Ga naar de inhoud

Nostalgische terugblik naar gebeurtenissen in 1970

Update:
1970

In deze reeks nemen we je mee op een nostalgische reis door de tijd. Van onze eerste kinderjaren naar het turbulente terrein van de tienerjaren. We gaan terug naar een tijd met vrolijke spelletjes, tedere herinneringen en bijzondere gebeurtenissen die ons hebben geholpen om te groeien en te ontdekken wie we werkelijk zijn.

Welke herinneringen heb jij aan het jaar 1970?

Al is de leugen nog zo snel

Willeke Alberti speelt in de dramaserie De kleine waarheid een jonge vrouw die het saaie, burgerlijke leven wil ontvluchten op zoek naar vrijheid en onafhankelijkheid. Als blijkt dat ze met haar echtgenoot geen kinderen kan krijgen, vraagt ze de dokter dit nieuws verborgen te houden en fluistert ze haar man de kleine waarheid toe: ‘Wij gaan samen kinderen krijgen.’ Haar verhouding houdt ze voor hem verborgen en haar latere zwangerschap zorgt voor twijfels, leugens en intriges.

Vakman

Jos Brink was een uniek theatertalent, acteur én zanger met een fantastische stem en articulatie. Zijn vakmanschap en energie bezorgden hem in 1970 zijn eerste grote programma, De Jos Brink show. Later zou hij nog vele topprogramma’s mogen presenteren en was hij jarenlang een van Nederlands beste presentatoren.

Mr. Toppop

22 september 1970

Presentator Ad Visser slingerde in zijn programma Toppop voor het eerst de grootste hits van het land de huiskamer binnen. Vanaf dat moment scoorde het popprogramma iedere week een miljoenenpubliek. Vooral jongeren hingen aan de lippen van ‘Mr. Toppop’ als hij vertelde over de nieuwste hits en de nummer 1 van de week. Toppop haalde internationale sterren naar Nederland. Al in de eerste uitzending traden Golden Earring en Black Sabbath op, later gevolgd door onder meer Queen, The Police, Boney M, Iggy Pop, Dire Straits, Blondie en The Jackson 5. Hun optredens gingen vaak gepaard met hippe dansmoves van Penney de Jager, die ervoor zorgde dat menig meisje ook danseres wilde worden. Het publiek bepaalde de nummers in de show zelf, door hun Top 5 in te vullen op het stemformulier in de Avrobode of de Televizier.

actie

Aan welke tijd heb jij mooie herinneringen? Zijn dat herinneringen aan speelgoed van toen je 8 was, of de rages op schoolplein toen je 12 was? Of kijk je toch leuker terug op films en series rond je 17e? Je vind het allemaal terug in een boek van Mijneerste18jaar. Je krijgt nu een van de 46 edities naar keuze bij een PLUS abonnement! Je kunt het boek ook los kopen op de website van Mijneerste18jaar.

Meer blogs:

categorie├źn: Jaren 70 Van toen