Ga naar de inhoud

Oproep: redacteur gezocht!

Update:
kroontjespen

Vacature vervuld 


Wij zijn op zoek naar een enthousiaste (gast)redacteur die leuke herkenbare verhalen voor onze blog wil schrijven. Een geweldige kans om je schrijftalent en ervaringen op te laten vallen bij een grote groep lezers en bij te dragen aan onze leuke website! Lees er hieronder meer over…

Kom jij uit de jaren 40, 50, 60 of 70 en gaat jouw hart sneller kloppen als jij aan vroeger denkt? Ben je creatief en kun je goed schrijven? Een journalistieke achtergrond is een pre, maar geen noodzakelijkheid. Dus ben jij (oud) docent, historicus, medewerker van een onderwijsinstelling, gepensioneerd na een interessante schoolcarrière, een liefhebber die bijzondere verhalen verzamelt of heb je simpelweg boeiende verhalen over vroeger te vertellen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat is SchoolBANK?

SchoolBANK is met 2 miljoen leden één van de grootste online sociale netwerken van Nederland. Op SchoolBANK kunnen oud-klasgenoten en jeugdliefdes opnieuw met elkaar in contact komen en klassenfoto’s en herinneringen delen. De gemiddelde bezoeker is tussen de 35 en 65 jaar oud.

Wat ga je doen?

 • Je schrijft herkenbare verhalen over vroeger waarbij jouw lezers even wegdromen en terug verlangen naar vroeger (ouderwetse spelletjes, tv-programma’s van toen, mode uit de seventies, kersttradities, rages op school, zomerhits uit 1960; alles is mogelijk!)
 • Je maakt jouw verhalen SEO-proof (heb je hier geen ervaring mee? Geen probleem, dit kunnen wij jou makkelijk leren).
 • In overleg maken we een planning wanneer de artikelen geschreven als ook geplaatst worden. De artikelen worden uiteindelijk door de redactie gedeeld op Schoolbank.nl en af en toe via de nieuwsbrieven en Facebook-pagina verspreid. Jouw verhalen bereiken zo miljoenen lezers!

We hebben inmiddels 4 nieuwe SchoolBANK redacteuren gevonden. Heb jij toch een mooi/leuk/interessant verhaal over vroeger dat je graag wilt delen? Stuur jouw verhaal dan op naar team@schoolbank.nl en wij plaatsen hem op de blog. 

categorieën: Op Schoolbank

Reacties 49

 1. avatar
  Henk Haan m 06.10.90.70.85

  Goedemorgen Schoolbank.nl, Graag solliciteer ik naar de functie van schrijver voor Schoolbank.nl. Met mijn opleiding School voor de Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht en geboren in 1955 heb ik gedurende mijn actieve loopbaan ervaren jaren als schrijver / redacteur opgebouwd. En nu focus ik met name op historie van mijn eigen generatie, de babyboomers, als een soort van chroniqueur in de achteruitkijkspiegel van onze jeugd. Binnenkort organiseer ik zelfs voor de tweede keer een Tour langs ‘memory lane’ een ‘feest der herkenning’ voor de babyboomers. Op de deelnemerslijst staan leeftijden van 15 tot 91 en alles daartussen. Gisteren was ik nog ‘en route’ en recruteerde de volgende leuke ‘schoolbank’ foto’s waar ikzelf ook op sta 😀 Daarnaast werk ik part time als museumgids in het Van Eesteren Museum Paviljoen te Amsterdam : wederopbouwarchitectuur focus forties, fifties en sixties: De museumwoning is ingericht met een leuke mix uit die jaren. Favoriet bij veel babyboomers en schoolbank bezoekers van 8 tot 80 ! Ik ben per direct beschikbaar voor de gevraagde 16 uur per week. En ik kom graag langs voor een leuk en informatief gesprek. Er zijn interessante linking pins te bespreken. Ik ben zeer enthousiast, echt wat voor mij deze functie bij Schoolbank.nl 😀 Met vriendelijke groeten, Henk Haan Ervaren Schrijver M 06.10.90.70.85 E henk.s.haan@gmail.com Op di 13 aug. 2019 om 14:22 schreef Leon Dekker

 2. avatar
  Caroliene Dielwart

  Wat leuk!!!!! Ik ben van 1947 en mijn hele jeugd kan ik zo beschrijven. Jaren 50 en 60 geweldig! Hetzij mij heerlijk lijken!!!

