Ga naar de inhoud

Monchhichi! Kan jij het schattige poppetje nog herinneren?

Update:
Monchhichi

Monchhichi! Kun jij het schattige poppetje nog herinneren? In deze wekelijkse rubriek nemen we je terug in de tijd. Deze week blikken wij terug naar het Monchhichi poppetje. Dit is lieve en schattige knuffelbeest werd in de jaren ‘70 voor het eerst geïntroduceerd. Sindsdien heeft het de harten van kinderen en volwassenen over de hele wereld heeft veroverd. Het Monchhichi poppetje staat bekend om zijn unieke uiterlijk en zijn zachte en knuffelbare textuur. Maar er is veel meer achter dit populaire speelgoed dan alleen zijn uiterlijk … Lees hier hoe dat zit! 

Het Monchhichi aapje wilde ieder kind in de jaren ‘70 hebben 

Het Monchhichi poppetje is ontworpen door de Japanse toymaker Sekiguchi en is geïnspireerd op de apen die in de Japanse bossen leven. Het poppetje heeft grote, ronde ogen, een ronde neus, lange oren en een lange staart die om het lichaam gedraaid kan worden. De unieke textuur van het poppetje is gemaakt van zachte en comfortabele stof, waardoor het een perfect knuffelbeest is voor kinderen én volwassenen. Ja, je leest het goed. Ook ouderen werden blij van dit knuffelbeestje. 

Uniek verzamelitem dat een hoop geld waard is 

Monchhichi poppetjes worden vaak gebruikt in kinderboeken, films en tv-shows, waardoor het een populaire culturele icon is geworden. Het poppetje heeft een rijke geschiedenis en is een populair collectors item voor veel verzamelaars. Er zijn veel verschillende versies van het poppetje verkrijgbaar, van kleine knuffels tot grote en ingrijpende poppen die zelfs kleding en accessoires hebben. De verschillende versies en kleuren maken het Monchhichi poppetje nog unieker en verzamelbaarder. Kijk daarom snel bij jou op zolder – wie weet kun je het nostalgische stuk speelgoed nog verkopen. 

Wat is je leukste herinnering aan het Monchhichi poppetje?

Meer blogs: