Ga naar de inhoud

Vakantieverhaaltje

vakantieverhaaltje

Ik zat in de vijfde klas en schreef al graag verhaaltjes. We mochten een verhaaltje schrijven over onze vakantie dus een leuke uitdaging, ik ging ermee aan de slag. En zoals ik ook al in andere blogs heb verteld gingen wij ook dat jaar weer met de caravan op pad.

Inleveren

Schrijven, herlezen, herschrijven. De puntjes op de i en dan inleveren. Al was het geen wedstrijd je wil (lees: ik wilde altijd) toch wel een goede beoordeling. En dan is het wachten op je cijfer. In de tussentijd gaan de dagelijkse lessen gewoon door. 

Mee naar groep 8

Op een ochtend komt er een leerling van groep 8 naar onze klas en die vraagt aan onze leraar of ik met hem mee wil komen naar zijn klas. Hij had opdracht van zijn meester hiervoor. Nu was ik een beetje bang voor die meester, misschien kwam het door zijn uiterlijk – donker haar, zwarte baard, donker brilmontuur. Mee moeten naar hem betekende op dat moment dat het zweet mij uitbrak, ik ging in gedachten door de gebeurtenissen van de afgelopen week, was er iets voorgevallen op het plein, in de gang of waar dan ook waar ik voor op mijn kop kon krijgen. Ik wist het niet. Ik liep (bijna als lam naar de slachtbank) met de jongen mee en vroeg mij tijdens dat korte wandelingetje nog steeds af wat mij te wachten stond.

Schoolkrant

Ik kwam de klas binnen en de meester begroette mij vriendelijk (oké, zucht). “Fijn dat je er bent, je hebt een leuk verhaal geschreven over je vakantie en dat willen we in de schoolkrant plaatsen, vraag is of je er een tekening bij wil maken”. Dat had ik niet aan zien komen. Eerst opluchting, dan trots, dan onzekerheid. Want tekenen was niet mijn sterkste kant. Maar ik zou mijn best doen.

op de valreep

En zo stond mijn vakantieverhaal met redelijk gelukte tekening in de volgende schoolkrant. Ik had mij dus onnodig zorgen gemaakt en was nu toch echt wel een beetje trots.

Wie heeft ook weleens iets soortgelijks ervaren? Ben benieuwd, deel je herinnering in de reacties.

Meer blogs:

Reacties 1

  1. avatar
    fia bakker

    Als dat de tekening is dan is dat zeker een goede tekening voor iemand uit de vijfde klas! En het schrijven zat er dus ook al vroeg in. Sommige mensen hebben dat he. Daar ben je mee gezegend als je dat kunt.