Ga naar de inhoud

Suikerzakjes sparen, de nostalgische hobby van velen

sparen

Herinner je je nog de tijd dat suikerzakjes sparen een populaire hobby was onder kinderen en volwassenen? Suikerzakjes waren toen een veelgebruikt item in cafés, restaurants en huishoudens, en mensen konden ze bewaren met een uniek ontwerp of logo om toe te voegen aan hun verzameling. Als je ze ook gespaard hebt vroeger, lees dan snel verder.

 

Suikerzakjes sparen, deed jij ook mee aan deze trend?

Zoveel mogelijk suikerzakjes verzamelen – dat was het idee. In Nederland werd suikerzakjes sparen populair in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw, toen suikerzakjes in vrijwel elk huishouden werden gebruikt. In die tijd begonnen mensen suikerzakjes te sparen als een leuke manier om herinneringen te bewaren aan cafés, restaurants en vakanties. 

Van ruilen kwam geen huilen!

Wie suikerzakjes spaarde, ontmoette ook sneller nieuwe mensen. De nostalgische zakjes werden enorm veel geruild. Je moest ze namelijk allemaal hebben. Er werden daarom speciale beurzen, evenementen en bijeenkomsten georganiseerd om hun collecties te tonen en te ruilen.

Sparen nog steeds mensen suikerzakjes?

Hoewel suikerzakjes sparen nu niet meer zo populair is als vroeger, zijn er nog steeds mensen die deze hobby beoefenen. Er zijn zelfs online gemeenschappen en forums waar verzamelaars elkaar kunnen ontmoeten en hun collecties kunnen delen. Neem daarom gerust eens een kijkje op zolder – wie weet maak je er nog iemand (of jezelf) blij mee! 

Meer blogs: