Zorro, keek jij vroeger ook naar de gemaskerde held?

7 januari 2023

|

3 minuten leestijd

Zorro, keek jij vroeger ook naar de gemaskerde held?. Uitgelichte afbeelding

In Amerika was de televisieserie Zorro eind jaren ‘50 al een ongekende hit. In 1971 verscheen de gemaskerde held voor het eerst op televisie in Nederland. De serie ging over edelman Don, die zich vermomde zich als ‘Zorro’ en zich inzette voor de onderdrukte bevolking. Zorro maskers, capes en zwaarden waren niet aan te slepen. Kan jij het je nog herinneren?

Zorro, waar ging de populaire televisieserie ook alweer over?

Zorro was een grote held in de televisieserie. Zorro, de man met een fijn snorretje, zwart masker en glanzende cape – was allergisch voor onrecht en corruptie. Met zijn vlijmscherpe degen beschermde hij de armen en verdrukten. Samen met zijn paard Tornado en trouwe knecht Bernado zette hij zich in voor de onderdrukte bevolking in Los Angeles, Californie. Waarom hij koos voor de naam Zorro? Zorro betekent vos in het Spaans. Laat dat nou dé perfecte naam zijn voor het hoofdpersonage van de serie. Zorro was sluw en ongrijpbaar. Het eerste deel van de serie draaide om het gevecht met Monasterio. Later wordt Zorro gearresteerd en later vecht hij tegen de kwaadaardige Magistrado Galindo. Ook ontmoet hij zijn oom, onthult hij het geheim over Anita Campillo’s vader en verhindert een complot tegen de gouverneur van Californië. Weet jij het nog? 

Einde van het Zorro tijdperk

De Amerikaanse televisieserie Zorro bestond uit 78 afleveringen. Hoewel de serie razend populair was, werd de productie na het tweede seizoen stopgezet. Dit kwam door onenigheid over de financiering tussen Disney en het netwerk die de serie uitzond. Heel Nederland was in shock. Wat was dit ontzettend jammer. Dan maar op repeat… 

Heb jij vroeger ook naar televisieserie Zorro gekeken? En vond jij het jammer dat de serie van de buis verdween? We zijn benieuwd en horen het graag in de reacties.

Meer blogs:

SchoolBANK redacteur Ilse avatar

SchoolBANK redacteur Ilse

Ilse is één van onze redacteuren. Vol enthousiasme schrijft zij alle nostalgische artikelen waarin zij terugkijkt naar haar jeugd en alles wat ze daarin heeft meegemaakt. Ook werkt Ilse als eventmanager en schrijft ze voor onder andere Startpagina.nl.

Meer artikelen van SchoolBANK redacteur Ilse

Reacties 6
leon van van Hengel avatar
leon van van Hengel

19 januari 2023 7:30:15 PM

ik was toen waarschijnlijk voor uit ziend veel uit de US was zooi . Vond het 3x niets. Net zo als lassy ,Peyton Place enz. alleen mister Ed was wel redelijk

benno barkel avatar
benno barkel

19 januari 2023 10:25:03 AM

nu gooit america ons dood met films over moord en doodslagpartijen uit de jaren 80 en 90 die echt gebeurd zijn . die zijn nog wel spannend omdat er nog geen dna onderzoek bestond. naast porno is dat de grootste industrie waar dit godvrezende volk miljarden dollars mee verdiend. dat komt omdat ze daar cowboy spelen met echte vuurwapens die je op elke hoek van de straat kunt kopen. bv in los angeles vallen daar meer doden in 1 jaar dan in heel nederland in 10 jaar. de detectives die de moordzaken op moeten lossen zijn daar de grootste filmsterren. zet je tv maar aan of er komt wel weer n een of andere opschepper vertellen dat i al 500 moorden heeft opgelost.

Hans Wijzenbroek avatar
Hans Wijzenbroek

19 januari 2023 8:11:59 AM

De Don had ook een naam: Diego de la Vega.
Don betekent edelman.

harry kruisselbrink avatar
harry kruisselbrink

7 januari 2023 5:33:13 PM

Ja Zorro. En wat had je nog meer in die tijd: Lassie, RinTinTin, Batman, Ivanhoe, Texas Rangers…..

Denise Morris avatar
Denise Morris

7 januari 2023 3:26:34 PM

Zeker weten!

H.Timmermans Timmermans avatar
H.Timmermans Timmermans

19 januari 2023 11:14:21 PM

Zorro vondt ik niet zo boeiend,maar keek meer naar Tarzan(weekelijks met Ron Ely als Tarzan) en ook zaterdagmiddag(Johnny Weismuller als Tarzan)Bonanza,westerns met Clint Eastwood(Rawhide Kid),Ivanhoe,Thiery de slingeraar,Tim Tam Toe.Was grote Tarzan fan.Heb nu via USA de oude Tarzanfims van vroeger op dvd kunnen scoren!Best zeldzaam want die krijg je hier niet gekocht. Groet,Henk Timmermans.