Ga naar de inhoud

Nostalgische terugblik naar gebeurtenissen in 1971

Update:
1971

In deze reeks nemen we je mee op een nostalgische reis door de tijd. Van onze eerste kinderjaren naar het turbulente terrein van de tienerjaren. We gaan terug naar een tijd met vrolijke spelletjes, tedere herinneringen en bijzondere gebeurtenissen die ons hebben geholpen om te groeien en te ontdekken wie we werkelijk zijn.

Welke herinneringen heb jij aan het jaar 1971?

Deelnemers klaar? Start!

Ook Te land, ter zee en in de lucht was nieuw. In het allereerste onderdeel, ‘Vlieg er eens uit’, moesten deelnemers van het tv-programma in een zelfgemaakt vliegtuigje van een verhoging van acht meter springen en dan zo lang mogelijk in de lucht proberen te blijven. Later volgden nog tal van iconische disciplines, waaronder de ‘Badkuiprace’, ‘Blij dat ik glij’, ‘Fiets ’m d’r in’, ‘Snel naar de bel’ en het dolkomische ‘Achteruitrijden’ op Circuitpark Zandvoort, waarin de DAF’jes (foto) met hun Variomatic uitblonken. Het hilarische livecommentaar van André van Duin maakte het helemaal af.

De club van 27

3 juli 1971

Jim Morrison stapte in maart uit zijn band The Doors. De rol die hem tot een van de meest mythische iconen van de hippie-rebellie had gemaakt, drukte te zwaar op hem. Hij verhuisde naar Parijs, waar hij gedichten en toneel wilde gaan schrijven. Dat duurde niet lang. Op 3 juli werd Morrison dood gevonden in zijn badkuip. De precieze toedracht van zijn dood is nog steeds een groot mysterie. Morrison was na Brian Jones, Janis Joplin, Jimi Hendrix en Alan Wilson de vijfde beroemde muzikant, in korte tijd, die op zijn 27e overleed. Dat zoveel grote muziekhelden op die leeftijd doodgingen, werd voer voor complottheorieën over de ‘Club van 27’. Morrisons laatste rustplaats op de Parijse begraafplaats Père-Lachaise werd een van de meest bezochte graven ter wereld, met nog lange tijd continue beveiliging.

actie

Aan welke tijd heb jij mooie herinneringen? Zijn dat herinneringen aan speelgoed van toen je 8 was, of de rages op schoolplein toen je 12 was? Of kijk je toch leuker terug op films en series rond je 17e? Je vind het allemaal terug in een boek van Mijneerste18jaar. Je krijgt nu een van de 46 edities naar keuze bij een PLUS abonnement! Je kunt het boek ook los kopen op de website van Mijneerste18jaar.

Meer blogs:

categorie├źn: Jaren 70 Van toen