Ga naar de inhoud

Herinneringen aan de Puch Maxi: een nostalgische blik op de beroemde bromfiets

scooter

De Puch Maxi! Kan jij deze klassieke scooter nog herinneren? In deze wekelijkse rubriek nemen we je terug in de tijd. Deze week blikken wij terug naar het de Puch Maxi. Deze scooter was in de jaren ‘70 en ‘80 ontzettend populair. Het was een van de meest verkochte scooters in Europa en wordt nog steeds gewaardeerd om zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid. Had jij vroeger ook een Puch Maxi?

De nostalgische scooter Puch Maxi 

De Puch Maxi werd geproduceerd door de Oostenrijkse fabrikant Puch en was verkrijgbaar in verschillende modellen, waaronder de Maxi Sport en de Maxi Luxe. Iedereen wilde natuurlijk het liefst de luxe variant, maar dan moest je wel diep in de buidel tasten. De scooter kenmerkt zich door zijn robuuste uiterlijk en de nauwkeurige afwerking. De scooter was uitgerust met een tweetaktmotor en was beschikbaar met een snelheid van 25 km/u of 45 km/u. Wie de snelle variant had, maakte er de leukste tripjes mee. Ben jij ooit op stap geweest met de Puch Maxi? Het was heerlijk om samen met je vrienden een tour door Nederland te maken, iets wat destijds veel gedaan werd. 

Puch Maxi stond ook wel bekend om zijn stijlvolle design

Een van de unieke kenmerken van de Puch Maxi is zijn stijlvolle design. De scooter had een unieke, klassieke uitstraling en was verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor er voor elke persoonlijke stijl een geschikte optie beschikbaar te vinden was. Bovendien was de scooter ook uitgerust met verschillende praktische functies, zoals een ruime opbergruimte en een handige rekstok voor het vervoeren van boodschappen. Super handig! 

Nog steeds te koop!

Mis je de Puch Maxi stiekem nog wel? Goed nieuws – hij is nog steeds te koop. Hij doet het nog goed ook! Vandaag de dag wordt de Puch Maxi nog steeds gewaardeerd om zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid. Veel mensen gebruiken de scooter nog steeds voor dagelijkse ritjes en vinden het een perfecte oplossing voor het verplaatsen in de buurt. Juich niet te vroeg, want de Puchi Maxi is ook een populaire scooter voor verzamelaars. Het kan dus zomaar zijn dat je iets meer betaald dan de nostalgische rakker eigenlijk waard is. Maar ja – dan heb je er wel 1. 

Heb jij vroeger ook een Puch Maxi gehad? We zijn benieuwd en horen het graag in de reacties.

Meer blogs:

Reacties 4

 1. avatar
  Arend Bron

  Het was toch geen scooter, maar een brommer (bromfiets)?

 2. avatar
  anita Faber

  Het was een brommer haha.

 3. avatar
  betty hagendoorn

  Mijn vriendin had een puchmaxi. Een brommer. Ik wilde een brommer. Dat werd een Vespa Ciao. Een witte. Heerlijk. Moest een eind rijden naar school en nu kon ik ook 's avonds lekker weg!

 4. avatar

  […] Herinneringen aan de Puch Maxi: een nostalgische blik op de beroemde bromfiets […]