Ontdek PLUS

Van de Curver naaibox tot een zinken vuilnisemmer – gebruik jij deze spullen uit de jaren ‘70 ook nog steeds?

|

4 minuten leestijd

Van de Curver naaibox tot een zinken vuilnisemmer – gebruik jij deze spullen uit de jaren ‘70 ook nog steeds?. Uitgelichte afbeelding

Van de Curver naaidoos tot de iconische zinken vuilnisemmer met plaatsnaam – sommige spullen uit de jaren ‘70 zijn onverwoestbaar. Zonde zijn om dat knaloranje Brabantia blik weg te gooien, toch? Gebruik jij deze spullen van vroeger ook nog steeds? De kans is groot dat jij deze spullen in of rond huis hebt staan!

1. Curver naaidoos

Bijna elke vrouw heeft hem wel in huis staan: de Curver naaidoos uit de jaren ‘70. Waarschijnlijk in het bruin met beige of oranje met wit. Ondanks dat dit item al ruim 40 jaar oud is, heb je geen behoefte gehad om hem te vervangen. Hij is zo handig, in alle vakjes past precies wat je nodig hebt. Kralen, spelden, knopen, garen, band en stoffen. 

2. Rieten onderzetters

Ze zijn niet heel modieus, maar wel heel handig: de nostalgische rieten onderzetters. Ook dit product komt uit de jaren ‘70. De onderzetters zijn onverwoestbaar, het lijkt of ze niet kapot kunnen gaan. Wel kunnen de kleuren wat minder fel zijn geworden door al die pannen. Maar ach, dat maakt toch helemaal niet uit. 

3. Tupperware bakjes

Wie heeft er geen Tupperware bakjes in huis? Tegenwoordig zijn ze doorzichtig, vroeger waren ze dicht en kwamen in felle kleuren. Kijk maar eens in je kast. Zijn ze oranje, groen of geel? Voor de liefhebbers van Tupperware hebben we slecht nieuws: het merk stopt met de productie. Hamsteren!!!

4. Curver koelbox

De naaidoos van Curver is niet het enige item uit de jaren ‘70 die al jaren meegaat. Ook de Curver koelbox is een regelrechte hit. Nog steeds, in de zomer zie je ze vaak nog op het strand staan. Ze zijn ook erg handig in gebruik en nog steeds prima van kwaliteit. 

5. Slacentrifuge

Je (klein)kinderen kopen waarschijnlijk een gewassen zakje sla in de supermarkt. Vroeger bestond dit nog niet eens en moest je aan de slag met een slacentrifuge. Eerst de sla wassen, dan de sla droog draaien. Heb jij er nog eentje thuis staan?

6. Brabantia voorraadblikken

De kans is groot dat je ook een knal oranje Brabantia voorraadbus in de kast hebt staan. In de jaren ‘70 was deze kleur ook erg hip. Van de muur in je slaapkamer tot de tegels in de badkamer – alles was oranje. Dus ook je voorraadblikken. Die van Brabantia zijn goud waard.

7. Zinken vuilnisemmer met plaatsnaam

Vroeger kreeg je een zinken vuilnisemmer als je ging verhuizen. Hier stond dan een plaatsnaam op. Erg leuk en nostalgisch. Omdat er vroeger nog geen plastic zakken waren, stonk deze emmer enorm. Kan jij je de geur nog herinneren? Deze nostalgische prullenbak moest ook eens in de zoveel tijd schoongemaakt worden. Wat was dat een rotklus… 

Welke spullen van vroeger gebruik jij verder nog steeds? We zijn benieuwd en horen het in de reacties.

Meer blogs:

SchoolBANK redacteur Ilse avatar
Reacties 10+
Henk Maas avatar
Henk Maas

20 april 2023 6:48:23 PM

Op blikken lopen, hoepelen, knikkeren, pintollen, centje ketsen etc. Dat waren de bezigheden vroeger ( altijd buiten ). Ik woon nu op het Brabantia terrein waar vroeger de onverslijtbare huishoudelijke artikelen werden geproduceerd.

Mieke van Niekerk avatar
Mieke van Niekerk

3 april 2023 11:30:25 AM

Ja, de vuilnisemmer hadden wij ook. Toen vuilnis ophalen nog simpel was. Iedere donderdag zetten we die emmer buiten en dan werd hij keurig geleegd, klaar. Nog geen afvalscheiding hier en daar. Toen weer naar boven met die emmer, op ’t balkon. Die tijd zou ik wel terugwillen. Emmer vol, legen en dat is dat. Maar dat is weer een andere discussie.
De Brabantiablikken heb ik nog steeds. 35 jaar oud. Ik kreeg ze toen van mijn ouders, ze zijn onverslijtbaar. In de kringloop zijn ze veeltallig terug te vinden.
Ja, zo’n droogdraai-slacentrifuge heb ik ook nog staan. Je kunt er ook bijv. zakdoekjes in wassen en droogdraaien, zodat ze niet meer druipen. Je had ook een plastic ding dat uit twee halve bollen bestond. Dichtklikken en ermee zwaaien. Dat moest dan weer buiten…..
Tupperware stopt met de bakjes? Gouden tijd bij de kringloop! Dan gaan ze de prijzen opdrijven, want Tupperware wordt al duurder geprijsd dan de gewone plastic Blokker of Action-bakjes. Er wordt soms 5,– voor gevraagd. Nou, ik heb er genoeg, hoor. Curver doet het ook goed.

Wilko Mulder avatar
Wilko Mulder

1 april 2023 11:15:10 AM

Die vuilnisemmer noemden wij as-emmer ,vanwege de toen hout of kolengestookte kachels met aslade. Hier ging de as in. Maar later ging er ook restafval in. Heb ‘em nog steeds.

Peter Vliegenthart avatar
Peter Vliegenthart

31 maart 2023 2:20:59 PM

De tupperware bakje doen nog steeds dienst
Een zinken vuilnis emmer heb ik nog in mijn bezit, helaas niet met mijn eigen plaatsnaam UTRECHT
De Brabantia voorraad bussen Koffie – Thee – Suiker en Beschuit heb ik nog wel echter in de kleur bruin.

Joke Dijkstra-landwerd avatar
Joke Dijkstra-landwerd

31 maart 2023 12:04:05 PM

De vuilnisbak dient als pakket bezorging als ik niet thuis ben.onderzetters heb ik nog,sla centrifuge weggedaan ivm kastruimte,tupperware heb ik nog steeds.

Joke Stoutjesdijk avatar
Joke Stoutjesdijk

31 maart 2023 10:33:03 AM

ik gebruik nog steeds de vuilnis emmer en doe daar
een vuilnis zak in zodat ik hem als hij vol is zo in de
contener kan laten zakken .

Marga Oldenburg avatar
Marga Oldenburg

31 maart 2023 8:36:29 AM

Marga Oldenburg.
TUPPERWARE is nog steeds te koop in alle vormen en maten.
Kijk maar eens op Tupperware.NL
In Steenwijkerwold heeft iemand veel TUP,wat ze opkoopt.

De zinkenvuilnisbak wordt nog steeds gebruikt als afvalbak.
Leuk dit soort dingen van vroeger.

Jan Kolloffel avatar
Jan Kolloffel

30 maart 2023 11:33:20 PM

Tsss toevallig van de week een nieuwe slacentrifuge gekocht want de oude was kapot (na langjarig dienst te hebben gedaan)

jopie Graaff avatar
jopie Graaff

30 maart 2023 10:53:05 PM

In de vuilnisemmer staan planten.
Erg decoratief.