Ga naar de inhoud

Moest jij vroeger ook kilometers lang door weer en wind naar school fietsen?

Update:

Weet jij nog hoe het was om vroeger naar school te fietsen, misschien langs één van de fietsknooppunten die Nederland rijk is? Moest jij ook samen met klasgenootjes kilometers lang door weer en wind op de fiets? Op de terugweg was de wind natuurlijk zo gedraaid dat je het hele stuk naar huis weer tegenwind had, bah! Maar te lange afstanden met tegenwind zijn vanaf nu verleden tijd, want speciaal voor SchoolBANK gebruikers hebben wij een prachtige aanbieding op deze sportieve e-bike.

* Dit artikel is een samenwerking tussen SchoolBANK en Fietsenwinkel.nl 

fietsen

Brinckers Granville Sport M9 2019 Dames en Heren

Met deze e-bike is het vanaf nu heerlijk om langere afstanden af te leggen. Je kiest uit 4 verschillende ondersteuningsstanden en de fiets doet verder zijn werk. De fiets is er in een dames- en herenmodel en heeft in de ANWB Fietsselect E-bike Test 2019 maar liefst een 8.2 gescoord. Onze testers vonden de motor krachtig en de stabiliteit van het frame prettig. Wil je zelf ook een proefrit maken? Dat kan in de 42 échte winkels van Fietsenwinkel.nl

Waar moet je aan denken bij een e-bike van het merk Brinckers? Comfort, klasse en kwaliteit! Dit Nederlandse merk ontwerpt zijn e-bikes met de grootst mogelijke zorg en gebruikt hierbij alleen de beste onderdelen en materialen. Wil je meer informatie en de specificaties en beoordelingen lezen? Klik dan hier.

SchoolBANK gebruiker? 900,- euro korting!

Speciaal voor onze SchoolBANK gebruikers heeft Fietsenwinkel.nl een geweldige aanbieding op deze e-bike. Bestel vóór 20 juli en krijg maar liefst 900 euro korting op de verkoopprijs. De kortingscode is zowel in de winkel als online in te leveren. Gebruik voor online bestellingen de code SPORT900SB in de laatste stap van het bestelproces.
Aanbieding is geldig t/m 19 juli 2019 en niet i.c.m. andere acties.

Zie jij jezelf er al op weg fietsen? De e-bike met korting koop je hier! Liever niet in een keer het hele bedrag afrekenen voor een e-bike? Er is tegenwoordig ook het fiets abonnement!

 

 

SchoolBANK’er Kees kan zich de fietstochten van vroeger maar al te goed herinneren. Lees hier zijn herinneringen en deel jouw eigen verhaal in de reacties.

‘Het fietsen naar school was een massale gebeurtenis. Tussen 7 uur en kwart over 7 moest je bij de oude spoorbrug in Nieuw-Vennep zijn, want om precies kwart over vertrok het hele gezelschap. Naar scholen in Leiden, om precies te zijn.’
‘In mijn eerste jaren fietste ik alleen nog maar met een paar klasgenootjes, maar later gingen we wel met tientallen. Keurig twee aan twee langs de hoofdweg (zonder fietspad), en om beurten een stukje voorop rijden want je had altijd wind tegen. In de kleine dorpjes waar we doorheen kwamen voegden zich nog een paar fietser bij en tegen de tijd dat we door het laatste dorp kwamen zag je één krioelende massa fietsers.’ 
‘Bij school aangekomen moest je dan een goed plekje zoeken, want in de middag wilde je wel weer als eerste weg kunnen natuurlijk. Omdat je wel eens meer of minder lesuren had was de kudde ’s middags nooit zo groot als in de ochtend. En oh oh wat werd er gevloekt als de wind in de loop van de dag gedraaid was en we ’s middags wéér tegenwind hadden.’

categorieën: Acties Van toen

Reacties 39

 1. avatar
  Flip wiskamp

  Waarom is er geen prijs genoemd ...zo kan ik ook 900 euro korting geven

 2. avatar
  SchoolBANK redactie

  Hoi Flip, De prijs van de e-bike staat op fietsenwinkel.nl/schoolbank en is €3.199,-

 3. avatar
  Hannie Logtenberg

  Een sportieve e-bike? Neem me niet kwalijk... Wij fietsten destijds 25 km door weer en wind om op school te komen, en 25 km terug, op een derdehands fietsje - dat was pas sportief. Jongelui van nu - sorry hoor, e-bike-verkoper... Hier is niks sportiefs aan.

