Ga naar de inhoud

De best verkochte LP’s aller tijden: staat jouw favoriet ertussen?

Update:
vinylplaten

Hoewel digitale muziek tegenwoordig de norm is, waren vinylplaten vroeger helemaal de bom. Laten we eens kijken naar de 10 best verkochte vinylplaten aller tijden, die een blijvende invloed hebben gehad op de muziekindustrie. 

1. “Thriller” – Michael Jackson (1982)

Michael Jackson’s “Thriller” staat bovenaan de lijst als de best verkochte vinylplaat aller tijden. Met tijdloze hits als “Billie Jean” en het titelnummer “Thriller”, heeft dit album wereldwijd meer dan 66 miljoen exemplaren verkocht.

2. “The Dark Side of the Moon” – Pink Floyd (1973)

Pink Floyd’s “The Dark Side of the Moon” is een meesterwerk dat nog steeds de harten van muziekliefhebbers verovert. Dit album, met zijn conceptuele diepgang en progressieve rockmuziek, is meer dan 45 miljoen keer verkocht.

3. “Back in Black” – AC/DC (1980)

Met klassiekers als “You Shook Me All Night Long” en het titelnummer “Back in Black”, heeft AC/DC’s album meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht, waardoor het een van de meest iconische rockplaten aller tijden is.

4. “Led Zeppelin IV” – Led Zeppelin (1971)

Dit album is de thuisbasis van het epische “Stairway to Heaven” en heeft wereldwijd meer dan 37 miljoen exemplaren verkocht. Het blijft een van de meest bewonderde werken in de rockgeschiedenis.

5. “Rumours” – Fleetwood Mac (1977)

Fleetwood Mac’s “Rumours” is een klassieker met hits als “Go Your Own Way” en “Dreams”. Dit album heeft meer dan 40 miljoen exemplaren verkocht en blijft geliefd bij zowel oude als nieuwe generaties.

6. “Abbey Road” – The Beatles (1969)

Dit legendarische album van The Beatles heeft een iconische albumhoes en bevat nummers als “Come Together” en “Something”. Het heeft wereldwijd meer dan 31 miljoen exemplaren verkocht.

7. “The Wall” – Pink Floyd (1979)

Pink Floyd’s tweede vermelding in de top 10, “The Wall”, vertelt een verhaal via muziek en heeft meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht. Nummers als “Another Brick in the Wall” zijn tijdloze klassiekers.

8. “Saturday Night Fever Soundtrack” – Various Artists (1977)

De soundtrack van “Saturday Night Fever” bracht de disco-koorts naar een hoogtepunt en heeft meer dan 40 miljoen exemplaren verkocht. Met nummers van Bee Gees en anderen is het een dansvloerfavoriet.

9. “Born in the U.S.A.” – Bruce Springsteen (1984)

Met het titelnummer “Born in the U.S.A.” en hits als “Dancing in the Dark”, heeft dit album van Bruce Springsteen wereldwijd meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht.

10. “The Bodyguard Soundtrack” – Whitney Houston (1992)

De soundtrack van de film “The Bodyguard” bracht Whitney Houston’s “I Will Always Love You” voort, een van de best verkochte singles aller tijden. Het album zelf heeft meer dan 45 miljoen exemplaren verkocht.

Leuk: steeds meer artiesten geven hun muziek uit op LP’s. Haal die oude platenspeler maar van zolder!

Meer blogs: