Ontdek PLUS

Herken jij deze items uit de jaren ‘60 en ‘70 nog? (deel 1)

|

6 minuten leestijd

Herken jij deze items uit de jaren ‘60 en ‘70 nog? (deel 1). Uitgelichte afbeelding

Het is heerlijk om terug te verlangen naar vroeger. Wie in de jaren ‘60 of ‘70 is geboren herkent deze items vast nog wel. Van die oh zo heerlijke Saroma pudding tot de iconische Barbie Skipper. Herken jij deze items uit de jaren ‘60 en ‘70 nog? We nemen je graag terug mee in de tijd!


Video: jaren 60-70 nostalgie

Saroma pudding


Oh…Herinner jij je Saroma pudding nodig? Dit was poeder in een pakje, waarmee je in een handomdraai knalroze, knalgele of bruine pudding kon maken. Vanaf het moment dat je dit voor het eerst had geproefd, wilde je niets anders meer. Wat was jouw favoriete smaak?

Bourbon


Wilde je liever een iets luchtiger toetje? Dan was je waarschijnlijk een enorme fan van Bourbon. Ook voor dit toetje moest je poeder mengen met melk. Het was een hele kunst om dit zo luchtig mogelijk te kloppen. Hoe luchtiger, hoe lekkerder!

Maandverband in een tuigje


Dit is herkenbaar voor alle dames onder ons. Vroeger bestond er nog geen maandverband dat plakte, dus moest je het vastmaken met een tuigje. Wat was dit verschrikkelijk. We kunnen er een boek over schrijven, maar liever maken we hier geen woorden meer aan vuil.

Skipper, het kleine zusje van Barbie


Wat veel mensen tegenwoordig niet weten, is dat Barbie een zusje had, genaamd Skipper. In de jaren ‘60 en ‘70 was Skipper een hele hype. Iedereen wilde het zusje van Barbie immers hebben. En haar honderd verschillende outfits, kat en auto.

De Dolle Tweeling


Over tweelingen viel heel wat te lezen vroeger. Zo had je de Olijke Tweeling, maar ook de Dolle Tweeling: Pat en Ann. Deze tweeling was nog véél leuker. De zusjes zaten samen op een kostschool waar ze de meest spannende avonturen beleefden. Oh, wat wilde jij ook graag op een kostschool. Een gewone school was zo saai.

Zwitsal poeder


Op iedere toilettafel stond een bus talkpoeder. Waarom weet eigenlijk niemand – maar toch had iedereen het. Weet jij nog waarvoor het allemaal gebruikt werd?

Bazooka kauwgom


Als kind kon je geen genoeg krijgen van de Bazooka kauwgom. Het liefst at je er tien op een dag, want hoe leuk waren die kleine stripjes over Bazooka Joe? De kauwgom was echt heel vies, maar dat mocht de pret niet baten.

Premie van de maand club van Albert Heijn


Tegenwoordig wordt er van alles uit de kast getrokken om te zorgen dat je bij de Albert Heijn je boodschappen doet. Van Wuppies voor de kids tot prachtig bestek voor iedereen. Vroeger was dat wel anders en had je de premie van de maand club bij de Albert Heijn. Na elke besteding van een gulden kon je een zegel kopen van 10 cent, die je op een spaarkaart kon plakken. Volle spaarkaarten kon je ruilen tegen hoge kortingen op bijvoorbeeld een naaimachine, verrekijker of een entreeprijs van een concert.

Het boekenrek van Tomado


Waarom iedereen dit meubelstuk in huis had, is nog steeds de vraag. Het was lelijk en eigenlijk helemaal niet zo heel handig. De meeste mensen hadden hem in het zwart, maar je had ook een variant met geel, rood en blauw. Gek genoeg zijn deze dingen nog steeds te koop. Een origineel verjaardagscadeau?

Boldoot


Het iconische flesje Boldoot. Je ziet je oma waarschijnlijk nog zitten met haar parfum. Het ging dan ook op alles, van kleding, je huis tot zakdoeken. Weet jij nog hoe het ruikt?

Wat is voor jou écht een item wat staat voor de jaren ‘60 en ‘70? We horen het graag in de reacties!

Verder lezen? Neem SchoolBANK PLUS

Dit is een artikel voor SchoolBANK PLUS leden.
Met PLUS heb je toegang tot alle acties en artikelen op onze website.

Ja, ik wil PLUS