7 leuke dingen om te doen tijdens een reünie

9 augustus 2022

|

3 minuten leestijd

7 leuke dingen om te doen tijdens een reünie. Uitgelichte afbeelding

Staat er binnenkort een reünie gepland met je oude klasgenoten, collega’s of vrienden? Dan is het leuk om alvast over het programma van de reünie na te denken om te voorkomen dat het ongemakkelijk of langdradig wordt. Wij geven wat inspiratie.

Met deze activiteiten is het ijs zo weer gebroken!

1. Quiz: wat hoort bij wie?

Een leuke manier om elkaar weer te leren kennen is door een quiz te maken. Laat iedereen van tevoren feiten en (oude) foto’s over zichzelf opsturen naar de organisator, die er vervolgens een quiz van maakt. Denk bij de feitjes aan woonplaats, baan, aantal kinderen en bijzondere ervaringen. Vervolgens kan iedereen op de reünie raden welke baan bij wie hoort. Ook leuk: laat mensen raden welke jeugdfoto bij wie hoort. Een makkelijke, gratis website om quizzen te maken is Kahoot.nl. Deelnemers kunnen dan meespelen en stemmen via hun telefoon.

2. Twee waarheden en een leugen

Net iets origineler dan het standaardverhaaltje over wie je bent en wat je nu doet: twee waarheden en een leugen. Laat iedereen twee waarheden en een leugen over zichzelf bedenken die ze vervolgens met de groep delen. De rest van de groep raad dan welk van de drie de leugen is. Wedden dat er leuke gesprekken loskomen?

3. Herinneringen delen

Tijdens een reünie is jullie grootste gemene deler natuurlijk de herinneringen die jullie samen hebben. Daarom is het leuk om de groep rond te gaan en iedereen te vragen een favoriete herinnering te delen. Dat zal ongetwijfeld tot veel herkenning leiden.

4. Fotoboeken mee

Vraag iedereen om foto’s uit de goede oude tijd mee te nemen, zodat jullie deze samen kunnen bekijken en eventueel uitwisselen.

5. Spelletjes van toen

Welke spelletjes speelden jullie vroeger vaak met elkaar, op het schoolplein of in de klas, bijvoorbeeld? Organiseer een spelletjesronde en speel de spelletjes van toen. Het is natuurlijk extra leuk om er een wedstrijdje van te maken en een prijs uit te delen aan degene die het meest heeft gewonnen.

6. Drie woorden

Laat iedereen elkaar in drie woorden omschrijven zoals ze diegene herinneren. Breng pen en papier mee en schrijf voor iedereen de woorden op. Bespreek ze vervolgens met elkaar en kijk of alles nog klopt, of dat mensen misschien wel heel erg veranderd zijn!

7. Jaarboek verkiezingen

Hadden jullie vroeger een jaarboek? En waren er toen verkiezingen? Bijvoorbeeld ‘Het klefste stelletje’ en ‘het best gekleed’ en ‘het slimste’. Tijd om dit weer te doen! Maak deze categorieën en laat iedereen stemmen op degenen die zij het best bij de categorie vinden passen, zoals iedereen elkaar herinnert. Daar zullen heel wat ‘o ja!’ momenten van komen!

Meer blogs:

SchoolBANK Redacteur Quirine avatar

SchoolBANK Redacteur Quirine

Hoewel redacteur Quirine (1996) zelf uit de jaren '90 komt, is ze dol op álles wat met de jaren '60 en '70 te maken heeft. Zo luistert ze het liefst naar bands als Fleetwood Mac en Abba, speurt ze kringloopwinkels af naar de beste vintage vondsten en is ze gek op nostalgische verhalen.

Meer artikelen van SchoolBANK Redacteur Quirine

Reacties 6
Dineke Lubbers avatar
Dineke Lubbers

14 september 2022 1:01:26 PM

We hebben net afgelopen vrijdag reünie gehad van de lager school, in één woord geweldig.
50 jaar geleden. Zoveel bij te praten.
Was super gezellig.

mariel lavrijsen avatar
mariel lavrijsen

12 augustus 2022 8:54:47 AM

Bijpraten en (oude en ter vergelijking ook recentere)foto’s/filmpjes bekijken, foto’s van de klasgenoten met hun gezin van nu, spullen van vroeger terugzien (werkboekjes, stoeltjes, de poppenhoen, de zand- en waterhoek, posters en woordkaartjes, die er toen hingen, puntenslijpers die we toen gebruikten, werkboekjes en leesboekjes, die we in die ene klas hadde enz. enz., dat ik voor mij genoeg en ’t meest ontspannend.

Andre Ouwerkerk avatar
Andre Ouwerkerk

11 augustus 2022 7:14:42 PM

Reünie is best wel leuk ben toch nieuwsgierig hoe het met ouwe klasgenoten is gegaan want leren waren zij allemaal beter dan dat ik was hoop dat er reactie komt van oud klasgenoten van de Pacellischool uit Leiden jaargang 1955/59

Marit van den Berg avatar
Marit van den Berg

11 augustus 2022 11:33:07 AM

Ik weet niet of ik echt beziggehouden wil worden tijdens een reünie. Bijpraten is meestal het enigste wat ik doe.
Overigens heb ik met een aantal klasgenoten van de lagere school een paar keer per jaar Zoomcontact omdat ik in Österreich woon. Tot een reünie is het niet meer gekomen, helaas kwam er telkens iets tussen.

Rob van Damme avatar
Rob van Damme

11 augustus 2022 11:13:18 AM

Ik zou zoveel te praten hebben met mijn oud klasgenoten van 50 jaar geleden dat ik geneens tijd zou hebben voor spelletjes.
Ik heb nog steeds contact met een stuk of 4 van de 30 leerlingen uit mijn klas op de Louis Bouwmeesterschool in Amsterdam.

fia bakker avatar
fia bakker

10 augustus 2022 9:57:52 PM

Eigenlijk wel jammer dat je de tijd moet doden als de tijd ongemakkelijk of langdradig wordt genoemd.

?