Ga naar de inhoud

Bijzonder Sint Maarten feest

Update:
rommelpot

Speeltuinvereniging

Ik werkte als informatrice bij de VVV in Zaandam en op een dag kwam de voorzitter van de Speeltuinvereniging aan de balie. Een zeer oude, maar nog kwieke man voor mijn beeld toen. Maar als je jong bent (17 jaar) lijkt natuurlijk iedereen van boven de 50 oud. Hij kwam vragen of wij als VVV konden helpen om een bijzondere Sint-Maartenwandeling te organiseren. Ze hadden bedacht om met de kinderen zogenaamde rommelpotten te gaan maken en daarmee langs de deur te gaan in plaats van met een lampion. Nu leek het hem leuk als de kinderen langs de winkels in het centrum mochten lopen als extra attractie. Of wij de winkeliers wilden benaderen.

Zaanse Schans

Mijn baas kwam er ook bij en zei dat hij dat wel in gang wilde zetten. Zelf vond ik het niet zo’n leuk idee. Het zou toch veel leuker zijn als de kinderen met zo’n oud-Hollandse rommelpot op de Zaanse Schans zouden lopen. De voorzitter was het daar direct mee eens, maar hoe kregen ze dat dan voor elkaar? Vervoer etc. Nu was ik nogal van “positief denken en organiseren”.  Ik nam contact op met de plaatselijke rederij en vroeg of hij de kinderen met de boot van het centrum naar de Zaanse Schans wilde brengen, dan zou ik voor de pers zorgen die avond. En zo geschiedde. Een enthousiaste groep kinderen met ouders stond op de kade en werden daarna met de rondvaartboot naar de Zaanse Schans gebracht. Bij de afvaart was een fotograaf van de krant aanwezig om later een artikel te kunnen plaatsen.

Warme chocolademelk

Na een ludieke Sint-Maartenwandeling kregen de kinderen warme chocolademelk aangeboden door een restaurant ter plaatse en toen terug met de boot. Het was een zeer geslaagde avond.

Meer blogs: