Ga naar de inhoud

Waar ging jij vroeger naartoe op schoolreisje?

Update:
schoolreisje antwerpen

Het was een heerlijke afwisseling van alle lessen op school: op schoolreisje gaan! Bijvoorbeeld naar een speeltuin, kamperen, naar een attractiepark, museum of stad. Weet jij nog iets van jouw schoolreisjes van vroeger? Foto’s van zulke uitstapjes worden veelvuldig op SchoolBANK geplaatst. Zie hier een kleine selectie daarvan!

Naar de speeltuin

schoolreisje glijbaan

Met een zuster op stap

schoolreisje zuster

Bij een museum

schoolreisje museum

Naar de Grotten van Valkenburg

schoolreisje grotten

Waar gingen jouw schoolreisjes vroeger naartoe? Wat is jou daarvan het meest bijgebleven?

categorieën: Op school

Reacties 26

 1. avatar
  Johnk678

  Merely a smiling visitor here to share the love , btw outstanding style. Audacity, a lot more audacity and always audacity. by Georges Jacques Danton. bcadbceddeea

 2. avatar
  Elisabeth Kooi

  Mijn eerste schoolkamp was naar Blaricum. We hebben zoveel lol gehad.

 3. avatar
  Anton van de Wetering

  Ja op de fiets. Wat een rot eind. Maar was wel heel gezellig in de jeugdherberg.

 4. avatar
  Hendrik-Jan (Henny) Lich

  Aan maar een schoolreisje herinner ik me: een busreis naar Boekeloo om de toenmalige zoutwinning te bekijken. Met ook een wandeling door het bos. Daar had een van ons een grote keisteen in de tas van de meester te smokkelen. Die heeft hij zonder kommentaar meegesleept en wel op de volgende dag gevraagd wie op dat idee gekomen is. Hij heeft het beslist vanaf het begin geweten, maar zich niets laten aanmerken.

 5. avatar
  Mieke van Niekerk

  Ik herinner me daar niet zoveel van. Ik weet dat we een keer naar de Efteling zijn geweest en naar het Linnaeushof. Die schoolreisjes waren voor een gewoon gezin als het onze (vader moeder en twee meiden) best prijzig. We mochten voor zover ik me herinner wel mee. Ik meldde dan dat ik acht of tien gulden mee moest brengen, een aantal weken van tevoren. Ik denk dat de meesten zich nog wel herinneren dat we altijd wegdoken als de bus weer bij de school aankwam, zodat het net leek of de bus leeg was. De ouders trapten er op een gegeven moment niet meer in, haha.

 6. avatar
  Diny Bosker

  dinybosker@home.nl

 7. avatar
  Bettie

  Wij gingen met de school en de non naar de Efteling in de bus Waar ik heel veel herinneringen aan heb . En dat ik niet goed werd dat de non bij mij bleef zitten op een bankje bij het zwevend tapijt en dat mijn vriendinnen heel veel plezier gehad hebben

 8. avatar
  Jos Horstink

  Op de fiets naar slot Loevestein

 9. avatar
  Irene van Dam

  Op Marienburg/Bussum naar Parijs. Jong, onbesuisd en 'meisjes in groepjes van vijjjjjhijf' zoals de pinguins/nonnen kweelden, hihi Bij Mme Toussauld verstoppen als standbeeld in de lege nisjes en tevoorschijn springen als argeloze toeristen eraan kwamen. Oh ja, en toen we aankwamen in het jeugdhotel meteen een waarschuwing krijgen omdat we te veel kabaal maakten.

 10. avatar
  fia bakker

  Naar het Evoluon, geweldig! Naar de piramide van Austerlitz. Naar Hilvarenbeek, maar wat we daar nou moesten weet ik niet meer. Misschien naar de Efteling ofzo? Staat me nog vaag wat van bij.

 11. avatar
  Rutger Pol

  Wij gingen elk jaar naar België Houthalen. Ik weet het nog goed in de rij staan om te ontbijten de leraar of lerares moest je nagels en oren controleren of je eigen wel gewassen had. Zeer leuke tijd gehad wij deden van alles sport dag hutten bouwen zwemmen brood deeg op een stok doen en dan boven de bbq

 12. avatar
  Charles Visser-Gersen

  Naar kraantje lek en de Efteling

 13. avatar
  Henryette Weijmar Schultz

  Wij gingen naar de Wildert. Gelegen midden in het bos. Grote tafels met heerlijkheden die we thuis nooit kregen. Velen vonden het maar niets. Zo kreeg ik hele lappen rosbief op mijn bord. Velen wisten niet wat rosbief was en durfden het niet te eten. Sla met de slak er nog in. Met zijn allen in een slaapzaal en de jongens die spookje speelden. Heerlijke tijd !!

