Ga naar de inhoud

De onvergetelijke karakters van The A-Team

Update:
a-team

Terugkijken op de legendarische serie The A-Team roept warme herinneringen op aan jeugdhelden die ons vermaakten met hun avonturen. Maar wat is er gebeurd met de iconische karakters uit deze geliefde show nadat de camera’s stopten met rollen? Een kijkje in de levens van deze acteurs en ontdek wat ze sindsdien hebben bereikt!

Hannibal – George Peppard

George Peppard, die de rol van de charismatische leider Hannibal Smith vertolkte, heeft na The A-Team enkele rollen in televisie en film op zich genomen. Helaas is hij in 1994 overleden aan de gevolgen van een longontsteking, terwijl hij behandeld werd voor longkanker. Peppard, die 65 jaar oud was, zal altijd herinnerd worden als het brein achter de plannen van het A-Team en zijn iconische uitspraak, “I love it when a plan comes together.”

B.A. – Mr. T

Sergeant Bosco Albert Baracus, beter bekend als B.A., was de stoere krachtpatser van het team. Mr. T, de man achter deze rol, was oorspronkelijk vooral bekend vanwege zijn vertolking van Clubber Lang in Rocky III. Hoewel hij oorspronkelijk als hoofdrolspeler in The A-Team werd overwogen, eindigde hij als het meest populaire personage van de serie. Na de show zette Mr. T zijn carrière voort met andere film- en televisierollen. Hij is momenteel 71 jaar oud en heeft gigantische oorbellen. 

Face – Dirk Benedict

Dirk Benedict, die nu alweer de leeftijd van 78 jaar aantikt, nam de rol van de gladde prater Templeton Peck, alias “Face,” op zich. Deze leuke acteur heeft na The A-Team niet dezelfde mate van roem bereikt. Hij was al bekend door zijn rol als “Starbuck” in de sciencefictionserie Battlestar Galactica voordat hij deel uitmaakte van The A-Team. Na de serie heeft hij enkele kleine acteer- en regieprojecten gedaan, maar nooit de grote doorbraak gekend die sommigen verwachtten.

Murdock – Dwight Schultz

William Dwight Schultz speelde de piloot Captain H.M. “Howlin’ Mad” Murdock, een van de meest excentrieke personages van het A-Team. Naast zijn rol in The A-Team, won Schultz in 1980 de Drama-Logue Award voor zijn toneelwerk in The Crucifer of Blood. Hij heeft daarnaast gastrollen in verschillende televisieseries op zijn naam staan, waaronder Star Trek. Schultz blijft populair en werd zelfs in 2018 nog als speciale gast ontvangen op de Dutch Comic Con. Hij is nu 75 jaar oud. 

Wie was jouw favoriete acteur? We horen het graag in de reacties!

PS. Herken je wie hier op de foto staat? Prinses Beatrix met de prinsessen Irene, Margriet en Marijke!

Meer blogs: