Ga naar de inhoud

Warme herinneringen aan het Comomeer

Update:
herinneringen commeer

Begin jaren 60 gingen we een aantal jaren achtereen naar het Comomeer op vakantie. Door het tv-programma “Lago di Como” waarin Beau van Erven Doorns BN’ers ontvangt aan het Comomeer kwamen de mooie herinneringen weer boven.

Onderweg

We hadden een VW-kever en een caravan waarmee we op vakantie gingen. Samen met vrienden van mijn ouders, 3 gezinnen met kinderen in colonne naar Italië, een hele onderneming. We hadden toen nog geen mobieltjes dus moesten er afspraken gemaakt worden waar we zouden stoppen onderweg. En wat te doen als we elkaar kwijtraakten enz. Dat is overigens ook een keer gebeurt. Een oom en tante die met auto en boot op een aanhanger achter ons reden hadden aan ons gevraagd of hun tent in onze caravan mocht liggen. Geen probleem, echter toen ze ons kwijtraakten en daardoor bij de tussenstop ons dreigden mis te lopen was er paniek. We zouden daar bepalen waar te overnachten onderweg en wij hadden hun tent. Gelukkig liep het goed af en hebben ze ons op tijd weer ingehaald.

Op de camping

Waren we eenmaal op de plaats van bestemming, een camping in Domaso aan het Comomeer dan werden ons kampement opgezet. 2 caravans met voortent, een bungalowtent en een trekkerstentje voor mijn broer en zijn vriend. Ik sliep met mijn andere broer en mijn ouders in de caravan. Zelf als jongste van het gezin in de hangmat boven het eenpersoonsbed, spannend want ik ben er weleens uitgevallen. Het waren doorgaans heerlijke weken, ik speelde met leeftijdsgenootjes, mijn oudere broers gingen zeilen. ’s Avonds aten we soms met het gezin, maar vaak ook met de hele groep. En af en toe met z’n allen op het grote terras van het restaurant op de camping. Er was een kiezelstrand dus we moesten van die plastic schoentjes aan, het water was heerlijk warm en met de bergen rondom een prachtige plek om te vertoeven. We maakten een boottochtje en gingen met de auto naar de markt in de buurt. Wat ik mij in het bijzonder herinner is dat langs de weg naar de camping een muur was met van die hele grote stenen, karakteristiek, dat zag je in Nederland niet. We hadden in die tijd nog geen opblaasbadjes mee, nu was mijn vader erg inventief en maakt van een stuk grondzeil en een paar paaltjes in een handomdraai een klein badje, dat was echt kamperen.
Niets geen luxe, maar wat een fijne tijd.

En jullie? Hebben jullie ook zulke warme herinneringen aan de vakantie? Ik ben benieuwd.

Meer blogs:

Reacties 2

  1. avatar
    Edwin Kasteleijns

    Wij gingen in de jaren 60 met een Fiat 500 later een 600 met gezin van 4 met de tent. Alles in de auto en aanhanger. Het 1e jaar waren we de enige Nederlanders op Camping Viktoria in Canet de Mar Spanje. Het 2e jaar waren er al meer landgenoten bij gekomen. We zijn daar denk ik een keer of 10 geweest, ook familie stond af en toe op de camping. Tijd om nooit meer te vergeten, wat een plezier hadden we, en Pa en Moe ook.

  2. avatar
    sylvia Pannekoek-Kreuning

    Wij gingen, net als jullie jaren achter elkaar, voor 6 weken naar Como, soms gingen er familieleden mee, en soms niet. Wij gingen met onze volkswagen busje, wat een tijd! Ook ik heb prachtige herinneringen daar aan.