 3. avatar
  Fredy Schuurman

  Fschuurman1939@kpnmail.nl

 4. avatar
  Gemma van Dijk

  Beste Schoolbank redactie, ik ga jullie een mail sturen. Met vriendelijke groeten uit Portugal.

 5. avatar
  Henk Huiskes

  ik ben van de jaren 40/50 op school gezeten dat was de Jan Ligthart school in Utrecht ik weet nog dat je van schoon schrijven naar blok letters moest leren

 6. avatar
  Erasmus Rikumahu

  Graag meer informatie. Ik heb n.l. interesse... Tijdens mijn 32-jarige loopbaan bij de bank had ik - naast mijn baan - in de jongerenredactie van ons personeelsblad gezeten. Daardoor heel wat praktijkervaring opgedaan tijdens redactievergaderingen en met 't aanleveren van kopij (deadline, tekst nalezen/correctie, etc.), toen nog op de typemachine...

 7. avatar
  SchoolBANK redactie

  Hoi Erasmus, Ik heb je zojuist een e-mail gestuurd. Groeten, Team SchoolBANK

 8. avatar
  Shirley

  shirley1945@hotmail.nl

 9. avatar
  riekie wendt

  Hallo! Het lijkt mij een ontzettend leuke baan. Ben al jaren plus-lid van Schoolbank en heb daar alleen maar leuke ervaringen aan overgehouden. Ik heb 25 jaar als corrector bij het Noordhollands Dagblad gewerkt dus heb enige schrijfervaring. Verder woon ik heel dichtbij Hoofddorp, in Nieuw Sloten.

 10. avatar
  Astrid Schell

  Wat een leuke oproep! Voorheen heb ik al eens columns geschreven voor een website. Over vroeger in Rotterdam. U vindt de link bij 'website'. Ik kan thuis werken, naast mijn reguliere baan als leerkracht. Geschiedenis in de ruimste zin van het woord heeft mijn onverdeelde interesse. Daarnaast houd ik ook van culturele verschillen, in tijdsgeest, afkomst, geografisch etc etc. Dat lijkt mij een mooie combinatie om voor SchoolBANK te schrijven. Daarbij kan ik van mijzelf zeggen dat ik over een creatieve geest beschik. Voor wat betreft SEO gericht schrijven: ik weet wat het is, maar ik heb hier wel opstarthulp bij nodig in de uitvoering hiervan. Graag hoor ik van u.

 11. avatar
  Leo van Loon

  Zo'n 53 jaar geleden was ik direct op mijn Puch gesprongen en met bordeelsluipers aan mijn voeten, wapperende manen tot op mijn schouders en een Caballerootje in mijn mond de redactie in Hoofddorp binnen gestormd. Hier ben ik! Laat maar zien wat er moet gebeuren...... Nu als net startende zeventiger heb ik er toch wel even een nachtje over geslapen...heeft niet geholpen..het denkt namelijk niet zo lekker als je slaapt. SEO.......nooit van gehoord!. Vroeg het mijn zoon. Da's Search Engine Optimising Pap..........Oh dat??...maar goed dat zeggen jullie mij te kunnen leren. Dus vooruit ik doe maar een poging. Heb wel het een en ander meegemaakt in de sixties en seventies en sterke verhalen......hoeveel wil je er hebben? Nou, doe maar even een SEO-proof berichtje en wie weet wordt het wat. Oh ja, ik woon in Overveen en heb tegenwoordig een auto.

 12. avatar

  Ik herinner me nog ijskoude winters en warme zomers; jaren 60, begin 70er jaren. Mijn ouders reden met mooi weer met het hele gezin in de Opel Kapitän regelrecht naar de duinen in Noordwijk. Met zijn 'achten' in de auto: en behalve het gezin nog enkele tassen met vooral scheppen, want het was traditie om 's ochtends kuilen in de duinen te graven en met z' n allen, als je geluk had vlak bij een bunker(want dat was spannend en daar mocht je toen nog in). En als we verkoeling wilden,.gingen we de middag naar het strand en daar groef mijn vader een supergrote kuil waar alle 6 de kinderen heerlijk in konden spelen en wat voor veel jaloerse blikken zorgde, want ja in die tijd kwamen ook heel veel Duitsers bij ons in Nerland aan het strand. En zo in de zestiger jaren waren mijn ouders nog niet zo Duitsgezind, vanwege de oorlog die ze als Rotterdammers zo intens beleefd hadden. Hoe vaak was ons kinderen niet aangeleerd om aan Duitsers die de weg vroegen te zeggen: 'immer gerade aus'...wetende dat deze mensen dan ergens in the middle of knowhere belandden. Maar ja, je deed toen echt wel wat je ouders je influisterde. Jaren later zijn mijn ouders alleen nog maar naar Duitsland op vakantie geweest: zo'n heerlijk land vonden ze, en van die aardige, beschaafde mensen. Hoogtepunt aan het strand was wel als er door éen van de door ons omringende Duitsers , die zich eerst verstopt hadden achter hun oranje, rode of gestreepte windscherm, rustig een kunstbeen gingen aangespen. Griezelig vonden we dat en vooral ook fascinerend, omdat het zo eng was en nog enger als de man hinkend met zijn kunstbeen vanuit zijn zwembroek, naar de zee liep. Wij zeiden dan: 'kijk pap daar gaat weer een meneer met een kunstbeen.' Mijn vader zei dan alleen maar: ' hij kan het toch nog navertellen. ' Wij vonden mijn vaders antwoord toen niet indrukwekkend. Later, veel later besefte je pas de geschiedenis en de tragiek achter een kunstbeen. En nog veel later waren er geen Duitsers meer aan het strand te vinden die hun kunstbeen aan of afgespten: het was op dat moment historie geworden.

 13. avatar
  Liesbeth Massolt

  Hallo team, Dit lijkt me een leuke uitdaging voor mij. Ik schrijf al korte verhaaltjes en herinneringen voor een groep van mij op Facebook en mijn eigen account daar. Ik vind het leuk een onderwerp te bestuderen en het beeldend en herkenbaar te beschrijven voor een grote groep mensen. Belangrijk daarbij vind ik ook de variatie in taal. Ik beheers het Nederlands goed. Verder ben ik breed geïnteresseerd, met name in vroeger van muziek tot mode, van opvoeding tot school en milieu. Graag hoor ik van u, met vriendelijke groet, Liesbeth Massolt ( zojuist gepensioneerd lerares)

 14. avatar
  paula

  Beste Schoolbank. Wat een leuk initiatief. Er zullen vast veel mensen reageren. Tot nu toe vind ik het heerlijk om aan de jaren 70 te denken. Ik ben geboren in het jaar 1973. Werk in de hulpverlening en nog steeds vertel ik mijn cliënten hoe het vroeger ging op school. Je merkt aan ze dat ze wegdromen en daarna vragen stellen. Vooral de ondeugende streken die er waren maar altijd goed bedoeld..Huiswerk maken op het trottoir, portofoon maken van blikjes soep of besjes in een proppenbuis. Ga zo maar door. Ik was een buiten kind en maakte elke dag zoveel mee en om niet te vergeten. Nog steeds heb ik het er over wanneer ik een buurtbewoner van vroeger zie. Het lijk me dan reuze leuk om dit te kunnen delen op de site.

 15. avatar
  Dirk van der Zwaard

  Lijkt mij leuk om te doen! Ik ben van 1947, heb een roerige schoolcarrière in Den Haag gehad en was in mijn werkzame bestaan tekstschrijver/journalist . Bij het leren SEO-proof te schrijven kan ik wel wat hulp gebruiken.

