Ga naar de inhoud

Keek jij vroeger ook altijd naar Peppi & Kokki?

Update:
Peppi & Kokki

Toet toet, boing boing! Wie herinnert zich deze bekende zin niet uit de jaren 70 televisieserie Peppi & Kokki? Het komische duo, bestaande uit de dikke Peppi (gespeeld door Gerard van Essen) en de dunne Kokki (gespeeld door Herman Kortekaas), was een geliefd gezicht op de Nederlandse televisie.

Matrozen op zoek naar geld

Peppi & Kokki werd uitgezonden tussen 1972 en 1978 bij de KRO en draaide om de avonturen van de 2 matrozen die op zoek waren naar werk om wat geld te verdienen. Het programma was zeer populair onder kinderen, maar ook onder volwassenen die graag meekeken. De verhaaltjes waren grappig en soms ook een beetje ondeugend. Zo was er altijd wel een streken uithalende Peppi en een nuchtere Kokki te zien die samen de gekste avonturen beleefden.

Eerder al bekend als clownsduo

Maar wist je dat Peppi en Kokki al sinds 1957 optraden als clownsduo genaamd Pipo en Koko? Destijds traden ze op in het variété als De Kame’s. Toen de televisie populair werd, maakte het duo de overstap naar het kleine scherm. Het personage Peppi was gebaseerd op het karakter van de clown Pipo, terwijl Kokki een nieuw personage was dat door Kortekaas werd bedacht.

Acteurs overleden, maar nostalgie leeft voort

Peppi & Kokki was een programma dat veel kinderen inspireerde en vermaakte. Het is dan ook niet gek dat het programma nog steeds in het geheugen van veel mensen gegrift staat. Voor velen is het een symbool van hun jeugd en een bron van nostalgie. Inmiddels zijn de acteurs Gerard van Essen en Herman Kortekaas overleden, maar hun creatie Peppi & Kokki leeft voort. Er zijn verschillende dvd’s en fragmenten van de serie te vinden op het internet en af en toe wordt er nog wel eens een aflevering uitgezonden op televisie.

5 verrassende feitjes over Peppi & Kokki

  1. De serie Peppi & Kokki werd uitgezonden van 1972 tot 1978 bij de KRO.
  2. De serie werd opgenomen op het terrein van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.
  3. Peppi en Kokki hadden altijd een wit pak aan met een baret op hun hoofd en een rode strik om hun nek.
  4. Peppi en Kokki hadden een eigen caravan die ze gebruikten als vervoermiddel.
  5. Peppi en Kokki hebben ook in enkele speelfilms gespeeld, waaronder ‘Peppi en Kokki bij de Marine’ en ‘Peppi en Kokki en de Schat op de Zeebodem’.

Het blijft een onvergetelijk programma dat bij velen mooie herinneringen oproept. Wat is jouw favoriete herinnering aan Peppi & Kokki?

Meer blogs:

Reacties 1

  1. avatar

    […] Keek jij vroeger ook altijd naar Peppi & Kokki? […]