Van de Curver naaibox tot een zinken vuilnisemmer – gebruik jij deze spullen uit de jaren ‘70 ook nog steeds?

12 maart 2023

|

4 minuten leestijd

Van de Curver naaibox tot een zinken vuilnisemmer – gebruik jij deze spullen uit de jaren ‘70 ook nog steeds?. Uitgelichte afbeelding

Van de Curver naaidoos tot de iconische zinken vuilnisemmer met plaatsnaam – sommige spullen uit de jaren ‘70 zijn onverwoestbaar. Zonde zijn om dat knaloranje Brabantia blik weg te gooien, toch? Gebruik jij deze spullen van vroeger ook nog steeds? De kans is groot dat jij deze spullen in of rond huis hebt staan!

1. Curver naaidoos

Bijna elke vrouw heeft hem wel in huis staan: de Curver naaidoos uit de jaren ‘70. Waarschijnlijk in het bruin met beige of oranje met wit. Ondanks dat dit item al ruim 40 jaar oud is, heb je geen behoefte gehad om hem te vervangen. Hij is zo handig, in alle vakjes past precies wat je nodig hebt. Kralen, spelden, knopen, garen, band en stoffen. 

2. Rieten onderzetters

Ze zijn niet heel modieus, maar wel heel handig: de nostalgische rieten onderzetters. Ook dit product komt uit de jaren ‘70. De onderzetters zijn onverwoestbaar, het lijkt of ze niet kapot kunnen gaan. Wel kunnen de kleuren wat minder fel zijn geworden door al die pannen. Maar ach, dat maakt toch helemaal niet uit. 

3. Tupperware bakjes

Wie heeft er geen Tupperware bakjes in huis? Tegenwoordig zijn ze doorzichtig, vroeger waren ze dicht en kwamen in felle kleuren. Kijk maar eens in je kast. Zijn ze oranje, groen of geel? Voor de liefhebbers van Tupperware hebben we slecht nieuws: het merk stopt met de productie. Hamsteren!!!

4. Curver koelbox

De naaidoos van Curver is niet het enige item uit de jaren ‘70 die al jaren meegaat. Ook de Curver koelbox is een regelrechte hit. Nog steeds, in de zomer zie je ze vaak nog op het strand staan. Ze zijn ook erg handig in gebruik en nog steeds prima van kwaliteit. 

5. Slacentrifuge

Je (klein)kinderen kopen waarschijnlijk een gewassen zakje sla in de supermarkt. Vroeger bestond dit nog niet eens en moest je aan de slag met een slacentrifuge. Eerst de sla wassen, dan de sla droog draaien. Heb jij er nog eentje thuis staan?

6. Brabantia voorraadblikken

De kans is groot dat je ook een knal oranje Brabantia voorraadbus in de kast hebt staan. In de jaren ‘70 was deze kleur ook erg hip. Van de muur in je slaapkamer tot de tegels in de badkamer – alles was oranje. Dus ook je voorraadblikken. Die van Brabantia zijn goud waard.

7. Zinken vuilnisemmer met plaatsnaam

Vroeger kreeg je een zinken vuilnisemmer als je ging verhuizen. Hier stond dan een plaatsnaam op. Erg leuk en nostalgisch. Omdat er vroeger nog geen plastic zakken waren, stonk deze emmer enorm. Kan jij je de geur nog herinneren? Deze nostalgische prullenbak moest ook eens in de zoveel tijd schoongemaakt worden. Wat was dat een rotklus… 

Welke spullen van vroeger gebruik jij verder nog steeds? We zijn benieuwd en horen het in de reacties.

Meer blogs:

SchoolBANK redacteur Ilse avatar

SchoolBANK redacteur Ilse

Ilse is één van onze redacteuren. Vol enthousiasme schrijft zij alle nostalgische artikelen waarin zij terugkijkt naar haar jeugd en alles wat ze daarin heeft meegemaakt. Ook werkt Ilse als eventmanager en schrijft ze voor onder andere Startpagina.nl.

Meer artikelen van SchoolBANK redacteur Ilse

Reacties 1
fietje karekietje avatar
fietje karekietje

23 maart 2023 3:18:34 PM

Nee, helaas, ik kan niet meer bij alle prachtige vintage spullen die ik bezat. Ik hou er heel erg van. Alles heeft een verhaal. Alles wat ik had geërfd van mijn oma, moeder, zusje, eerste vriend en ook nog wat spullen van wijlen mijn man, het staat allemaal nog in het huis van mijn moeder en heb alles achter moeten laten toen ik eruit ben gevlucht vanwege de alles vernielende verhuurder. Die heeft het daarna verhuurd aan een ander, inclusief mijn hele inboedel, dus ben alles kwijt. Af en toe dan zag ik wel eens wat van mijn spullen in de regen bij het grofvuil liggen dus ga nooit meer langs het huis. Om mezelf te sparen.
Zo leer je wel afstand doen van alles wat je mooi vindt en dat is een goede levensles. Ook om te voelen hoe andere mensen alles kwijtraken bij allerlei rampen. Hun verdriet om alles wat ze kwijt zijn geraakt.