 16. avatar
  Laurens Sopacuaperu

  Twee jaar terug heb ik een korte verhalen wedstrijd gewonnen en dat smaakt naar meer. Het verhaal waarmee ik de wedstrijd heb gewonnen heeft veel Molukse elementen en is dus behoorlijk herkenbaar binnen de Molukse gemeenschap. Mijn streven is nu om te ontdekken of ik ook in staat ben om buiten mijn 'comfort zone' goede verhalen te schrijven. Ik ben nu met pensioen en als ik het nu niet doe, doe ik het nooit meer.

 17. avatar
  Ronald Vermeulen

  Als hobby schrijf ik regelmatig voor diverse instanties clubs, verenigingen. Zo heb ik me jarenlang gebogen over de begrafenisrede van meneer de baron die dinsdags met carnaval ten grave werd gedragen. Ik schrijf en presenteer een kolom aan het einde van een uitzending in Oosterhout. Onlangs heb ik een bijdrage geleverd (op verzoek) over de onsterfelijkheid van de Bredase taal. Het is mijn hobby om teksten te verzamelen, samen te stellen en/of te presenteren

 18. avatar

  Precies in de roos! Hier zoek ik, geboren in 1946 in de Amsterdamse Indische buurt, al een poosje naar. Onlangs heb ik mijn eerst boek geschreven, een paperback, met autobiografische- humoristische anekdotes, die zich afspelen in de tweede helft van de vorige eeuw en derhalve zeer herkenbaar voor met name de 50+ generatie. De verhalen zijn heel divers en het is bepaald geen geschiedenisboek. Om een indruk te krijgen van mijn schrijfstijl, verwijs ik u gaarne naar het boek met de titel: "Over Tante Ka, de biggendrijver en anderen". Ik zou het een uitdaging vinden om verhalen voor Schoolbank te mogen schrijven, maar dan wel met een humoristische ondertoon. Ik hoor graag van u.

 19. avatar
  Els

  Wat een leuk initiatief.Verhalen schrijven over herinneringen van vroeger waar men zich dan zo in herkent.. Ik zelf geboren in 1964.Ik ben auteur , dichteres en schrijf korte verhalen.

 20. avatar
  Dick Mulder

  Ja, lijkt mij hartstikke leuk om te doen! Kijk bij mijn verhaal op mijn profiel, over een grappige ervaring uit de jaren 70 van de vorige eeuw, om een indruk te krijgen van mijn schrijfstijl. Ik weet ook e.e.a. van SEO, maar ben altijd genegen om bij te leren. Graag hoor ik van jullie! Hartelijke groet, Dick Mulder

 21. avatar
  Tycho Huijts

  Lijkt me leuk om te doen. Schrijf - vanaf mijn kindertijd - graag 'stukjes'. Heb journalistieke/voorlichtingsachtergrond. Ben 76.

 22. avatar
  Jan Pijpker

  Wat een leuk idee. Ik ben geboren in 1943, heb bijna 50 jaar les gegeven aan mavo scholen. Heb altijd graag en veel mogen vertellen.Toen ik met pensioen ging ben ik de verhalen uit mijn jeugd opgeschreven voor kleine groep lezers. Misschien is het leuk een grotere groep te bereiken. Een proefversie stuur ik graag op.

 23. avatar
  Anja schoonheim

  Anja_Schoonheim ik vindt het wel.leuk om over school te schrijven ik hou wel van deze uitdaging !!!!! Maar ik heb een uitkering omdat ok chronisch ziek bent kom ik daar dan niet mee in de problemen gr Anja schoonheim

 24. avatar
  Ronald Delsman

  Lijkt mij heel leuk 's een poging te wagen, ben verbaal een echte verhalenverteller en vind het een heel mooie uitdaging om dit 's in schrift te proberen. Ben zelf opgegroeid in de jaren '70 en '80 in de Amsterdamse Jordaan.

