Ga naar de inhoud

Waar zijn deze televisiesterren van vroeger gebleven?

Update:

Regelmatig komen er nieuwe programma’s op televisie, met nieuwe presentatoren. En dan vraag je je soms af: waar zijn die presentatoren van tien of twintig jaar geleden eigenlijk gebleven? Wat doet Ted de Braak nu, hoe gaat het met Penney de Jager en is Viola Holt nog wel eens op televisie te zien? We geven een overzicht van bekende televisiesterren van jaren geleden.

Rolf Wouters


Hij deed in de jaren tachtig mee aan het programma Showmasters en werd meteen ingelijfd door Joop van den Ende. De jaren erna was Rolf Wouters niet van de buis te branden, hij presenteerde Liefde op het eerste gezicht, Wedden dat, Now or never en Vergeet je tandenborstel niet. Ook speelde hij een rolletje in de ultieme jaren tachtig film Flodder.

En wat doet de populaire presentator nu? Hij is al jaren boer op zijn eigen bedrijf in Portugal en heeft alle publiciteit vermeden. Totdat hij begin dit jaar weer begon als presentator van het programma Splitscreen. Helaas zijn de opnames vanwege Corona even stilgelegd.

Ted de Braak


De man en zijn snor waren vanaf de jaren zestig regelmatig op televisie te zien, want Ted de Braak was vast onderdeel van het team van Farce Majeure. Later werd hij presentator van spelletjesshows zoals de 1-2-3-show en Teds Familie Spel Show, en misschien ken je hem ook van de spelshow Topscore, die hij halverwege de jaren negentig presenteerde.

In 2006 kreeg hij een koninklijk lintje. In dat jaar was hij nog een keertje op de televisie in het programma TV comeback, maar hij leidt een teruggetrokken leven met zijn vrouw in Frankrijk.

Penney de Jager


Toen videoclips nog niet bestonden, moest er toch wat te zien zijn op televisie als een liedje in Toppop kwam. En daar kwam Penney de Jager in actie. De danseres had een klassieke opleiding en danste een tijd bij het Nationaal Ballet, maar door haar optredens en choreografieën in Toppop werd ze beroemd in heel Nederland. Met haar lange haren, de theatrale bewegingen en de fladderende gewaden vrolijkte ze tot 1985 de televisie-uitzendingen op. Ze heeft een tijd in Amerika gewoond en was toen in Nederland echt van de radar, maar ze woont inmiddels weer in Nederland en werkt aan aerobics-projecten. In 2016 was ze ineens helemaal terug: ze stond drie avonden op het podium van de ArenA, met de Toppers.

Peter Lusse


Keek je ook altijd naar Vrienden voor het leven? Peter Lusse speelde daarin de rol van de klunzige Eddie Veenstra. De serie, waar ook Mary-Lou Steenis in speelde, was vijf jaar een grote hit op televisie. Ook had Peter een klein rolletje in Flodder, als politieagent, en daarna werd het een beetje stil… Als je tenminste het Sinterklaasjournaal niet hebt gevolgd, want daarin speelde Peter volkomen onherkenbaar de ballonnenpiet. Ook heeft hij in verschillende musicals opgetreden.

De laatste jaren heeft hij zich meer toegelegd op klassieke zang en hij geeft voorstellingen met het Trio Particolare. Minder bekend is dat Peter ook films en televisieseries vertaalt en als stemacteur meewerkt aan kinderfilms, zoals A Bugs Life.

Rob van Hulst


De slechterik in Medisch Centrum West was in één klap bekend – en toen de serie in 1994 stopte was dat ook direct weer over. Iedereen identificeerde hem zo sterk met zijn rol van de akelige dokter Erik Koning dat hij eigenlijk geen andere rol kon spelen. Rob is afgestudeerd sociaal psycholoog en geeft al 35 jaar rondleidingen over de Amsterdamse wallen. In 2001 had hij een kleine rol in de televisieserie All Stars, als… dokter.

Viola Holt


Aan haar carrière als omroepster bij de Avro en de NOS kwam in 1981 abrupt een einde: ze werd op staande voet ontslagen omdat ze een keer te laat kwam. Het leek op het einde van haar carrière, maar gelukkig schoof ze in 1989 als presentator van de Vijf Uur Show, een middagprogramma van RTL. Dat bleef ze tien jaar doen, daarna vertrok ze met haar man naar Mexico om daar te koken in hun restaurant, te schilderen en te genieten van het leven.

Ze is inmiddels weer terug in Nederland en werkt als reiki-master en feng shui-adviseur. Kennelijk mist ze de televisie toch af en toe, want ze heeft meegedaan met het programma Bobo’s in de Bush, Ranking the Stars en het kunstprogramma Project Rembrandt, waar ze ondanks haar ervaring als kunstenares afviel in de eerste aflevering.