 4. avatar
  Michael de Koninck

  Ik zie geen prijs????

 5. avatar
  Bep Stam

  We fietsten altijd ,door wind en weer naar school,die watjes van nu! Als er een druppertje valt komen pa of ma ze al ophalen.En een sportieve E bike Hannie,die bestaat niet,daar heb je helemaal gelijk in,ik hoef zo,n ding niet.

 6. avatar
  Jeanne sibley-IJpelaar

  Nou en of! Ik moest naar Tilburg fietsen. Regen of wind, maakt niet uit. Kwam kletsnat op school aan, moest dan de hele dag met natte kleren zitten. Alleen als er sneeuw lag mocht Ik met de bus.

 7. avatar
  wim

  we woonden 3 kilometer van de lagere school, en gingen door weer en wind op de fiets naar school. Het voortgezet onderwijs gingen we naar Groningen langs het Slochterdiep, 28 kilometer heen en 28 kilometer terug. En bijna altijd wind tegen, dat was echt afzien!

 8. avatar
  K.M.Ravesteijn

  Direct na de oorlog was een fiets te duur en op de bon, dus 4 km lopen op klompen of op bevrijdingsschoenen. Ik had het geluk in Amsterdam te wonen met veel scholen met klassen van zo'n 36 leerlingen. Overblijven was er niet bij dus 16 km per dag lopen.

 9. avatar
  Roes

  Een fiets van €3199 ???? Is dat voor de scholieren bedoeld? Dan mogen ze nog heel wat uurtjes vakken vullen. Of gewoon op een tweedehandsje, zoals wij deden. Kan ook hoor!

 10. avatar
  Ruben

  Tja Hannie, die kids van tegenwoordig hebben het zo zwaar dat zelfs een stukje fietsen al een grote opgave wordt :-)

 11. avatar

  Electrische fiets . . ? Sissies

 12. avatar
  lute

  Er was geen ander vervoer in de jaren 60 en 70. Gewoon op de fiets ( op een doortrapper, een fiets zonder rem ) en in de winterdag 2 km lopend naar school. Tussen de middag was je een uurtje vrij om naar huis te gaan, eten en dan weer snel terug. Gewoon door weer, wind, regen en sneeuw gewoon niet zeuren was de remedie.

 13. avatar
  Koos Verhagen

  Wat zodat nederlandse kinderen ook dik worden? Laat ze lekker zelf trappen! Hoezo sportief?!

 14. avatar
  Thea

  Wat een dure fiets ..kan niet iedereen betalen hoor..pffffen dat na school..zon dure

 15. avatar
  Rutger

  We hebben deze fiets in april besteld, maar Fietsenwinkel kon 'm niet voor eind augustus leveren, dus de aankoop geannuleerd. Zie nu dat alleen de kleinste framemaat leverbaar is... De rest is uitverkocht... :-(

 16. avatar
  SchoolBANK redactie

  Hoi Rutger, Wij hebben dit voor je nagevraagd bij Fietsenwinkel.nl De actie is zo in trek dat voor het damesmodel helaas de 2 grootste framematen (50cm en 55cm) zijn uitverkocht. De kleinste (45cm) is nog wel beschikbaar. Voor het herenmodel zijn beide framematen nog beschikbaar (55cm en 60cm). Groeten, Team SchoolBANK

 17. avatar
  ap

  schandalige prijs voor schoolkinderen,

 18. avatar
  SchoolBANK redactie

  Hoi Ap, De aanbieding is uiteraard niet voor de schoolkinderen van nu maar voor SchoolBANK-gebruikers die vroeger op een ‘normale’ fiets naar school gingen en het zich nu misschien iets makkelijker willen maken op de fiets:)

 19. avatar
  Gerard

  Zeker weet ik dat nog wel, kwam soms zeiknat op de school en droge kleding had je daar niet

 20. avatar
  Erszi Alejandre-Stubbe

  Ja toch, de wind was soms zo krachtig dan moest van je fietsie afstappen en zelfs lopen tegen die rukke wind en aan de andere kant van de weg gaan lopen duurende je fiets voor je uit, zodat je niet in het kanaal geblazen werd. Vooral die hagel stormen waren zo lekker he, je handen rood van de kou en die hagel steentjes op je handen pletteren. Of ik kwam zijknat op school aan, zat bij de verwarming boor 1 klas uur en dan terug naar huis fietsie in het zelfde onweer en regen want je was tot je onderzoek zeik nat. Ik woon nu 30 jaar in Amerika, die kinderen hier en mensen nu mijn leeftijd hebben geen idee omdat ze met een school bus worden opgehaald of door ouders met de auto naar school gebracht. We waren toch een bepaald soort in onze dagen he. Sterke kinderen.