 25. avatar
  Ellen Kop

  Mijn naam is Ellen Kop, ben 72 jaar en woon vanaf mijn geboorte in Amsterdam. Heb de kleuter- en lagere school, de mulo en de kweekschool bezocht. Werkte vanaf 1970 tot 2009 in het basisonderwijs, kortom: ik heb bijna mijn hele leven schoolbanken gezien. Daar ik een heel goed geheugen heb, herinner ik mij vele dingen tot in de details, al vanaf mijn tweede/derde jaar. Heb vrijwel alles uit mijn jeugd bewaard, lees, schrijf en teken mijn hele leven graag en heb interesse in alles over "vroeger" en nog veel meer. Ik houd mij ook bezig met "Het geheugen van Amsterdam- oost", heb daar stukjes voor geschreven. Vanaf mijn 14de jaar hield ik dagboeken bij over wat ik beleefde, hoorde, zag en dacht. Ik bezit ze nog. Nu denk ik heel veel aan de jaren 50,60,70, 80 en (in mindere mate) aan de decennia daarna terug. Redacteur is misschien te hoog gegrepen, maar schrijfster, meedenker of ideeënaandrager lijkt mij een geweldige functie. Vriendelijke groet en veel succes met mijn geliefde Schoolbank.

 26. avatar
  Johan de Leest

  Ik ben nu een man van 73 jaar oud en was vroeger leerling op de Julianaschool. Ik heb deze school bezocht vanaf begin 1960 tot en met 1964. Via de brugklas/combie klas naar de aan gesloten mulo. Helaas heb ik de school niet af gemaakt.Wel ben ik al jaren lid geweest van schoolbank en heb oude foto,s gezien met daarop een aantal leerlingen die ik nog van naam herkende.Sommigen heb ik gemaild maar nooit enige reactie gehad. Door overplaatsing van mijn vader naar apeldoorn verhuisd. Heb in vele verenigingen als redacteur/ontwerper en vrijwillig mee gewerkt aan het maken en drukken van de clubbladen.Als oud interim/adhoc directeur/ beheerder/hoofd grafische afdeling/hoofd huishoudelijke dienst van de Apeldoornse Volks Universiteit veel ervaring opgedaan en bied mij nu aan om bijdrage te leveren voor deze school met verhalen.

 27. avatar
  Eddie Schmidt

  Heb,mijn naam is Eddie ik ben geboren in 1069 . Ik woon samen met mijn puber dochter van 16 jaar en samen hebben wij een super gezellig (meiden) huishouden. Daarbij ben ik enorm creatief ,modern en jong van geest.Schrijven en leuke verhalen verzinnen is iets dat mij makkelijk afgaat.mijn eens is dan ook een blog of (kinder)boek te bedenken. Trendy dingen van vroeger vind ik helemaal t einde. Vandaar mij het geweldig lijkt hierover te schrijven. Vroeger was immers alles leuker.Toch? Groetjes Eddie Schmidt

 28. avatar
  Olga Schefferlie

  Wat een leuk aanbod! Dat wil ik graag proberen. Ik ben gepensioneerd docent Nederlandse taal- en letterkunde en schrijf al jaren op mijn blog https://olgaschefferlie.nl. Neem gerust een kijkje!

 29. avatar
  Wil van Koningsbrugge

  Ik ben van 1947, opgegroeid in Amsterdam Oost, Tuindorp Amstelstation, het huidige Amsteldorp. Ik heb 30 jaar in het onderwijs gewerkt als docente Engels en heb schrijfervaring met het universiteitsblad van het toenmalige Engels Seminarium van de Universiteit van Amsterdam; als redacteur van Historische Kring Diemen; twee reisblogs over mijn ervaringen als vrijwilliger in ontwikkelingswerk en het schrijven van lesmateriaal. Ik zou het leuk vinden om zo nu en dan een bijdrage te leveren aan Schoolbank.

 30. avatar
  Sandra van Heumen

  Negen jaar was ik, toen ik het bedacht: ‘Ik word later schrijver!’ Al sabbelend op mijn haarpunten (ieuw! ), kwam mijn eerste verhaal tot oorsprong. Het ging over een verdwaalde waterpok, die zijn familie op het juiste lichaam moest terugvinden. Nu, ruim 30 jaar later en enkele artikelen, blogs, verhalen en methodes rijker, lijkt het me enorm leuk om voor SchoolBank verhalen te schrijven. Mijn werk als IB’er op een basisschool, geeft mij een goed inzicht in onderwijs toen en nu, om mijn verhalen nog beter neer te zetten.

