Bij opa en oma op bezoek: Onvergetelijke herinneringen

2021 M06 10

|

5 minuten leestijd

Bij opa en oma op bezoek: Onvergetelijke herinneringen. Uitgelichte afbeelding

Wanneer je naar je opa en oma ging, was het altijd feest. Van het nuttigen van oma’s heerlijke limonade tot de indrukwekkende verhalen van opa: dit zijn de onvergetelijke herinneringen aan een bezoek bij je grootouders. Welke herinneringen had jij aan de bezoekjes aan je opa en oma?

Op stap met opa

Opa nam je altijd mee op stap. Van hem mocht je net iets meer dan van oma. Zo ging je cruisen met zijn dikke oldtimer, mocht je een rondje op de tractor of ging je voor het eerst met de trein naar een verre stad. Je opa was echt een stoere man.

De overheerlijke limonade van oma

Bij oma en opa was alles lekkerder. Niemand weet waarom, maar het was écht zo. Je favoriet? De overheerlijke limonade van oma. Je kon er niet genoeg van krijgen en dronk elk uur een glas leeg. Als je mazzel had, kreeg je er ook nog een koekje bij. “Mag ik nog een glas?”

Je speelde er spelletjes die je altijd won

Terwijl je spelletjes normaliter stom vond, kon je met oma en opa uren Ganzenborden, Rummikubben of kaarten. Dat je ook nog eens altijd won (zo lief van ze he) verhoogde de feestvreugde. Bij je grootouders heb je de meeste spelletjes geleerd. Alleen die kruiswoorden boekjes van je oma, snapte je niets van.

Je mocht net iets meer dan thuis

Bij je opa en oma mocht je net iets meer dan thuis. Je grootouders wilden immers niet alles verbieden en vonden het stiekem heel erg leuk om jou in de watten te leggen. Dus ja, tuurlijk mocht je nog een koekje. Ging je naar de speeltuin. Mocht je een cadeautje uitkiezen bij Bart Smit. Of kochten ze bij warm weer zomaar een opblaasbaar zwembad. Of een supersoaker.

Je bekeek tv-programma’s die je eigenlijk niet mocht zien

Dat je thuis heel veel dingen niet mocht, hoefden je opa en oma niet te weten… Zo bekeek je voor het eerst een 16+ film bij je grootouders. Een stoere actie die resulteerde in dikke paniek. Want het was toch een partijtje eng. Maar toch hield je je groot. Ze mochten immers niet weten dat het helemaal niet mocht.

De heerlijke snoepjes of koekjes die alleen oma had

Iedereen zijn of haar oma had wel een paar specifieke koekjes of snoepjes. Zo had mijn ene oma chocolade krakelingen van de bakker en had de andere oma altijd Belgische wafels met slagroom. Oh, wat was dat toch lekker… Weet jij nog wat voor snoepjes jouw oma altijd in huis had?

Je kreeg altijd wat moois voor je rapport

Bij opa en oma viel altijd wel wat te halen. Dit wist je maar al te goed, dus liet je met vol overgave je schoolrapport zien. Daarna kreeg je altijd een zakcentje mee. Of mocht je pannenkoeken eten in het restaurant om de hoek. Joepie!

Ze waren altijd apetrots op je

Je grootouders waren altijd trots op je. Ze gaven je altijd een fantastisch gevoel. Volgens hen kon je de hele wereld aan. Nooit ging je met een verdrietig gevoel naar huis. Althans, als je de tranen van het afscheid nemen niet meetelt. Je wilde namelijk echt niet weg.

Cake bakken met oma

Met oma kon je altijd leuke baksels maken. Je mocht ook lekker veel van dat deeg snoepen. Ook dat smaakte veel lekkerder dan bij jou thuis. Hoe dat komt? Door de roomboter natuurlijk. Je eigen ouders bakten wat gezonder. Maar ja, kon jou en oma het boeien. Vroeger bestonden al die gezonde denkwijzen nog niet.

Je ging nooit met lege handen naar huis

Je opa en oma gaven je altijd wat mee naar huis. Van een snoepje tot een paar nieuwe potloden. En wat waren de kids weer verwend bij oma… “Maar pap, dit mag van oma wel altijd…”

Wat is jouw favoriete herinnering aan een bezoekje bij opa en oma? De heerlijke chocolaatjes of totaal wat anders? Laat het ons weten in de reacties.

SchoolBANK redacteur Ilse avatar

SchoolBANK redacteur Ilse

Ilse (1996) is één van onze redacteuren. Vol enthousiasme schrijft zij alle nostalgische artikelen waarin zij terugkijkt naar de jaren ’90. Omdat zij zelf geboren is in 1996, zijn deze onderwerpen voor haar erg herkenbaar. Stiekem mist Ilse MSN nog steeds… *buzzer*

Meer artikelen van SchoolBANK redacteur Ilse

Reacties 0
?