Ga naar de inhoud

Herinneringen aan mijn eerste schoolbal

schoolbal

In het eerste jaar van mijn HBS-tijd op het Libanon Lyceum in Rotterdam aan de Ramlehweg werd er een schoolbal georganiseerd. We schrijven over het jaar 1958! Dat gebeurde eens per jaar in het gebouw Palace. Standaard was daar altijd een dixielandorkest, want dat was destijds de gangbare muziek tijdens dit soort feesten.

Ik herinner mij nog dat er toen een orkest optrad onder de naam Down Town Jazzband. 

Mijn vader bracht mij en mijn zuster die 3 jaar ouder was er naar toe en er werd afgesproken dat hij er om half 12 weer zou zijn. 

Een heerlijke dansavond op wat we toen heerlijke muziek vonden. Het was een sport om met je vrienden vooraf te bespreken wie je ten dans zou vragen en om dan – als de muziek begon. Met een sprintje de richting van de uitverkorene op te gaan en hoffelijk om de dans te vragen. Maar er waren altijd veel kapers op de kust, vooral als het om een populair meisje ging die door velen geadoreerd werd. 

Ik was gek op Coby. Dus had ik mijn zinnen gezet op een dans met haar en zowaar, het lukte. Mijn inspanningen werden beloond en op de tonen van goede jazzmuziek schuifelde ik met haar over de dansvloer. Dat dansen hadden we geleerd bij de dansschool van Meijer & Fils in Rotterdam o.l.v. de heer Rodenburg. Het werd voor mij als 13-jarige een onvergetelijke avond. Want tijdens mijn eerste HBS Schoolbal kreeg ik mijn eerste kusje van Coby. Een onvergetelijke herinnering. Nagenoeg de hele avond hebben we met elkaar gedanst. Vooral de langzame nummers waren een feest. Dan kon je heerlijk tegen elkaar aan schuifelen. Slijpen noemde we dat. Maar toen om half 12 mijn vader verscheen, gaf dat een zeer verdrietig gevoel. Maar je moest mee. 

Hopelijk hebben veel lezers van Schoolbank net zulke heerlijke herinneringen aan hun eerste schoolbal en hun eerste liefde als ik. Laat eens wat weten!

Meer blogs:

Reacties 1

  1. avatar
    Joop Vermeij

    Nooit gehad.