Vacature vervuld
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste (gast)redacteur die leuke herkenbare verhalen voor onze blog wil schrijven. Een geweldige kans om je schrijftalent en ervaringen op te laten vallen bij een grote groep lezers en bij te dragen aan onze leuke website! Lees er hieronder meer over…
Kom jij uit de jaren 40, 50, 60 of 70 en gaat jouw hart sneller kloppen als jij aan vroeger denkt? Ben je creatief en kun je goed schrijven? Een journalistieke achtergrond is een pre, maar geen noodzakelijkheid. Dus ben jij (oud) docent, historicus, medewerker van een onderwijsinstelling, gepensioneerd na een interessante schoolcarrière, een liefhebber die bijzondere verhalen verzamelt of heb je simpelweg boeiende verhalen over vroeger te vertellen? Dan zijn we op zoek naar jou!
Wat is SchoolBANK?
SchoolBANK is met 2 miljoen leden één van de grootste online sociale netwerken van Nederland. Op SchoolBANK kunnen oud-klasgenoten en jeugdliefdes opnieuw met elkaar in contact komen en klassenfoto’s en herinneringen delen. De gemiddelde bezoeker is tussen de 35 en 65 jaar oud.
Wat ga je doen?
- Je schrijft herkenbare verhalen over vroeger waarbij jouw lezers even wegdromen en terug verlangen naar vroeger (ouderwetse spelletjes, tv-programma’s van toen, mode uit de seventies, kersttradities, rages op school, zomerhits uit 1960; alles is mogelijk!)
- Je maakt jouw verhalen SEO-proof (heb je hier geen ervaring mee? Geen probleem, dit kunnen wij jou makkelijk leren).
- In overleg maken we een planning wanneer de artikelen geschreven als ook geplaatst worden. De artikelen worden uiteindelijk door de redactie gedeeld op Schoolbank.nl en af en toe via de nieuwsbrieven en Facebook-pagina verspreid. Jouw verhalen bereiken zo miljoenen lezers!
We hebben inmiddels 4 nieuwe SchoolBANK redacteuren gevonden. Heb jij toch een mooi/leuk/interessant verhaal over vroeger dat je graag wilt delen? Stuur jouw verhaal dan op naar team@schoolbank.nl en wij plaatsen hem op de blog.
Reacties 10+
6 december 2021 7:56:42 PM
Oh die vreselijk kroontjespen!
Hans de Groot
9 augustus 2020 12:47:25 AM
Dit is mij op het lijf geschreven.Als oud docent wiskunde veel anecdotes meegemaakt en genoeg stof om over mijn eigen lagere en middelbare schooltijd te schrijven.
Rudie Huybrechts
Peter Heuseveldt
26 juli 2020 6:06:29 PM
Geen professionele schrijver. Zelfs geen redacteur, geen oud-leraar of anderszins professioneel in dit opzicht. Maar wél behept met een goed geheugen en veel herinneringen aan de late jaren ’60 en de jaren ’70 als kind. Alsmede met een gezond stukje heimwee naar “toen” af en toe. Niet alles was beter, maar de geborgenheid en sociale saamhorigheid waarin je destijds als kind leefde, is voor veel kinderen van vandaag (denk ik) niet altijd meer zo vanzelfsprekend. Ik draag desgevraagd graag mijn steentje bij in het ophalen van fijne herinneringen aan toen.
E.L. Gout
11 juli 2020 1:51:42 AM
Hallo,
Schrijven is voor mij altijd een geliefde bezigheid geweest.
Ik ben van 1952 en geboren op Curacao uit Surinaamse ouders. Op mijn 11de kwamen we met het gezin naar Nederland waar we in Den Haag, Scheveningen neerstreken. Ik heb drie verschillende basisscholen bezocht en heb nog zoveel herinneringen aan mijn hele schooltijd.
Ik had altijd wel notitieboekjes waar ik mijn persoonlijke verhalen in optekende. Wanneer ik opstellen schreef, kreeg ik geregeld te horen dat ik teveel romans las.
In mijn examenjaar van de MULO werd de schoolkrant van de Mariaschool, “De Boei”,opgericht en werd ik gevraagd om toe te treden tot de redactie, hetgeen ik met veel enthousiasme deed.
Naast andere opleidingen heb ik ook Nederlandse bedrijfs- en handelscorrespondentie gedaan, en tolk/vertaler Spaans en Engels.
Sinds een aantal jaren zit ik in de redactie van het halfjaarlijkse blad Wi Rutu van de Stichting Surinaamse Genealogie, waar ik ook een keer het verhaal van een van de donateuren voor heb geschreven. Behalve mijn eigen verhalen, lijkt het me dus ook leuk om middels interviews interessante verhalen van mensen die minder goed in het schrijven zijn, op te tekenen en uit te schrijven.
Momenteel ben ik bezig met het schrijven van mijn eerste boek.
Graag zou ik wat meer informatie ontvangen over deze functie, want schrijven over je schooltijd voor Schoolbank lijkt me echt ontzettend leuk
Vriendelijke groet,
EL Gout
SchoolBANK redactie
13 juli 2020 11:44:48 AM
Goedemorgen,
Dank voor uw reactie. Ik heb u zojuist een e-mail gestuurd met meer informatie.
Groeten, Laura
Team SchoolBANK
Piet van den Broek
9 juli 2020 11:41:08 PM
L. S.,
Ik ben geboren in januari 1945, toen WOII op zijn einde liep, was tijdens mijn middelbare-schoolperiode redacteur van de schoolkrant en studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in de jaren zestig aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna ben ik in het bedrijfsleven gaan werken,
hoewel de journalistiek en de literatuur aan me bleven trekken.
Na mijn pensionering ben ik van 2012 tot 2016 redacteur geweest van het maandblad van de Nederlandse Vereniging in Thailand en in die periode kon ik mijn schrijftalent botvieren omdat er verder nauwelijks kopij binnen kwam. Mijn stukjes hadden veel succes bij de geoefende lezers,
dus ik mag wel zeggen dat ik goed kan schrijven. Mijn belangrijkste vondst was de reincarnatie daar van Simon Carmiggelt, met wie ik vele gesprekken had over het leven van Nederlanders in Thailand, wat evenzovele aardige kronkelachtige stukjes opleverde.
Het lijkt mij leuk om stukjes te gaan schrijven over hoe het leven vroeger was: herkenbaar voor leeftijdsgenoten en leerzaam/interessant voor mijn kinderen en kleinkind(eren).
Mocht u interesse hebben in mij, ben ik uiteraard graag tot verdere toelichting bereid.
Met vriendelijke groet,
Piet van den Broek
Jan Gijsbers
9 juli 2020 9:24:36 PM
Ik heb zo’n beetje mijn hele leven (tot nu toe) in het Utrechtse onderwijs doorgebracht. Als leerling natuurlijk en daarna 42 jaar als Meester Jan op twee zeer verschillende basisscholen. Ik ben nu vier jaar met pensioen en kijk graag terug op alle beleefde avonturen. Ik was begonnen ze voor mezelf op te schrijven, maar wil ze ook graag delen met Schoolbank-bezoekers. Ik kijk terug op werkweken, zelfgemaakte musicals, het schoolkoor dat ik zo’n dertig jaar heb bestierd en veel belevenissen met kinderen, ouders en collega’s. Ik wil op verzoek graag een paar verhalen met team@schoolbank delen!
Li-ja Termijn
9 juli 2020 5:47:26 PM
Het glazen inktpotje werd niet meer gebruikt, maar de oude metalen schoolbankjes met bekraste houten bladen waren nog niet vervangen door ergonomisch-verantwoorde kunststof modellen. Mijn zus, die 6 jaar ouder is dan ik, zat nog bij de nonnen op een meisjesschool. In mijn eerste schooljaar was het Katholieke Zuiden eindelijk zover dat jongens en meisjes samen naar school mochten. Op de kleuterschool werd zuster Annie vervangen door de goedgeklede juffrouw Hanneke. Ik herinner me haar als een hippe juf. Ze kwam op de brommer. Ik denk een Puch Maxi, maar het kan ook een wat ouder type zijn geweest. In mijn herinnering was juf Hanneke lang, slank en heel slim. Voor haar deed ik mijn best. Ik wilde net zo slim worden als zij. Op een ochtend, na het Wees-gegroet-Maria, stond de juf bedachtzaam op van haar stoel en schraapte haar keel. “…..
Erasmus Rikumahu
9 juli 2020 8:25:34 AM
Hiervoor had ik me al eerder opgegeven als “gast-redacteur”.
In het verleden veel ervaring opgedaan in de periode van 1971 – 1991 van het landelijk personeelsblad “Ankertros” van de ABN Bank (Algemene Bank Nederland NV), naast mijn vaste baan als bankemployé. Eerst als correspondent voor Limburg (column schrijver) , daarna als vaste redacteur van “Trossie”, later omgedoopt in “ABN Groen” ( het jongerenkatern van “Ankertros”)