Herken jij deze items uit de jaren ‘60 en ‘70 nog? (deel 1)

2021 M11 11

|

6 minuten leestijd

Herken jij deze items uit de jaren ‘60 en ‘70 nog? (deel 1). Uitgelichte afbeelding

Het is heerlijk om terug te verlangen naar vroeger. Wie in de jaren ‘60 of ‘70 is geboren herkent deze items vast nog wel. Van die oh zo heerlijke Saroma pudding tot de iconische Barbie Skipper. Herken jij deze items uit de jaren ‘60 en ‘70 nog? We nemen je graag terug mee in de tijd!


Video: jaren 60-70 nostalgie

Saroma pudding


Oh…Herinner jij je Saroma pudding nodig? Dit was poeder in een pakje, waarmee je in een handomdraai knalroze, knalgele of bruine pudding kon maken. Vanaf het moment dat je dit voor het eerst had geproefd, wilde je niets anders meer. Wat was jouw favoriete smaak?

Bourbon


Wilde je liever een iets luchtiger toetje? Dan was je waarschijnlijk een enorme fan van Bourbon. Ook voor dit toetje moest je poeder mengen met melk. Het was een hele kunst om dit zo luchtig mogelijk te kloppen. Hoe luchtiger, hoe lekkerder!

Maandverband in een tuigje


Dit is herkenbaar voor alle dames onder ons. Vroeger bestond er nog geen maandverband dat plakte, dus moest je het vastmaken met een tuigje. Wat was dit verschrikkelijk. We kunnen er een boek over schrijven, maar liever maken we hier geen woorden meer aan vuil.

Skipper, het kleine zusje van Barbie


Wat veel mensen tegenwoordig niet weten, is dat Barbie een zusje had, genaamd Skipper. In de jaren ‘60 en ‘70 was Skipper een hele hype. Iedereen wilde het zusje van Barbie immers hebben. En haar honderd verschillende outfits, kat en auto.

De Dolle Tweeling


Over tweelingen viel heel wat te lezen vroeger. Zo had je de Olijke Tweeling, maar ook de Dolle Tweeling: Pat en Ann. Deze tweeling was nog véél leuker. De zusjes zaten samen op een kostschool waar ze de meest spannende avonturen beleefden. Oh, wat wilde jij ook graag op een kostschool. Een gewone school was zo saai.

Zwitsal poeder


Op iedere toilettafel stond een bus talkpoeder. Waarom weet eigenlijk niemand – maar toch had iedereen het. Weet jij nog waarvoor het allemaal gebruikt werd?

Bazooka kauwgom


Als kind kon je geen genoeg krijgen van de Bazooka kauwgom. Het liefst at je er tien op een dag, want hoe leuk waren die kleine stripjes over Bazooka Joe? De kauwgom was echt heel vies, maar dat mocht de pret niet baten.

Premie van de maand club van Albert Heijn


Tegenwoordig wordt er van alles uit de kast getrokken om te zorgen dat je bij de Albert Heijn je boodschappen doet. Van Wuppies voor de kids tot prachtig bestek voor iedereen. Vroeger was dat wel anders en had je de premie van de maand club bij de Albert Heijn. Na elke besteding van een gulden kon je een zegel kopen van 10 cent, die je op een spaarkaart kon plakken. Volle spaarkaarten kon je ruilen tegen hoge kortingen op bijvoorbeeld een naaimachine, verrekijker of een entreeprijs van een concert.

Het boekenrek van Tomado


Waarom iedereen dit meubelstuk in huis had, is nog steeds de vraag. Het was lelijk en eigenlijk helemaal niet zo heel handig. De meeste mensen hadden hem in het zwart, maar je had ook een variant met geel, rood en blauw. Gek genoeg zijn deze dingen nog steeds te koop. Een origineel verjaardagscadeau?

Boldoot


Het iconische flesje Boldoot. Je ziet je oma waarschijnlijk nog zitten met het parfummetje. Het ging dan ook op alles, van kleding, je huis tot zakdoeken. Weet jij nog hoe het ruikt?

Wat is voor jou écht een item wat staat voor de jaren ‘60 en ‘70? We horen het graag in de reacties!

SchoolBANK redactie avatar

SchoolBANK redactie

Meer artikelen van SchoolBANK redactie

Reacties 10+
age roskam avatar
age roskam

2021 M12 7 11:59:50

Eau de Cologne 4711 staat bij ons nog steeds in de badkamer: erfenis van mijn moeder. Werd door mijn grootmoeder ook gebruikt bij hoofdpijn. Daarvoor hebben we nu paracetamol.
De tomado rekjes gingen van de studeerkamer naar de kelder. Je kunt er grote hoeveelheden potjes jam e.d. op kwijt.

harry kruisselbrink avatar
harry kruisselbrink

2021 M12 5 12:35:20

Ik heb ook nog steds een paar items die in de jaren 60 erg populair waren bij de jongens: Thunderbirds (die grote uitklapbladen die AH toen uitgaf bij ik meen de boter; ik heb ze nog allemaal) èn: de Batmobile, van Corgi Toys. Wel de goeie, uiteraard, met de rode vleermuisjes op de velgen. Later zaten er andere wieltjes onder. Staat bij mij nog steeds in de vensterbank……

Carel van de Bunt avatar
Carel van de Bunt

2021 M12 6 22:01:21

Ja die thunderbird plaatjes heb ik ook nog allemaal. Die kreeg je o.a. heel lang bij de co-op, de plaatjes zaten samen verpakt met zwart wit poeder ofwel likzout zoals we dat toen noemden. En die batmobile herken ik ook nog, kon van alles uit de auto wegschieten…

harry kruisselbrink avatar
harry kruisselbrink

2021 M12 5 12:30:03

Ik heb nog steeds die Zwitsal poederbus van vroeger bij ons thuis, met op de rand van de deksel nog de sporen van de eerste tandjes van mijn zus, die -als ze de bus te pakken kon krijgen- daar altijd op zat te bijten.

Jeroen Warmerdam avatar
Jeroen Warmerdam

2021 M12 5 00:37:12

De koetjesreep, treets (soort m&m’s) en de banjoreep waren niet te versmaden!

Gerard Brand avatar
Gerard Brand

2021 M12 2 16:16:54

4711 uit de grote fles bij V & D laten vullen voor moederdag

Gerard Brand avatar
Gerard Brand

2021 M12 2 16:15:46

uit vervlogen tijden de Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur, heb er vele herinneringen opgedaan leuk om te zien.

Gertie Eekelen avatar
Gertie Eekelen

2021 M11 20 18:32:03

Alles zo herkenbaar! Niets was mij vreemd.Het is al zo lang geleden van deze producten!
Maar het lijkt de dag van gisteren.
Wel leuk, om weer even terug te zien op paar spulletjes na. Want het wasbare maandverband was verschrikkelijk!

Theo van der Horst avatar
Theo van der Horst

2021 M11 20 17:29:21

Via de PMC spaarde mijn schoonmoeder voor een koelkast als huwelijkscadeau voor ons in 1966. Geweldig cadeau was dat voor ons

?