 31. avatar
  Leo W.A. van den Akker

  Wij woonden in Hoograven waar mijn vader onderwijzer was aan de St. Johannes de Doperschool. Op mijn veertiende verhuisden we naar Vught en op mijn zeventiende liep ik van huis weg naar Den Haag. Mijn herinneringen zijn dus veelzijdig; het leven in een `vinex` wijk , een dorp en ten slotte in een stad. Verhalen te over !

 32. avatar
  Anke Derkse

  Ik ben professioneel tekstschrijver en dateer van 1953. Daarnaast heb ik bijna 40 jaar in het onderwijs gewerkt, zowel vóór de klas als bij de ondersteunende diensten (PR & Communicatie). Als dit schijfwerk betaald wordt, ben ik wel bereid om regelmatig bijdrages te leveren.

 33. avatar
  fred van der wal

  Okee

 34. avatar
  T.G.Ram

  Hallo, ik ben Gerard Ram. Geboren 9 februari 1931 te Willeskop/Montfoort. Heb twee boeken geschreven, 1 over mijn sportverleden en 1 over mijn persoonlijke verleden. Gelukkig ben ik gezegend met een(bijna) fotografisch geheugen betreffende mijn persoonlijke herinneringen. Mocht er dus van uw zijde belangstelling zijn, dan hoor ik dat graag!

 35. avatar
  Delianne Hoekstra

  Lijkt me een superleuke klus! Als gepensioneerd rector van een drietal scholen (ooit werkzaam geweest als docent, coördinator en/of adjunct op een veelvoud daarvan) heb ik stof genoeg verzameld om een groot aantal artikelen te verzorgen. Ik hoor graag van jullie! Met vriendelijke groet, Delianne Hoekstra

 36. avatar
  SchoolBANK redactie

  Beste Delianne, Bedankt voor uw bericht. Ik heb u zojuist een e-mail gestuurd met meer informatie. Groeten, Laura Team SchoolBANK

 37. avatar
  Peter pronk

  Goedemiddag Korte verhalen schrijven vind ik leuk, zie www.janhagel.nl

 38. avatar
  Sofie Kreuk

  Beste redactie, Elvis ging dood op mijn eerste schooldag. Naast me zat zijn grootste fan. Ik had een vriendin voor mijn hele studietijd. Back to the future, kon het maar! Spijbelen en klieren, het hoort erbij. Het is van alle tijden en als ik nu een student achter het retro bloemetjes behang wil plakken denk ik: dat is Karma. Oordelen: nee! Maar realistisch...ik werk op een school. Even terug naar lang geleden. Sorry, jonge docent, je gaf het vak Recht, ik weet je naam niet meer maar je was net afgestudeerd. Stef en ik waren draken, de ultieme nachtmerrie van elke docent. Bewondering voor die jonge vent, hij was misschien aan het einde van zijn Latijn maar ging die rotmeiden toch corrigeren. We hebben het over jaren geleden. Toen was het heel spannend: ongesteldheid, menstruatie of in ultiem discrete gevallen: opoe op bezoek. Nu hoor ik soms op de (gedeelde plee personeel/student),mijn tampon pleurt eruit. Back to: Ik zei tegen die jonge docent: 'kan er niks aan doen dat ik zo vervelend ben, want ik heb heel erge last van mijn ongesteldheid.' Hij werd zo rood als...vul maar in. Bij deze: als ik niets meer hiervan hoor heb ik toch mijn excuses gemaakt, zoveel jaar later. Ik heb wel meer iets geschreven, jaren een column met bijpassend recept in een plaatselijke krant, ik noem het niet het sufferdje want ik deed mijn best. Daarna heb ik voor een goed doel de PR gedaan. En toen werd het druk met mijn werk en schrijf ik af en toe over mooie stages. In ieder geval bedankt voor de inspiratie na het lezen van jullie oproep. Nu ga ik weer verder met het zoeken naar de lampen van pa en ma uit die tijd. Wat was ik blij. Die bronzen lampen werden na oeverloos gezeik van mij eindelijk vervangen door moderne witte. Je weet maar nooit... Groet, Sofie

