Reünie organiseren? 5 onmisbare tips!

16 augustus 2022

|

4 minuten leestijd

Reünie organiseren? 5 onmisbare tips!. Uitgelichte afbeelding

Wil je een reünie organiseren? Niets is leuker dan je oud-klasgenoten weer te zien. Haal herinneringen op en ontdek hoe het gaat met je vrienden van vroeger. Van de uitnodigingen versturen tot het prikken van een datum: een reünie organiseren heb je zo gedaan dankzij deze 5 tips.

1. Bedenk de aanleiding

Je hebt een idee voor een reünie, superleuk! Wil je dit zomaar organiseren, of wil je nog even wachten tot iedereen 50 jaar wordt of je basisschool een jubileum viert? Denk goed na over de aanleiding en zoek hierbij een passende locatie. Het allerleukst is natuurlijk op je oude basisschool zelf. Check altijd even of zij ervoor open staan. Misschien kom je zo ook in contact met oude juffen en meesters. Zou leuk zijn als zij ook komen!

2. Organiseren doe je niet alleen

Een reünie organiseren in je eentje is geen goed idee. Er gaat namelijk altijd meer tijd in zitten dan je denkt én het is samen veel leuker dan alleen. Het is ook handiger – een extra mening is altijd fijn. Slim om een oud-klasgenoot te benaderen en te polsen of hij/ zij dit met jou wil organiseren. Iemand gevonden? Benader dan samen de mensen die je nog kent. Plan met een klein groepje een etentje en bespreek de plannen, de datum en de locatie. Verdeel tot slot de taken, wie doet wat tijdens, voor en na de reünie. De voorpret is begonnen!

3. Klasgenoten vinden

Hoe meer mensen je in de organisatie betrekt, hoe groter de kans is dat je al je oud-klasgenoten gaat vinden. De één ging met die om, de ander met die … Gelukkig bestaat er Facebook en heb je de meeste zo gevonden. Althans, de mannen. Als een vrouw trouwt, verandert meestal haar achternaam. Dat is wat lastiger zoeken. Schoolbank biedt hier dé oplossing voor. Via onze website kom je binnen een paar klikken in contact met je oud-klasgenoten. Benader tot slot je oude basisschool – misschien kan de school een oproep doen!

4. Datum, tijd en locatie van de reünie

Bijna al je oud-klasgenoten gevonden? Dan is het tijd voor de datum van de reünie. Een dag, een middag of een avond? Denk na wat het handigst is voor de organisatoren, maar ook voor je klasgenoten. Zet verschillende opties op een rijtje en maak een online datumprikker aan. Hier kan iedereen zijn/ haar beschikbaarheid invullen en krijg je een overzicht van de dagen wanneer de meeste mensen kunnen. Vergeet niet naar schoolvakanties en feestdagen te kijken – dit zijn dagen waardoor mensen vaak niet kunnen. Zoek tot slot naar een handige locatie die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer en/of beschikt over voldoende parkeerplaatsen.

5. Eventuele activiteiten

Maak je reünie nog leuker door een activiteit te organiseren. Wat dacht je van een quiz waarmee je herinneringen ophaalt van vroeger? Ook leuk om een wandeling te maken door jullie oude vertrouwde dorpje. Wie kan wat nog herinneren?

Heb jij ooit een reünie georganiseerd? Deel jouw tips en ervaringen onder dit artikel.

Meer blogs:

SchoolBANK redacteur Ilse avatar

SchoolBANK redacteur Ilse

Ilse is één van onze redacteuren. Vol enthousiasme schrijft zij alle nostalgische artikelen waarin zij terugkijkt naar haar jeugd en alles wat ze daarin heeft meegemaakt. Ook werkt Ilse als eventmanager en schrijft ze voor onder andere Startpagina.nl.

Meer artikelen van SchoolBANK redacteur Ilse

Reacties 4
Anton Zonneveld avatar
Anton Zonneveld

30 augustus 2022 5:55:35 PM

Ik heb jaren geleden de moeite genomen om mijn oude scholen te bezoeken. Om tevens de administratie van mijn schooljaren op te vragen. Reaktie: Tegenwoordig wordt de schooladministratie na 5 jaar weggegooid/vernietigd. Daar sta je dan……

Jaco van Lith avatar
Jaco van Lith

25 augustus 2022 10:43:00 AM

Levensgevaarlijk om een reünie te willen. Met heel veel moeite had ik mijn oude schoolvriendin opgespoord.
Op ’t werkadres kon ik haar feliciteren met haar verjaardag. Stelde voor in de kerstvakantie verder te praten
met koffie en gebak. Natuurlijk ook om een reünie te organiseren.
Na een “radiostilte” van maanden haar een mail met foto gestuurd. Dat resulteerde in een reactie van haar
jaloerse echtgenoot; een brief met valse beschuldigingen en een waarschuwing.
Als zeventigjarige voelde ik me eigenlijk wel gecomplimenteerd, niet beseffend nog zo “aantrekkelijk” te zijn.

judith vermeulen avatar
judith vermeulen

25 augustus 2022 12:35:54 PM

Jeetje wat een leven moet jouw schoolvriendinnetje hebben gehad met zo een jaloerse kwal bah

Anneke van Selm- Colijn avatar
Anneke van Selm- Colijn

25 augustus 2022 8:59:46 PM

Inderdaad wat een jaloerse KWAL van een vent!

?