Welke dagjes uit heb jij gedaan? 5 nostalgische dagjes uit!

2021 M06 10

|

7 minuten leestijd

Welke dagjes uit heb jij gedaan? 5 nostalgische dagjes uit!. Uitgelichte afbeelding

Als volwassene kun je enorm uitkijken naar het weekend of een andere vrije dag die je op de planning hebt staan, maar kun je je nog herinneren hoe jij vroeger als kind uitkeek naar een vrije dag? Dit was niet normaal! Dit werd alleen maar erger als er een leuk dagje uit stond gepland, je kon serieus wakker liggen ‘s nachts omdat je zo enthousiast was.

Of het nou een dierentuin, pretpark of een willekeurige outdoor activiteit was, dit maakte niks uit. Jij had je energie gespaard om hier alles te geven. Zo rende je van de ene naar de andere attractie of zo snel mogelijk door de dierentuin om geen dier te missen, er was amper tijd om even een bammetje naar binnen te werken. En wanneer je weer naar school ging stond je natuurlijk te popelen om aan je klasgenoten te vertellen wat jij had beleefd.

Hieronder hebben wij 5 dagjes uit geselecteerd die jij vroeger als kind helemaal te gek vond, hopelijk komen er weer mooie herinneringen bij je naar boven wanneer je dit leest.

Six Flags Holland


Meer dan 40 jaar geleden werd het park opgericht onder de naam Flevohof en in 2000 kreeg het de naam waaronder het bij velen bekend is geworden, Six Flags Holland. Het werd niet voor niets de rollercoaster capital of Europe genoemd, grote kans namelijk dat jij hier voor het eerst in een achtbaan bent geweest. Dit kon twee kanten op gaan, of je vond het verschrikkelijk of je vond het geweldig. Wanneer je het geweldig vond racete jij weer door naar de volgende avontuurlijke attractie.

Nu is het park bekend onder de naam Walibi Holland en is het ook mogelijk om te overnachten in Walibi Village. Een overnachting + entree is niet goedkoop, houd daarom goed de Walibi Holland korting acties in de gaten.

Duinrell


Wanneer je Duinrell binnenkwam stond Rick de kikker je al op te wachten om een enorme knuffel te geven, hierna had je er nog meer zin in. In mijn beleving vroeger was iedereen wel een keer in Duinrell geweest met schoolreisje en kwam je er niet met schoolreisje dan wel met een partijtje naar het Tikibad.

Je kunt ook combi tickets bestellen en zo het attractiepark en het Tikibad bezoeken. Houd de acties in de gaten en profiteer van Duinrell korting.

Ponypark Slagharen


Je was het misschien alweer vergeten, maar vroeger heette het park Ponypark Slagharen. Wanneer je zelf in deze tijd een paardenfan was is de kans aanwezig dat je hier bent geweest. Mocht je geen fan zijn van paarden, maar je zusje wel, dan is de kans ook aanwezig dat jij hier bent geweest ;). Bij je huisje kreeg je dan een shetlandpony waar je uiteraard ook op kon rijden, als kind kreeg je dan toch net even wat meer dat Wilde Westen gevoel dat het park natuurlijk uitstraalt.

Wanneer je de Attractiepark Slagharen korting acties in de gaten houd, kun je veel geld besparen. Wees hier attent op en wees geen bandiet (zoals ze in het wilde Westen zeggen) van je eigen portemonnee.

Noorder Dierenpark


Voor Dierenpark Emmen was naam Noorder Dierenpark en sinds 2016 heeft het de naam WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Weet je nog vroeger als je een partijtje had dat er dan bij de uitnodiging stond ‘vergeet niet je zwemspullen’ en dat je dan helemaal niet ging zwemmen? De eerste keer was dit een verrassing, maar na de 3e keer begon je toch echt wel te twijfelen of je dan wel ging zwemmen als dit in de uitnodiging stond. Bij Noorder Dierenpark was dit absoluut geen onaangename verrassing, in het dierenpark had je gegarandeerd een top tijd.

Vroeger had je er een top tijd, maar vandaag valt er zeker ook nog genoeg te beleven! Ben je van plan om weer te gaan, speur dan niet langer het internet af en ontvang WILDLANDS korting.

De Efteling


Als we het over nostalgische uitjes hebben dan kan de Efteling uiteraard niet ontbreken. Dit attractiepark is één en al nostalgie. Denk aan Holle Bolle Gijs en als je daaraan denkt zeg je al bijna automatisch “Papier hier”. Verder schiet bij mij meteen Villa Volta te binnen, waarbij het huis om je heen begint te draaien, ‘s nachts told eik nog na en vroeg ik mij af wat er nou was gebeurd. Een andere herinnering die ik heb is de irritante melodie uit de attractie Carnaval Festival, deze is door luisteraars van Radio 10 ooit uitgeroepen tot irritantste muziek ooit. We zouden nog wel even door kunnen gaan met onder andere de Droomvlucht, Fata Morgana en Langnek. Dit is in mijn ogen het meest nostalgische park in Nederland.

Wil jij de nostalgie opnieuw beleven? Vergeet dan niet om de Efteling korting acties te bekijken voordat je een ticket koopt. Op deze manier kun je extra geld overhouden voor een hapje en een drankje in het park.

Heb jij andere dagjes uit beleefd? Laat het ons weten in de reacties, we zijn benieuwd! Bekijk ook onze Toen & Nu pagina voor andere herkenbare artikelen.

Redactie SchoolBANK avatar

Redactie SchoolBANK

Meer artikelen van Redactie SchoolBANK

Reacties 0
?