Ga naar de inhoud

Lolobal, sprong jij vroeger ook door de straat heen?

Update:
lolobal

Met een lolobal sprongen tieners en kinderen vroeger door de straten heen. Deze speelbal was in de jaren 80 en 90 populair onder kinderen en tieners. Het was een opblaasbare bal met een uniek en opvallend uiterlijk, dat was bedekt met felle kleuren en verschillende patronen. Heb jij vroeger ook met een lolobal gespeeld? 

Lekker buitenspelen

Lolobal was een hit in de jaren 80 en 90 onder kinderen en tieners. Wie destijds een wandeling maakte, kwam gegarandeerd wel een springend kind tegen. Dit stuk speelgoed was zo populair vanwege zijn opvallende uiterlijk en leuke ontwerp. Een andere reden waarom lolobal zo populair was, was omdat het gemakkelijk op te blazen was en een lange tijd meeging. Kinderen konden het overal mee naartoe nemen en spelen. Dit was vroeger erg belangrijk – want veel speelgoed ging erg snel stuk. Tot slot was deze bal relatief goedkoop. 

Het speelgoed- en spelcultuur van de jaren 80 en 90

Hoewel lolobal in de loop van de tijd minder populair is geworden, blijft het een iconische herinnering aan de speelgoed- en spelcultuur van de jaren 80 en 90. Veel volwassenen die opgroeiden met lolobal hebben nog steeds een zachte plek voor deze opblaasbare bal en beschouwen het als een onderdeel van hun jeugdherinneringen.

Had jij vroeger ook een lolobal? Wij zijn benieuwd en horen het graag in de reacties.

Meer blogs:

Reacties 1

  1. avatar

    […] Lolobal, sprong jij vroeger ook door de straat heen? […]