 39. avatar
  Krijn van der Heijden

  Met acht romans, twee verhalenbundel, een biografie en vier studieboeken op mijn naam durf ik mezelf schrijver te noemen. Kijk op mijn website www.krijnvanderheijden.nl. Ik zou het heel leuk vinden om nostalgische bijdragen te leveren aan Schoolbank.nl.

 40. avatar
  Ellen Wels

  Leuk! Schrijven is mijn passie. Ik ben docent Nederlands bij een ROC in de Randstad, waar ik les geef aan studenten techniek. Elke week leg ik mijn belevenissen vast in de blog 'Hoe was het op school?' Naast mijn werk als docent en examinator, ben ik bezig met het opstarten van mijn tekstbureau, Tekstbureau Welles (website is nog in de maak). Ik heb veel verschillende teksten geschreven, waaronder blogs, twee kinderboeken, rapteksten, commerciële posts, (online) lesmateriaal en cabareteske teksten. Humor speelt, indien gepast natuurlijk, een belangrijke rol in mijn teksten. Ik kom uit 1970, dus middelbare schooltijd in de jaren tachtig. Daar valt natuurlijk genoeg over te vertellen...

 41. avatar
  Erasmus Rikumahu

  Hiervoor had ik me al eerder opgegeven als "gast-redacteur". In het verleden veel ervaring opgedaan in de periode van 1971 - 1991 van het landelijk personeelsblad "Ankertros" van de ABN Bank (Algemene Bank Nederland NV), naast mijn vaste baan als bankemployé. Eerst als correspondent voor Limburg (column schrijver) , daarna als vaste redacteur van "Trossie", later omgedoopt in "ABN Groen" ( het jongerenkatern van "Ankertros")

 42. avatar
  Li-ja Termijn

  Het glazen inktpotje werd niet meer gebruikt, maar de oude metalen schoolbankjes met bekraste houten bladen waren nog niet vervangen door ergonomisch-verantwoorde kunststof modellen. Mijn zus, die 6 jaar ouder is dan ik, zat nog bij de nonnen op een meisjesschool. In mijn eerste schooljaar was het Katholieke Zuiden eindelijk zover dat jongens en meisjes samen naar school mochten. Op de kleuterschool werd zuster Annie vervangen door de goedgeklede juffrouw Hanneke. Ik herinner me haar als een hippe juf. Ze kwam op de brommer. Ik denk een Puch Maxi, maar het kan ook een wat ouder type zijn geweest. In mijn herinnering was juf Hanneke lang, slank en heel slim. Voor haar deed ik mijn best. Ik wilde net zo slim worden als zij. Op een ochtend, na het Wees-gegroet-Maria, stond de juf bedachtzaam op van haar stoel en schraapte haar keel. ".....

 43. avatar
  Jan Gijsbers

  Ik heb zo'n beetje mijn hele leven (tot nu toe) in het Utrechtse onderwijs doorgebracht. Als leerling natuurlijk en daarna 42 jaar als Meester Jan op twee zeer verschillende basisscholen. Ik ben nu vier jaar met pensioen en kijk graag terug op alle beleefde avonturen. Ik was begonnen ze voor mezelf op te schrijven, maar wil ze ook graag delen met Schoolbank-bezoekers. Ik kijk terug op werkweken, zelfgemaakte musicals, het schoolkoor dat ik zo'n dertig jaar heb bestierd en veel belevenissen met kinderen, ouders en collega's. Ik wil op verzoek graag een paar verhalen met team@schoolbank delen!