 21. avatar
  Jannette Koning

  Fietsen naar school was s'winters erg koud, vooral langs het water, dan kwam je op school aan, met de lange gebreide sjaal, die je om je mond en kin deed, helemaal bevroren en 2 paar handschoenen bevroren, en dan maar handen wrijven, om te kunnen schrijven. En als het had ge-ijsseld, was het zo glad, dat je niet kon stoppen, of zelfs rechtop kon blijven, en dan kwam je in de straat goot terecht. Als je je niet zeer had gedaan, konden we er gezellig om lachen. Als je laat was, elkaar proberen voorbij te rijden, om sneller te gaan, zodat je "misschien" toch nog op tijd kwam. In de regen droegen we een wollen cape, die kon dan over het stuur, zodat je handen droog bleven, en we droegen "Mandy" slippers/sandalen, (die dubbel kruisten alleen over de voor voet), met geitenwollen sokken, die deed je dan af , sokken in de zak en slippers aan het stuur, dan bleef dat ook droog, en had je toch warme voeten in school, met droge sokken en slippers.

 22. avatar
  Hein Schuiten

  Het gaat er niet om, hoe moeilijk ?? (nou nou) wij het vroeger al dan niet hadden. Waar het wel om gaat, is, dat jonge mensen (en ook ouderen) veel moeten bewegen. Het gaat nu vanuit de kinderwagen op de elektrische fiets, dan de brommer en tenslotte de auto. 's avonds op de bank met chips en bier. leve de obesitas en hartkwalen. Ik begrijp niet, dat Schoolbank een dergelijk artikel aanprijst. Lekker ongezond.

 23. avatar
  SchoolBANK redactie

  Hoi Hein, We proberen er met het promoten van een elektrische fiets juist voor te zorgen dat mensen die wat meer moeite hebben met bewegen of fietsen nu ook fijne lange afstanden kunnen maken. De e-bike helpt je een handje tijdens het fietsen maar je moet natuurlijk zelf ook wel mee trappen. Groeten, Team SchoolBANK

 24. avatar
  Ria van den Berg

  Wat kost hij dus na de 900 korting?

 25. avatar
  SchoolBANK redactie

  Hoi Ria, De e-bike kost normaal €3.199,- Met €900,- korting kost deze nu: €2.299,-

 26. avatar
  Ruud Saan

  13 km. op de fiets naar de Ulo in Alkmaar. Ook in de winter. Op een winterse dag met veel sneeuw, waren we net in Alkmaar gearriveerd, toen we hoorden dat de bussen niet reden in verband met de sneeuw. Snel omgekeerd en weer naar huis. De volgende dag hadden we, uiteraard, als smoes dat we gisteren niet konden komen omdat de bussen niet reden.

 27. avatar
  Eduard Klink Logeman

  10 km heen en 10 terug.....over de dijk met kinderkop stenen en mijn zusje achterop. Regen wind sneeuw ijzel wind etc. En als de band lek was dan maar lopen. Electrische fiets.......lui net zo onnodig als de zogenaamde "smart mobieltjes" .....hoofd rekenen en schrijven is ook iets dat verdwijnd. Vroeger gewoon op een 2e of 3e handse fiets. Okay de jeugd zal een paar jaren vakken moeten vullen en nog een kranten wijk erbij om die fiets te kopen......

 28. avatar
  F. Arends

  Ik denk dat veel ouders nu hun kinderen een E Bike kopen van 3.199 Euro. Wat een lachwekkkende actie!

 29. avatar
  SchoolBANK redactie

  Hoi Ferdi, De aanbieding is uiteraard niet voor de kinderen van nu maar voor SchoolBANK-gebruikers die vroeger op een 'normale' fiets naar school gingen:)

 30. avatar
  JCV

  Zo krijg je toch een 1000 euro fiets verkocht met 2000 euro extra winst. Fijn hoor, die 900 euro korting.

