Ga naar de inhoud

Algehele schrik na een bezoek van de thuiskapper

Update:
thuiskapper

Mijn oom had een kapperszaakje in Rotterdam. Op de hoek van de Scheepstimmermanslaan. Hij knipte ook aan huis. 

Hij kwam dan op z’n brommer naar ons huis en knipte eerst mijn vader en daarna was ik aan de beurt. Een laken op de grond, een stoel in het midden en dan werd je geknipt. Dat duurde niet zolang, want oom Sjaak deed veel met de tondeuse, een vreselijk apparaat dat destijds, ik spreek van de vijftiger jaren, nog met de hand bediend werd. Deed af en toe best zeer, want ze waren vaak heel erg bot. 

Nu had mijn moeder bedacht dat ik best eens een bebop kuif kon nemen. Dus had ze oom Sjaak geïnstrueerd om, gelijk een Amerikaanse soldaat, mij zo’n kapsel aan te meten zonder dat ik dat wist. Ik vond wel dat er erg veel haar afkwam, maar had geen notie wat er gebeurde. Een spiegel was er natuurlijk niet, je moest maar afwachten wat het eindresultaat was. Na ongeveer een kwartiertje was de klus geklaard en kon ik in de spiegel kijken. Algehele schrik. Ik vond het niet om aan te zien, maar mijn ouders waren er weg van. Vreselijk!

De volgende morgen durfde ik niet naar school, omdat ik bang was dat ik massaal zou worden uitgelachen. Na veel aan dringen ben ik toch maar gegaan met de capuchon van m’n Parka diep over m’n hoofd. En inderdaad, ik werd door iedereen bespottelijk gemaakt en dat duurde wel enkele dagen.

Ik vraag mij af of er lezers van Schoolbank zijn die ook zo’n thuiskapper hadden. Laat het mij even weten en hoe uw ervaringen geweest zijn.

Meer blogs: