Breien, haken, borduren en kantklossen; deed jij vroeger veel aan handwerken?

Breien, haken, borduren en kantklossen; deed jij vroeger veel aan handwerken?. Uitgelichte afbeelding

Tegenwoordig wordt er overal in Nederland weer steeds meer gebreid. Maar ook andere hobby’s van vroeger lijken een ‘comeback’ te maken. We ontdekten onderstaand filmpje over kantklossen en vragen ons af of iedereen deze bijzondere techniek binnenkort weer massaal gaat uitoefenen. Hier in ieder geval een mooie indruk van hoe populair het kantklossen vroeger was, zo populair zelfs dat er heuse scholen voor werden opgericht…

Deed jij vroeger ook aan kantklossen? Wij zijn benieuwd! Deel je herinneringen hieronder of zet ze op SchoolBANK. Wil je liever nog meer verhalen lezen over toen & nu? Klik dan hier!

SchoolBANK redactie avatar

SchoolBANK redactie

Reacties 6
Annie Visser Wouters avatar
Annie Visser Wouters

2020 M03 20 17:17:01

Ik ben nu 66 jaar en kantklos nu zo,n 34 jaar en ik moet zeggen dat ik het nog steeds heel fijn en geweldig vindt. Ik heb voor alle kinderen die bij ons in de familie geboren zijn wel wat gemaakt, een soort geboorte tegeltje en ze vinden het allemaal prachtig als je weer zo iets hebt gemaakt.En dat geeft mij voldoening van mijn werk.ik maak ook altijd wat voor als de kerst er aan komt, en dat hang ik in de boom of plak ik het op de ramen, zo zie je maar weer het is nog steeds leuk werk tenminste voor mij daarbij doe ik ook nog breien en haken omdat ik het allemaal heel leuk en een mooi tijd verdrijf vindt.

Nancy Otten avatar
Nancy Otten

2019 M07 5 22:25:48

Op Revalidatiecentrum Mythielschool Fransiscusoord, waar ik van 1977 tm voorjaar 1989 gezeten heb.
Moesten we een kleedje borduren met allerlei verschillende steken.
Toen ik een keer ziek was heeft de juffrouw het voor me afgemaakt

Tiny Heinsius avatar
Tiny Heinsius

2019 M06 1 22:16:15

Ik doe nog steeds graag knutselen. Zat er vroeger al in. Mijn grootste hobby is op dit moment Diamond Painting super leuk om te doen..

Nolly Nijenhuis avatar
Nolly Nijenhuis

2019 M05 19 15:09:31

ik kon al breien toen ik 3 was, dus toen ik 6 was en in de 1e klas kwam en we moesten slabbetje na slabbetje breien verveelde ik me wel.
Handwerken is altijd mijn hobbie gebleven. Uiteindelijk zelf in het onderwijs terecht gekomen met als specialisatie handwerken. Daarna 20 jaar zelf handwerklessen gegeven.
Nu in 2019 de breipennen weer opgepakt om mijn oude tante te helpen met de moeilijkste delen.

Marion Wilbrink avatar
Marion Wilbrink

2019 M04 4 16:07:38

Breien, haken en borduren … allemaal geleerd van juffrouw A.M. Hoogenboom, onderwijzeres op de lagere school. Ik ben er haar nu nog dankbaar voor !!!

Marij van 't Erve avatar
Marij van 't Erve

2019 M04 4 11:49:11

Handwerken vond ik een leuk vak op de lagere school.
Eerste jaren door een lieve juffrouw gegeven die helaas met zwangerschapsverlof ging en we niet meer terug hebben gezien. Daarvoor in de plaats kwam een dictator in de plaats met 2 dikke varkenspootjes en dat individu kreeg de pik op mij. Helaas voor haar kon ze van mij de pokken krijgen. Ik stond erboven en dat maakte haar nog vinniger. Maar mijn liefde voor handwerken heb ik behouden, ondanks dat vrouwmens. Ik mag het nog steeds graag doen: breien, borduren en haken.

?