 31. avatar
  Monique

  Het was vroeger heel normaal om te fietsen naar school. Later zijn mijn kinderen ook fietsend naar school gegaan ook naar de sporten moesten ze fietsen alleen moesten mijn kinderen toen ze klein waren voor mijn fietsen zo dan kon ik ze in de gaten houden( zo deden mijn ouders het altijd bij ons ze zeiden altijd ik wil graag weten wat jullie doen en dan kan ik jullie in de gaten houd3n)ik doe nu nog steeds alles op de fiets en tot 2 jaar geleden nog alles op de gewone fiets tot het echt niet meer ging ivm de artrose in mijn knieën en nu ook mijn handen heb ik een e- bike gekocht het was duur maar ik heb geen spijt van en kan mijn werk als wijkziekenverzorgster nog door zetten zolang het nog gaat

 32. avatar
  louis le poole

  lopen naar de lagere school. 2x per dag behalve de winter 1956. konden we overblijven. fietsen naar Deventer voortgezet onderwijs. noordooster was het ergst. fietsers olst-deventer een heel convooi. ontmoetten 's-morgens de groep die deventer-zutphen fietsten. we moesten door heel Deventer en al die industriesporen kruisen.

 33. avatar
  Theo

  Het fietsen was bij ons niet zo'n pretje. Onverharde wegen maakten dat we 's-zomers door rul zand moesten en 's-winters door modder en sneeuw. In de winter van 1963 lag er zelfs zoveel sneeuw dat we niet met de fiets naar school konden maar er werd een paardenslee gemaakt uit 2 balken, daarop een deur. Voorop de slee werd een ton geplaats. Achter de ton verscholen wij ons, zodat we sneeuwvrij bleven. 's-Middags bleven we op school wat voor die tijd zeer bijzonder was. Het rulle zand maakte het noodzakelijk dat je regelmatig van de fiets af moest, temeer omdat we meestal een jonger broertje, zusje, of iemand uit de buurt achter op hadden. Ondanks dat het bikkelen, was het ook gezellig om met kinderen uit de buurt te proberen zo snel mogelijk bij de school te komen.

 34. avatar
  Juditha gleijsteen.

  Ik fietste met mijn vriendin altijd stevig door ,,en nee toen had je helaas geen e baiks...maar heerlijke gewone fietsen,,

 35. avatar
  Fer Verhoeff

  alleen op de dure uitvoering? voor die prijs kun ook andere merkfietsen krijgen

 36. avatar
  K Schipper

  Wat? electrische fietsen .Lopend naar school op klompen! daarna op oude fiets!

 37. avatar
  M. Frensch

  S'morgens om 6:20 uur op de fiets naar mijn werk in Berkel 6 á 7 km, om 17:00 uur naar huis wassen, eten en dan weer om 18:25 uur op de fiets naar school in Delft 7 á 8 Km en om 21:30 uur naar huis, en de volgende dag weer dat ging zo 4 dagen in de week op woensdag hoefde ik alleen maar naar mijn werk en terug te fietsen.

 38. avatar
  Magda de Groot

  Door regen, wind/ storm, sneeuw en zon moest ik wonende in west R'dam naar oost R'dam fietsen....élke dag ! Je mocht met de tram gaan, maar daar stond je meestal tussen knoflook ruikende gastarbeiders , waar ik straal misselijk van wordt.....dan tóch maar de fiets nemen. Gewoon een Spartaanse opvoeding !! Als je de jeugd van nú kijkt met hun E-bike fietsen zijn ze best zielig toch? En weerstand hebben ze dan ook nauwelijks, want van fietsen en buitenspelen hebben ze nog nooit van gehoord, dan heb ik ondanks wij géén luxe kenden ....een geweldige jeugdtijd gehad....jullie ook ??

 39. avatar
  Henk Fennema

  in1956 naar de lts school moest ik 23km fietsen en terug 23km eerst op pake z,n oude fiets .[maar had allang gespaard met werken hier en daar voor een kwartje hier een grote gulden daar] dat ik half voor een nieuwe[ gedo dokkum]kon betalen.\ het duurde niet lang toen moesten de spatscherms er af en dan de actetas over de stang tussen de benen ], dan had je haast een races fiets. dus met een vriend [die moest 10km]zo hard mogelijk weer naar huis.ook zijn we beiden op 13jarige leeftijd over de afsluitdik naar Den Helder gefietst 250km. beiden later gaan wielrennen \ \