrière, die zich uitstrekt over meerdere decennia en meerdere disciplines. Naast haar succes als zangeres heeft Cherilyn ook een succesvolle carrière als actrice gehad, met rollen in films zoals ‘Moonstruck’ en ‘Mermaids’. Haar uitstraling, persoonlijkheid en unieke stijl hebben ook bijgedragen aan haar populariteit, zowel op als buiten het podium. Hier zijn enkele bekende films waarin Cher heeft gespeeld:

 1. Moonstruck (1987) – Cher won een Oscar voor haar hoofdrol in deze romantische komedie.
 2. Silkwood (1983) – In deze film over een klokkenluider bij een kerncentrale speelt Cher naast Meryl Streep.
 3. Mermaids (1990) – Cher speelt de rol van de excentrieke moeder van twee tienerdochters in deze komedie.
 4. Mask (1985) – Cher speelt de moeder van een jongen met een zeldzame gezichtsafwijking.
 5. The Witches of Eastwick (1987) – Cher speelt een van de drie heksen in deze horror-komedie naast Susan Sarandon en Michelle Pfeiffer.
 6. Burlesque (2010) – Cher speelt een ervaren burlesque-artieste die de jonge Christina Aguilera helpt.
 7. Mamma Mia! Here We Go Again (2018) – Cher speelt de rol van de oma van Sophie, gespeeld door Amanda Seyfried.
 8. Tea with Mussolini (1999) – Cher speelt een van de expats in Italië in de jaren 30 die in deze film centraal staan.
 9. Come Back to the Five and Dime, Jimmy Dean, Jimmy Dean (1982) – Cher speelt in deze drama-komedie een van de leden van een fanclub van James Dean.
 10. Stuck on You (2003) – Cher heeft een kleine, maar gedenkwaardige rol als zichzelf in deze komedie over een eeneiige tweeling.

Cher had ook veel muzikaal talent

Daarnaast heeft Cherilyn ook een aantal opvallende momenten in haar carrière gehad die hebben bijgedragen aan haar iconische status. Zo was ze bijvoorbeeld een pionier in het gebruik van autotune in haar muziek, en haar extravagantie en baanbrekende kostuums maakten haar een trendsetter in de mode-industrie. Ze heeft ook een aantal legendarische optredens gegeven, waaronder haar optreden tijdens de “Farewell Tour” in 2002-2005, waarin ze de grootste tour van een soloartiest ooit voltooide. Hieronder vind je de top 10 hits van Cher:

 1. “Believe” (1998)
 2. “Dark Lady” (1974)
 3. “Half-Breed” (1973)
 4. “Gypsys, Tramps & Thieves” (1971)
 5. “The Shoop Shoop Song (It’s in His Kiss)” (1990)
 6. “I Got You Babe” (1965) (met Sonny Bono)
 7. “If I Could Turn Back Time” (1989)
 8. “All I Really Want to Do” (1965)
 9. “Just Like Jesse James” (1989)
 10. “Strong Enough” (1999)

Cher heeft in totaal 33 Top 40 hits gehad in de VS, waaronder 4 nummer 1 hits, en heeft meer dan 100 miljoen platen verkocht wereldwijd.

Grote voorbeeld voor vrouwen en de LGBTQ-gemeenschap

Tot slot heeft Cherilyn ook een belangrijke culturele rol gespeeld als een symbool van empowerment en zelfexpressie, vooral voor vrouwen en de LGBTQ-gemeenschap. Haar openhartigheid en acceptatie van verschillende identiteiten en levensstijlen hebben haar tot een voorbeeld gemaakt voor velen, en haar muziek en persoonlijkheid hebben geholpen om de geest van vrijheid en individualiteit te vieren.

Meer blogs:

Reacties 2

 1. avatar

  […] Haar unieke stemgeluid en indrukwekkende muziek- en acteercarrière maakte Cher tot een wereld… […]

 2. avatar

  […] Haar unieke stemgeluid en indrukwekkende muziek- en acteercarrière maakte Cher tot een wereld… […]