Spaarkaarten van Valois, heb jij ze ook gespaard?

8 september 2022

|

2 minuten leestijd

Spaarkaarten van Valois, heb jij ze ook gespaard?. Uitgelichte afbeelding

Ken je ze nog, de zegeltjes van Valois? Het merk is in België meer dan 40 jaar dé referentie geweest voor regionale handelaars en hun klanten. De zegels waren tussen 1932 en 2004 een getrouwheidssysteem voor klanten van kleinhandelaars. Wie de spaarkaart van Valois vol had, genoot van spectaculaire kortingen. Weet jij nog wat voor kortingen je kreeg?

Zegels plakken in een boekje

De roze uitgegeven zegels plakte je in een boekje. Met een vol boekje kreeg je korting op aankoop van goederen en treinkaartjes. De zegels waren razend populair na de Tweede Wereldoorlog. In de jaren ’60 spaarde echt elk huishouden in België. Er deden toen ruim 35.000 handelaars aan het programma mee. Vanaf 1995 ging het bergafwaarts met het populaire spaarsysteem. Daarom lanceerde Valois de chipkaart Valor. Dit was een betaalkaart waarmee je ook zegels kon sparen.

Nieuw leven ingeblazen

Helaas mocht dit niet baten. De geliefde spaarzegels verdwenen in 2004. Op dat moment hadden ze nog meer dan 150.000 actieve primaire klanten en 100.000 secundaire klanten die meespaarden voor de zegels. De Valois zegels verdwenen omdat ze niet meer konden opboksen tegen de kortingen van andere winkels. De concurrentie was simpelweg te groot. Voor de liefhebbers van de zegels hebben we goed nieuws: sinds 2016 kun je ze weer digitaal sparen. Ook verschijnt er regelmatig een Valois magazine bij de nieuwsbladen in België.

Aan welke acties heb jij vroeger meegedaan? Ook nu zijn er nog veel spaar- en kortingsacties waar je aan mee kunt doen. Een actueel overzicht van alle acties vind je op Startpagina.nl/kortingscodes.

Meer blogs:

SchoolBANK redacteur Ilse avatar

SchoolBANK redacteur Ilse

Ilse is één van onze redacteuren. Vol enthousiasme schrijft zij alle nostalgische artikelen waarin zij terugkijkt naar haar jeugd en alles wat ze daarin heeft meegemaakt. Ook werkt Ilse als eventmanager en schrijft ze voor onder andere Startpagina.nl.

Meer artikelen van SchoolBANK redacteur Ilse

Reacties 1
mariel lavrijsen avatar
mariel lavrijsen

11 oktober 2022 12:11:58 PM

Dezespaaractie ken ik niet, maar wel weet ik dat mijn moeder alle albums van Jac P.Thijsse heeft, met hierin veel plakplaatjes met mooie foto’s of illustraties. Kon je deze niet ook sparen? Sigarenbandjes heb ik kort nog gespaard.

?