Ga naar de inhoud

Welke jongeman wilde eind jaren 80 níét Sonny Crockett of Rico Tubbs zijn?

Update:
Miami vice

Sonny Crockett en Rico Tubbs… Welke jongeman wilde eind jaren 80 níét een van deze twee Tv-helden zijn? En welke meisjes waren niet op ze verliefd? Don Johnson als Sonny Crockett en Philip Michael Thomas als Rico Tubbs speelden de hoofdrollen in de spannende Amerikaanse televisieserie Miami Vice. Veronica zond deze op zaterdagavond uit…  Pas daarna ging ik dan stappen met mijn vrienden. 

Kuif en mouwophouders

Net als Sonny Crockett had ik een mooie kuif haar en droeg bij het stappen een effen T-shirt met daarop een lichte blazer waarvan de mouwen met mouwophouders omhoog waren geschoven en vastgezet. Een zonnebril maakte overdag ook deel uit van de Miami Vice kledingstijl. In tegenstelling tot Crockett en Tubbs droeg ik dan weer wel sokken in mijn schoenen; maar in Nederland was het dan meestal ook een stuk koeler dan in Miami.

Witte Ferrari

Crockett en Tubbs zijn in de serie twee undercover agenten die de drugscriminelen bestrijden door zich uit te geven als drugsrunners en het criminele circuit te infiltreren. Crockett woonde op een boot, had een snelle speedboot en reed in een Ferrari. Eerst een zwarte, later een witte. De foto uit 1988 bij deze blog is geïnspireerd door Miami Vice. Mijn ouders hadden een witte Honda Accord gekocht. Die had, zeker voor die tijd, een strak en futuristisch model en kwam in mijn optiek wel in de buurt van die witte Ferrari. Op de achtergrond zie je een toen net opgeleverde kantoorflat met veel spiegelglas, net zoals de wolkenkrabbers in Miami. Inmiddels is deze kantoorflat alweer afgebroken…

Videoclips

In de serie waren de stijl, kleding, auto’s, locaties en de muziek net zo belangrijk als de verhaallijn. De afleveringen waren daardoor bijna videoclips. De mannenmode werd eind jaren tachtig sterk beïnvloed door Miami Vice. Er was samenwerking met grote namen zoals Ray-Ban, Hugo Boss en Versace. Synthesizercomponist Jan Hammer was verantwoordelijk voor een groot deel van de soundtrack. Ook werd er muziek gebruik van Phil Collins, Glenn Frey en andere bekende artiesten en vaak speelden deze ook een gastrol in de serie. 

Drugsoorlog

Gelukkig was stappen in mijn woonplaats, een rustige provinciestad in de polder, een stuk minder gevaarlijk dan stappen in het Miami van de Tv-serie. Die was gebaseerd op een periode begin jaren tachtig toen er een drugsoorlog speelde met veel geweld, hoge moordcijfers en rassenrellen. Veronica zond de vijf seizoenen van Miami Vice met in totaal 111 afleveringen uit vanaf zaterdag 4 januari 1986.

Meer blogs:

 

Reacties 1

  1. avatar

    […] Welke jongeman wilde eind jaren 80 níét Sonny Crockett of Rico Tubbs zijn? […]