Deel 4: Brieven uit Berlijn

4 augustus 2022

|

2 minuten leestijd

Deel 4: Brieven uit Berlijn. Uitgelichte afbeelding
De komende weken kun je iedere week een brief van SchoolBANK redacteur Roger lezen. In deze brieven serie deelt hij zijn ervaringen tijdens zijn reis naar Berlijn. Heb je de vorige delen nog niet gelezen? Begin dan bij deel 1.

Ik verloor als het ware de connectie tot mezelf als mens en schaamde me ergens voor mijn gedachten, maar ik weet het gewoonweg niet meer. Wie heeft er uiteindelijk verloren of gewonnen? Hebben wij niet allemaal verloren als mens?

Aan de achterzijde van de Brandenburger tor was een gigantisch scherm opgebouwd voor de uitzending van het WK voetbal.

Ik vond dat eigenlijk van zo weinig respect tonen voor een stuk geschiedenis wat zo bepalend is geweest voor de mensheid maar ook het relatieve daarvan. Daar waar de oorsprong ligt van zo’n 55 miljoen doden werd gewoon een potje voetbal gespeeld!

Eigenlijk symboliseert dat ook wel weer de kracht van de mensheid…

Benieuwd naar deel vorige delen van ‘Brieven uit Berlijn’?

Meer blogs:

SchoolBANK redacteur Roger avatar

SchoolBANK redacteur Roger

Hallo ik ben Roger van de Werff en ben van '65. Door veel verhuizingen op 3 verschillende lagere scholen gezeten. Middelbare school in Stevensbeek HAVO (3)/MAVO/HAVO alwaar ik ook op het internaat heb gezeten. Boxmeer Elzendaalcollege VWO. Daarna vanalles en nog wat gedaan aan studies en werk en tussendoor in '93 een motorongeluk gehad en daarbij zwaar hersenletsel opgelopen zie mijn site www.herstellenvanhersenletsel.nl. Als je niet genoeg van mijn verhaaltjes kunt krijgen kun je daar iedere week een nieuw "Hersenspinsel"/verhaaltje lezen. Zoals je ziet aan mijn profielfoto is mijn hobby oa. schermen en ja ondanks het ongeluk en bijna dood is dat ook weer motorrijden.

Meer artikelen van SchoolBANK redacteur Roger

Reacties 0
?