 14. avatar
  Netty Visser

  Netty Barnouw ging met haar KLAS GENOTEN NAAR Gilze Rijen [Dirk van de Waay school]

 15. avatar
  W.A. TRIMBOS

  W Trimbos Wij gingen elk jaar op de lagere school naar de speeltuin van oud valkenveen en iedereen vond het schitterend de hele dag spelen en eind van de dag heel smerig thuis komen.

 16. avatar
  Willem Philipsen

  Wij gingen naar Diergaarde Blijdorp, de piramide van Austerlitz, Bosbad Hoeven en op een gegeven moment zag je de budgetten groeien en werd het Efteling. De reis er naar toe met de bus was al een feest. En bij terugkomst natuurlijk allemaal onder de banken van de bus. Mijn moeder had dit nooit eerder meegemaakt, toen uit Blijdorp lege bussen terugkwamen en was dus best bezorgd. Ik kan me dat nu best voorstellen.

 17. avatar
  Hans van Bon

  Schoolreizen: Groep 6 - paardrijkamp tweedagen Hoenderloo - 1 nacht van huis weg Groep 7 - Watersportkamp in Muggenbeet - drie dagen - 2 nachten van huis weg Groep 8 - Huifkartochten in Drenthe - vier dagen - 3 nachten van huis weg. Aavontuurlijke kampen met nachtwandelingen van 1 uur 's nachts tot 3 uur. Niemandhad lantaarns mee behalve de leizng. Lopen door veengronden die bewogen door het water eronder, weilanden met koeien en dichte bossen. Vander Jacob zingen liggend in het bos in het pikkedonker. 100 meter alleen over een weg lopen naar de leerkracht die op je wachtte, daarna met z,n tweeën (was je banmger, dat maakte je elkaar) Kadaverbakken openen, stinken van de dode beesten: varkens, schapen..... slapen in de huifkarren en tenten. De volgende dag alles opbreken en naar het volgende gebied en overnachting, Kampvuur maken en spelen op de zelfgemaakte balalaika"s..... 35 jaar lang gedaan.

 18. avatar
  Jos Heitmann

  De Kathedrale Basiliek van Sint Jan Evangelist, gewoonlijk aangeduid als de Sint-Janskathedraal in 1955 of 1956. Twee bussen scholieren.

 19. avatar
  karin baars

  Bovenste foto volgens mij , het Meisjeslyceum in Parijs !

 20. avatar
  Rita van der Kloet

  Er waren kinderen die na een paar kilometer met de bus de boterhammen of snoepzak al leeg hadden, waardoor er weer een emmer aan te pas moest komen. Ik kan me geen schoolreis heugen zonder dat er weer een moest overgeven. We kregen meestal een gulden mee om iets voor te kopen, maar daarvoor kochten mijn zus en ik dan weer iets voor onze moeder: een prulvaasje ofzo in een souvenirwinkel.

 21. avatar
  janneke boelens

  Over de afsluitdijk naar Noord Holland, o.a. Schoorl, die zandberg. Broodjes mee met gebakken ei en van die driehoekpakjes met een rietje. Ook Slagharen kan ik me herinneren.

 22. avatar
  Richard Leek

  wij gingen op de lager school (klas 4 - 5 - 6) altijd naar de Efteling. Ieder jaar opnieuw...

 23. avatar
  Jenny uit de Bulten

  Wij gingen in 1964? naar Bilthoven. Weet iemand daar nog iets van? Wilhelminaschool Amsterdam. Jenny Heinis.

 24. avatar
  w g j kasteren

  School reisje naar onder andere naar Schiphol .

 25. avatar
  Marianne Pietersen

  Op lagere school in jaren 50 gingen we een keer naar speeltuin in Z-H, ik denk bij Alphen in de buurt. Ook een keer direntuin Wassenaar. In een later jaar naar "Hartkamp" op de Veluwe dacht ik. Daar ben ik toen over een paaltje gesprongen, viel en had een knie open gehaald. Moest met hechten dichtgemaakt, en ik heb nog steeds het lidteken. In jaar 6 gingen we naar Schiphol. Van de HBS gingen we een keer naar Zeeland, voor 2 nachten, Deltawerken bekijken. Ook een keer Hondsbossezeedijk bezoeken. Kan me niet meer herinneren.

 26. avatar
  Yvonne Bekken

  Vanuit de lagere school de Catharina van Renesse school in Zwolle gingen we vaak naar speeltuin Madrid met de bus. Er ging dan een grote melkbus met ranja mee. Daar kregen we dan zo nu en dan een bekertje ranja uitgeschonken met een soeplepel. Ja dat op de terug verstoppen in de bus hoorde er zeker bij. Yvonne (Bekken) Eikenaar