 44. avatar
  Piet van den Broek

  L. S., Ik ben geboren in januari 1945, toen WOII op zijn einde liep, was tijdens mijn middelbare-schoolperiode redacteur van de schoolkrant en studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in de jaren zestig aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna ben ik in het bedrijfsleven gaan werken, hoewel de journalistiek en de literatuur aan me bleven trekken. Na mijn pensionering ben ik van 2012 tot 2016 redacteur geweest van het maandblad van de Nederlandse Vereniging in Thailand en in die periode kon ik mijn schrijftalent botvieren omdat er verder nauwelijks kopij binnen kwam. Mijn stukjes hadden veel succes bij de geoefende lezers, dus ik mag wel zeggen dat ik goed kan schrijven. Mijn belangrijkste vondst was de reincarnatie daar van Simon Carmiggelt, met wie ik vele gesprekken had over het leven van Nederlanders in Thailand, wat evenzovele aardige kronkelachtige stukjes opleverde. Het lijkt mij leuk om stukjes te gaan schrijven over hoe het leven vroeger was: herkenbaar voor leeftijdsgenoten en leerzaam/interessant voor mijn kinderen en kleinkind(eren). Mocht u interesse hebben in mij, ben ik uiteraard graag tot verdere toelichting bereid. Met vriendelijke groet, Piet van den Broek

 45. avatar
  E.L. Gout

  Hallo, Schrijven is voor mij altijd een geliefde bezigheid geweest. Ik ben van 1952 en geboren op Curacao uit Surinaamse ouders. Op mijn 11de kwamen we met het gezin naar Nederland waar we in Den Haag, Scheveningen neerstreken. Ik heb drie verschillende basisscholen bezocht en heb nog zoveel herinneringen aan mijn hele schooltijd. Ik had altijd wel notitieboekjes waar ik mijn persoonlijke verhalen in optekende. Wanneer ik opstellen schreef, kreeg ik geregeld te horen dat ik teveel romans las. In mijn examenjaar van de MULO werd de schoolkrant van de Mariaschool, "De Boei",opgericht en werd ik gevraagd om toe te treden tot de redactie, hetgeen ik met veel enthousiasme deed. Naast andere opleidingen heb ik ook Nederlandse bedrijfs- en handelscorrespondentie gedaan, en tolk/vertaler Spaans en Engels. Sinds een aantal jaren zit ik in de redactie van het halfjaarlijkse blad Wi Rutu van de Stichting Surinaamse Genealogie, waar ik ook een keer het verhaal van een van de donateuren voor heb geschreven. Behalve mijn eigen verhalen, lijkt het me dus ook leuk om middels interviews interessante verhalen van mensen die minder goed in het schrijven zijn, op te tekenen en uit te schrijven. Momenteel ben ik bezig met het schrijven van mijn eerste boek. Graag zou ik wat meer informatie ontvangen over deze functie, want schrijven over je schooltijd voor Schoolbank lijkt me echt ontzettend leuk Vriendelijke groet, EL Gout

 46. avatar
  SchoolBANK redactie

  Goedemorgen, Dank voor uw reactie. Ik heb u zojuist een e-mail gestuurd met meer informatie. Groeten, Laura Team SchoolBANK

 47. avatar
  Peter Heuseveldt

  Geen professionele schrijver. Zelfs geen redacteur, geen oud-leraar of anderszins professioneel in dit opzicht. Maar wél behept met een goed geheugen en veel herinneringen aan de late jaren '60 en de jaren '70 als kind. Alsmede met een gezond stukje heimwee naar "toen" af en toe. Niet alles was beter, maar de geborgenheid en sociale saamhorigheid waarin je destijds als kind leefde, is voor veel kinderen van vandaag (denk ik) niet altijd meer zo vanzelfsprekend. Ik draag desgevraagd graag mijn steentje bij in het ophalen van fijne herinneringen aan toen.

 48. avatar
  Rudie Huybrechts

  Dit is mij op het lijf geschreven.Als oud docent wiskunde veel anecdotes meegemaakt en genoeg stof om over mijn eigen lagere en middelbare schooltijd te schrijven. Rudie Huybrechts

 49. avatar
  Hans de Groot

  Oh die vreselijk kroontjespen! Hans de Groot