Ga naar de inhoud

Nostalgische terugblik naar gebeurtenissen in 1968

Update:
1968

In deze reeks nemen we je mee op een nostalgische reis door de tijd. Van onze eerste kinderjaren naar het turbulente terrein van de tienerjaren. We gaan terug naar een tijd met vrolijke spelletjes, tedere herinneringen en bijzondere gebeurtenissen die ons hebben geholpen om te groeien en te ontdekken wie we werkelijk zijn.

Welke herinneringen heb jij aan het jaar 1968?

Frame voor frame

21 augustus 1968

Zond de AVRO de eerste aflevering uit van het stop-motion peuterprogramma Beertje Colargol. Na de herhalingen van de VPRO vanaf 1972 werd het programma pas echt populair bij ouders en kinderen, voor wie dit hét programma was vlak voor bedtijd. Door het lieflijke karakter, de schattige poppen en de leuke liedjes werd de serie razend populair. De legendarische begintune met de tekst: ‘Ik ben Beertje Colargol. Beertje dat kan zingen’ is velen zelfs nu nog bijgebleven.

Palingsound

Het eerste nummer dat door een lid van de Volendamse band The Cats zelf werd geschreven, ging over een vrouwelijke fan die The Cats achterna reisde en overleed bij een verkeersongeval. Deze gebeurtenis greep basgitarist Arnold Mühren zo aan dat hij het nummer ‘Lea’ schreef. Dit nummer kwam in Nederland op nummer 1 te staan en was hun eerste grote succes. Er zouden nog vele hits volgen.

actie

Aan welke tijd heb jij mooie herinneringen? Zijn dat herinneringen aan speelgoed van toen je 8 was, of de rages op schoolplein toen je 12 was? Of kijk je toch leuker terug op films en series rond je 17e? Je vind het allemaal terug in een boek van Mijneerste18jaar. Je krijgt nu een van de 46 edities naar keuze bij een PLUS abonnement! Je kunt het boek ook los kopen op de website van Mijneerste18jaar.

Meer blogs:

categorie├źn: Jaren 60 Van toen