Ga naar de inhoud

Was jij vroeger ook verliefd op John Travolta?

john travolta

Met zijn lenige lijf, vlijmscherpe jukbeenderen, gekliefde kin, blauwe ogen en pikzwarte haar groeide John Travolta in de jaren ‘70 uit tot een legende. Door zijn energieke verschijning in Saturday Night Fever werd menig tienermeisje verliefd op de acteur. Had hij jouw hart ook gestolen? Haal hier wat herinneringen op. 

John Travolta, The King of Cool 

Acteur John Travolta speelde in de film Saturday Night Fever (1977) de rol van Tony Manero. Dit was een jongen uit een achterbuurt, die ‘s nachts danste om de werkelijkheid te vergeten. De film werd een wereldwijde hit. Voor zijn rol kreeg de toen 23-jarige John Travolta een Oscarnominatie voor de Beste Acteur. Zijn glimlach, dansmoves en blik waren goud waard. Het duurde dan ook niet lang voordat de volgende knaller verscheen: Grease.

Grease, een van de beste films aller tijden

Een jaar later, in 1978 verscheen Grease. Wie daarvoor niet verliefd was geworden op de acteur, werd dat dan nu. In deze film vertolkte de acteur de rol van de stoere scholier Danny Zuko, die verliefd werd op de maagdelijke schattige Sandy (gespeeld door Olivia Newton-John). In deze film kon je nog langer én meer genieten van de dansmoves van Travolta. Tienermeisjes konden destijds deze film keer op keer kijken. Je kreeg er geen genoeg van! Het was dan ook niet heel gek dat er een lied werd uitgebracht over de geliefde acteur: ‘Ik ben verliefd op John Travolta’. Per toeval (of wie zal dat zeggen) is dit liedje uitgebracht door Sandy. 

Had John Travolta ook jouw hart gestolen? Wat maakte hem dan volgens jou zo leuk? Wij zijn benieuwd en horen het in de reacties. 

Meer blogs:

Reacties 11

 1. avatar
  Lenny van Schaijk

  John Travolta...nee dank je, heb ik altijd een engerd gevonden..in mijn tijd was het Floris (Rutger Houwers) waar ik tegenop keek, zo stoer en sterk..en knap..is altijd zo gebleven.

 2. avatar
  Mieke van Niekerk

  Ja, Floris, die vond ik wel stoer op zijn paard, echt zo'n mooie blonde knapperd. Rutger Hauer was sowieso een mooie man toen.

 3. avatar
  will bergwerff

  john travolta not in love in de realiteit had ik ook zulke jonge mannen die leken erop.

 4. avatar
  Katinka Schuitema

  De film en de muziek van Grease daar was ik groot fan van! GREASE was mijn eerste l.p. en de muziek heb ik grijs gedraaid. John en Olivia waren fantastisch samen.

 5. avatar
  Marcel Schol

  Greace , de film met Olivia Newton John en John Travolta heeft destijds wel indruk gemaakt, de muziek bleef mij bij. Ik was slechts 10 jaar realiseer ik mij nu, dacht al ouder wanneer de film uit kwam. Olivia's "Hopelessly devoted to you", en haar looks bij de video clip kunnen mij nu nog altijd raken.

 6. avatar
  Mieke van Niekerk

  Zeker wel. Dat begrijp ik. Maar ik kreeg het benauwd van dat nummer. Zo verliefd, maar mij overkwam het dat de jongen/man in kwestie me nooit zag staan. Zit je nou met je verliefde kop. Tja, zo gaan die dingen.

 7. avatar
  Janneke Boelens

  Absoluut!! Mijn hele slaapkamer hing vol met posters van hem en de film Grease. Nog steeds heb ik n spiegel met zijn gezicht erop, hangt wel in de wc🤣🤣

 8. avatar
  Mieke van Niekerk

  Sandy was zeker een artiestennaam, of heette ze echt zo? Wel toevallig dan. Ik heb Grease nog niet zo lang geleden op zo'n commerciële zender gezien, helaas vond ik er niks aan. Was ook niet verliefd op John Travolta, hè nee. Ik was ook al 22, wat te oud voor zo'n crush op een artiest. Echt een machokikker. In zijn serieuze rollen vond ik hem veel leuker. Op dansles moesten we de passen leren van de dansen, ik onthield ze gewoonweg nooit.

 9. avatar
  J.H. Michel

  nee, niet echt

 10. avatar
  J.H. Michel

  Nee, ik had een andere idool

 11. avatar

  […] Was jij vroeger ook verliefd op John Travolta? […]