5 uur show met Viola Holt (09-02-1996)

Tineke de Nooij


De eerste vrouwelijke radiopresentator van Nederland, dat is Tineke de Nooij. Ze begon als tekstschrijver voor Radio Veronica, maar kreeg al snel een eigen programma en presenteerde jarenlang vanaf het zendschip een programma voor progressieve en psychedelische muziek.

Daarna ging ze voor de televisie werken en vooral haar middagprogramma’s, met veel live muziek, aandacht voor lekker eten en ruimte voor sterren, waren erg populair. En nu? Ze schrijft voor tijdschrift Story, importeert wijn uit Zuid-Afrika en heeft zelfs weer een radio-programma op NPO5, de Tineke Show.

Heb je zelf ook een leuk of herkenbaar verhaal van vroeger? Wij zijn vaak op zoek naar enthousiaste (gast)redacteur die leuke herkenbare verhalen voor onze blog wil schrijven. Een geweldige kans om je schrijftalent en ervaringen op te laten vallen bij een grote groep lezers en bij te dragen aan onze leuke website! Stuur ons een mailtje op redactie@schoolbank.nl

Reacties 5

 1. avatar
  mariel lavrijsen

  We keken altijd naar Kinderen voor Kinderen, maar herinner me vooral de presentatie van Willem Ruis, Edwin Rutten zagen we ooit bij een ome Willem-optreden, waarbij de kinderen wat onrustig werden, omdat ze lang moesten wachten, doordat hij te laat kwam, al was het verder wel leuk. Ook keken we graag naar de mini playbackshow, met Henny Huisman. Een tijd geleden deed hij de miniplaybackshow in de Winkelhof, alleen was het jammer dat er meer aandacht voor de visboer uit de jury was, dan voor de kinderen. Het einde-liedje "met z'n allen" waarbij Henny tussen de kinderen stond en zong, was wel heel leuk en herkenbaar, zoals het op tv was. Mies Bouwman presenteerde o.a. "in de hoofdrol". waarbij de verassing hoog stond. Zo leuk! En dan was er nog "Wedden dat..."met Jos Brink en Sandra Reemer. In de jaren "80 wilde ik dwarsfluit leren spelen, omdat Berdien Stenberg dit ook deed...

 2. avatar
  Martin van der Pal

  Geleidelijk aan hebben die mensen afscheid van de TV genomen, andere zijn er niet vanaf te slaan. Zo wordt ik al 55 jaar geterroriseerd door koppen die niet willen wijken. Ze vinden zichzelf zó leuk.

 3. avatar
  harry kruisselbrink

  Wat ik vooral mis "van vroegâh" zijn programma's als Farce Majeure, Kees van Kooten en Wim de Bie. Ik herinner me nog "De Meneertjes". Korte scetches van een piepjonge Paul van Vliet en nog iemand. Ze hadden beide iets van een half gezichtsmasker met bolle wangen op, als ik me goed herinner. Het begon altijd met een wederzijdse begroeting: "Dag M'neeeeer, dag M'neeeeer" en dan kwam er een lollig gesprekje. Ik heb YouTube afgezocht, maar tot nu toe nergens iets kunnen vinden. En Sonja Barend....altijd spraakmakend.

 4. avatar
  Tiede de Graaf

  Er zijn vele tv programma's uit een ver vervlogen tijd te bedenken want die zijn er legio geweest en aan de meeste hebben we allemaal wel leuke herinneringen maar wat ik toch het meeste mis uit die tijd is toch wel de radio en dan heb ik het over de z.g.n piraten van toen zoals RNI, Radio Caroline, Miamigo en uiteraard Veronica die toch wel trendzetter was in die tijd. Ooit zei Rob Out de woorden, bij het verdwijnen van de uitzendingen van Veronica verdwijnt ook een stukje democratie maar er verdween veel meer maar gelukkig is er een ding wel gebleven n.l de stem van Tieneke de Nooy want wie herinnert zicht niet slogan, 123456789 Tieneke!! niet. Gelukkig had dit een hele lange echo maar kort geleden heeft Tieneke laten weten dat ze er nu echt mee stopt zodat met het verdwijnen met de stem van Tieneke in de eter ihet Veronica geluid ook voorgoed verdwenen. Tieneke bedankt voor al die mooie jaren.

 5. avatar
  Annemieke Wensveen

  Wij keken altijd de Ted de Braak show. Wat mij zo bij gebleven is dat er altijd stokken opgevangen moesten worden door de kandidaten ;-)