Ga naar de inhoud

Vond jij optreden tijdens een schoolavond ook spannend?

optreden schoolavond

Eens per jaar werd de schoolavond georganiseerd. Er waren optredens en na de pauze muziek waarbij gedanst kon worden. Ik zat in de brugklas en had nog niet zoveel ervaring en vond optreden spannend. Niettemin haalden klasgenootjes mij over.

Ons trio

Met z’n drieën zouden wij een lied gaan zingen met een dansje erbij. Er werd een speciale tekst gemaakt op een bestaand herkenbaar lied. Wij werden geholpen door 1 van de moeders, we gingen een paar keer oefenen op het dansje. Nu kan ik helemaal niet goed zingen, dansen lukt beter gelukkig. Maar ik vond het wel reuze spannend om op het podium van die grote schoolzaal, onze kunsten te vertonen.

Het optreden

En dan is het zover, op naar school in onze mooiste kleren. Nog even repeteren op de gang en dan het podium op. Gelukkig gaat het goed en er wordt luid geapplaudisseerd. Poeh, dat zit erop nu lekker ontspannen gaan genieten van de avond. Althans dat dacht ik. De directrice komt naar ons toe en zegt dat ze een was weggeroepen en daardoor ons optreden had gemist. Dat vond ze erg jammer, dus of we straks nog een keertje willen. Tja, na een uurtje gingen we nogmaals. Ik had mij toen echt nog niet kunnen voorstellen dat ik jaren later me zou omscholen tot actrice en ik inmiddels al regelmatig in films en op tv te zien ben geweest.

Meidenfeestje

En dan de “feestavond” met muziek, drankje, hapje en dansen. Maar ja, een meidenschool waarbij ook geen vriendjes mee mochten, dat is toch niet echt een topper.

Heb jij ook herinneringen aan een optreden op school? Ik ben benieuwd.

Meer blogs:

Reacties 4

 1. avatar

  Ja ik was in een productie van "Perle Fine" in de vijfde klas. Dit was samen met de jongens van de jongens school dichtbij. Het was erg leuk op die avond. Mijn vader bracht mij daar omdat mijn moeder thuis moest blijven met mijn 4 zusjes. Op de weg naar huis, lopend natuurlijk, kochten wij patat frit met fritte saus. Heel lekker en heel speciaal. Toen ik net naar de 6de klas bij de Maria school in Heerlen ging emigreerde wij naar Australia. Dat was in 1959. Nu ben ik getrouwt voor 53 jaar, heb 4 kinderen en 8 kleinkinderen en woon in Adelaide, Zuid Australia, all voor 63 jaar.

 2. avatar

  I need to post a correction; We bought patat frit not fries fries.

 3. avatar
  Berta de Keizer-Vink

  voor zover ik weet hebben wij dat op school nooit gehad... nooit echt leuke dingen... later bij mijn kinderen wél.. dat was heel gezellig en leuk destijds.

 4. avatar
  will bergwerff

  als klassevertegenwoordigster had je ook opdrachten zoals toneelstuk ,muziekavond enz. toch is er in die tijd div foutjes bij geslopen door anderen,