Ontdek PLUS

Dora Hut

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Dora Hut en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Dora Hut heeft 12 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Op deze school heb ik ongeveer drie maanden gezeten.

  Op deze school heb ik ongeveer drie maanden gezeten. Mijn vader was onderwijzer op het drie mans schooltje. Een juf en twee meesters. Omdat het leerlingenaantal om de zoveel maanden getoetst werd en er waarsch(om drie leerkrachten te behouden), ben ik dus zo'n drie maanden bij mijn vader achter op de brommer van Fijnaart naar Zwingelspaan naar school heen en weer gereden. Ik weet nog wel een leuke annekdote. Op 1 april probeerde men altijd een grap uit te halen. Mijn vader stuurde een jongen uit de klas naar het schoolhoofd om de vierkante kilometer op te halen. Die had door dat de jongen bij de neus werd genomen en stuurde hem vervolgens naar de smid, omdat hij z.g. gerepareerd moest worden. Verder niet zoveel herinneringen.

  Christ. Basisschool Zwingel..., 1956

  Wij woonden in de Julianastraat tegenover de kleuterschool, hoe die heette weet ik niet meer.

  Wij woonden in de Julianastraat tegenover de kleuterschool, hoe die heette weet ik niet meer. De jufs kwamen tussen de middag in de winter soep bij ons opwarmen. De Julianaschool was schuin tegenover ons huis. Veel herinneringen heb ik er niet aan.

  Julianaschool, 1955

  Ik rolde het laatste kwartaal deze school binnen.

  Ik rolde het laatste kwartaal deze school binnen. De eerste dag vond ik niet zo leuk. Dhr. Mennen(wiskunde) had zo zijn eigen manier van lesgeven. Hij zette leerlingen voor het bord om sommen op te lossen en liet ze gewoon een poos voor piet snot staan, als ze het niet snapten. Verder herinner ik me een leraar Frans en geschiedenis (Teunissen?)waarvan we twee lessen achter elkaar kregen. We wilden altijd eerst geschiedenis, want hij kon zo goed vertellen, dat soms de les Frans ook al voor een deel voorbij was voordat hij het in de gaten had.

  ulo keent, 1965